Αρθρογραφία


Στο «Μινέττα» στέλνει ο Τζουλάκης το Δημαρχείο

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 20/12/2019

Στο  «Μινέττα» στέλνει ο Τζουλάκης το Δημαρχείο

Ακόμη μια φορά με τη διπλή ψήφο του Προέδρου Παναγιώτη Τσιάπη «κλείνει» προς τη Δημοτική Αρχή ένα θέμα που ταλαιπώρησε ιδιαίτερα το μήνα Νοέμβριο τόσο τους Δημοτικούς Συμβούλους όσο και την κοινωνία, αυτό του νέου Δημαρχείου στο «Μινέττα».

Έτσι, και ενώ ο Δήμαρχος αποφάσισε να ενοικιάσει 3 ορόφους του κτηρίου «Μινέττα» – επί της λεωφόρου Συγγρού – και όχι όλο το κτήριο όπως είχε παλαιότερα προτείνει (η αναλογία ενοικίου είναι ίδια φυσικά στο ενοίκιο ανά όροφο), η Αντιπολίτευση, όλη μαζί πάλι, έκανε διαδικαστικά τα αδύνατα δυνατά ώστε το θέμα να μην «κλείσει» στην Οικονομική Επιτροπή, όπως προβλέπει ο νόμος και επιθυμούσε ο Δήμαρχος, αλλά να έρθει για συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακυρώθηκαν 2-3 συνεδριάσεις καθώς, σωστά, η Αντιπολίτευση σκλήρυνε τη στάση της τελικά και με καθολική και νόμιμη αποχή, με το Δήμαρχο τελικά να φέρνει το θέμα προς συζήτηση ΜΟΝΟ στο τελευταίο Συμβούλιο. Άλλωστε, σύμφωνα με το νόμο, δεν είχε καμία υποχρέωση να φέρει το θέμα σε ψηφοφορία.

Έγινε ξεκάθαρο κατ’ επανάληψη πως η Δημοτική Αρχή δεν γνωρίζει επακριβώς πόσοι όροφοι του παρόντος Δημαρχείου θα μεταφερθούν στους αντίστοιχους 3 ορόφους «Μινέττα» – καμία μελέτη μετεγκατάστασης δεν έγινε με το θέμα να έχει κλείσει πριν 3-4 εβδομάδες στην Οικονομική Επιτροπή – με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να υπολογίσει το όποιο όφελος της μεταφοράς από πλευράς ενοικίων που θα σταματήσουν να πληρώνονται, έτσι ώστε να μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια για το τελικό κόστος ενοικίου του «Μινέττα», του οποίου το μίσθωμα ανά όροφο φτάνει το έτος τα 100.000 ευρώ κατά μέσον όρο.

Η Δημοτική Αρχή Τζουλάκη-Λαρίσση, γνωρίζοντας προφανώς πως έχει απολέσει την πλειοψηφία, επ’ ουδενί δεν θα έφερνε το θέμα προς ψήφιση καθώς θα το «έχανε». Όμως, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο Τζουλάκης δέχτηκε να γίνει η ψηφοφορία μετά τις δύο αποχωρήσεις συμβούλων της Αντιπολίτευσης που ίσως δεν σκέφθηκαν πως ο Δήμαρχος, απουσία αυτών, θα έχει 19 συμβούλους, όσους δηλαδή και η Αντιπολίτευση, καθώς ο Αλέξανδρος Ζαβός από τη Συμπολίτευση απουσίαζε ήδη.

Έτσι λοιπόν, με ισοψηφία 19-19 και ΞΑΝΑ με τη διπλή ψήφο του Προέδρου Τσιάπη, το θέμα Μινέττα, με την ελλιπέστατη ενημέρωση και με πολλές καταγγελίες  (Δημοτικό Συμβούλιο 30 Οκτωβρίου 2019, Κουτελάκης) έκλεισε θετικά για τη Δημοτική Αρχή. Τί την ήθελε ο Δήμαρχος την ψηφοφορία; Μπορεί με 19-19 να πέρναγε, αλλά τον Πρόεδρο δεν τον σκέφτηκε που θα τον ανάγκαζε να «διπλοψηφίσει»;

Ο Δήμαρχος δεν έπεισε κανέναν από την Αντιπολίτευση απλά διότι δεν είχε τίποτε χειροπιαστό αλλά και τίποτε προφορικά δεσμευτικό, ενώ λογικά είχε το χρόνο από την ημέρα απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής μέχρι το Συμβούλιο του Δεκεμβρίου να παρουσιαστεί μια πλήρη μελέτη ή έστω στοιχεία αυτής...

Έπεισε όμως τον... Τσιάπη και μάλιστα 2 φορές!!!! αλλά φυσικά έπεισε και τους υπόλοιπους 17 Δημοτικούς Συμβούλους του (συμπεριλαμβανομένων και των Σαρδιανού, Κουκά, Λαρίσση, Καραγιάννη, Βολίκα) για το «καλώς έχει» της μετακόμισης αλλά και για το οικονομικό της κόστος.

Επίσης – αν αυτό ανακουφίζει τον Πρόεδρο Τσιάπη που ξανά πήρε επάνω του ένα τόσο σοβαρό θέμα – ο Δήμαρχος έπεισε την Ιωάννα Καρυοφύλλη να επιστρέψει για να ψηφίσει καθώς είχε αποχωρήσει, διότι μόνο έτσι θα ήταν εφικτό το 19-19.

Με ενδιαφέρον είδαμε τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Αλέξανδρο Ζαβό να «ιντριγκάρει» πολιτικά την «αριστερή» πτέρυγα της Αντιπολίτευσης παρατηρώντας πως είναι ασυνήθιστο συγκεκριμένες αριστερές παρατάξεις να ασχολούνται περισσότερο με το αριθμητικό σκέλος της επιλογής «Μινέττα» παρά με την ασφάλεια των υπαλλήλων. Βέβαια, καμία παράταξη ποτέ δεν αμφισβήτησε την ανάγκη της άμεσης μεταστέγασης. Στην συγκεκριμένη όμως συζήτηση «ξέχασαν» για αρκετή ώρα την ανάγκη αλλαγής Δημαρχείου εδώ και χρόνια, εστιάζοντας περισσότερο στην άρνηση της επιλογής «Μινέττα»…

Αξίζει να ΞΑΝΑ ακούσει  η κοινωνία της Νέας Σμύρνης τις δηλώσεις του Προέδρου Τσιάπη σε προηγούμενη συνεδρίαση (πριν την ψηφοφορία του «Μινέττα») για να επιβεβαιωθούν – παρά τις αντίθετες δηλώσεις του – τόσο οι πολιτικές αντοχές του, όσο και η ακούραστη αποδοχή του να έχει στους ώμους του το πολιτικό βάρος της κατάληξης σοβαρότατων επιλογών όπως του «Μινέττα» αλλά και της μη μείωσης οριζοντίως των δημοτικών τελών στη Νέα Σμύρνη.

Άλλωστε είπαμε τα «φαρδομάνικα είναι για τους παπάδες» και ο Πρόεδρος αντέχει τα δύσκολα…


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: