Αρθρογραφία


Σιούτας: Ο Δάσκαλος Που Χρειαζεται Μαθήματα Πολιτικής

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 28/04/2018

Για το Νίκο Σιούτα έχουμε εκτενώς αναφερθεί στο παρελθόν σχετικά με την εξαιρετική του δραστηριότητα όταν είχε την ιδιότητα του Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου, από το οποίο και συνταξιοδοτήθηκε.
Εκλέχθηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, το Μάϊο του 2014,Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Τζουλάκη (ΠΑΣΟΚ) για να εκπροσωπήσει τους ψηφοφόρους του στο Δημοτικό Συμβούλιο για 5 χρόνια,αλλά τον τελευταίο τουλάχιστον ένα χρόνο «δεν προλάβαινε να έρχεται», όπως είπε. Εκλέχθηκε με τη λεζάντα ότι «χαλάει την πιάτσα ως δάσκαλος» αλλά δεν «χάλασε καμία πιάτσα» ως αιρετός. Ήρθε δε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για να ενημερώσει τους πολίτες ότι  τώρα «πλέον προλαβαίνει να έρχεται» και πως για «τις όποιες απουσίες από τις συνεδριάσεις ήταν πάντα ενήμερος ο Δήμαρχος Τζουλάκης».Μια συνεδρίαση το μήνα είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και συνήθως στις 4 το μεσημέρι...Ευτυχώς, γιατί σε ένα χρόνο έχουμε και εκλογές.
Ο  αιρετός Νίκος Σιούτας  που αποδέχεται το 2014 το Γραφείο Τύπου του Δήμου (με υπεύθυνη σήμερα την Κλαίρη Δεληγιάννη) και το εγκαταλείπει μετά από 2 μήνες, στις 15-04-2015, χρήζει πολιτικής κριτικής.Ο αιρετός που αποδέχεται τη θέση του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής το 2017 και την εγκαταλείπει σε 48 ώρες, χρήζει πολιτικής κριτικής. Αλλά, κυρίως, χρήζει πολιτικής κριτικής όταν, μετά από την πάροδο ενός έτους, δέχεται να επιστρέψει ακριβώς στη θέση που ο ίδιος εγκατέλειψε την προηγούμενη χρονιά και, μάλιστα, με πολιτικό κρότο που ο ίδιος προκάλεσε.
Στις 26/4/2017, στην επιστολή παραίτησής του, κατηγορεί γραπτώς τη Δημοτική Αρχή και εμμέσως το Δήμαρχο, μεταξύ άλλων, για «ανυπαρξία διοικητικών δομών,ανυπαρξία συγκεκριμένων υποχρεωτικών βιβλίων,μη ανάρτηση αποφάσεων στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ,ύπαρξη εξόδων που αγγίζουν τις 100.000 στην ΕΣΕΠΕ» (Πρωτόκολλο Δήμου αρ.223737).
Ο Νίκος Σιούτας είναι υπόλογος πολιτικά στα μάτια των ψηφοφόρων του διότι παρέμεινε σε μια παράταξη μετά από δύο αποχωρήσεις του από αξιώματα που του δόθηκαν,για τα οποία κατηγόρησε, για το πρώτο λιγότερο και για το δεύτερο εντονότερα, τη Δημοτική Αρχή εγκαταλείποντάς τα. Είναι υπόλογος πολιτικά διότι η τεκμηρίωση που προσπάθησε να κάνει στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για την επιστροφή του ήταν κατ' εμάς εντελώς αποτυχημένη ποσοτικά και ποιοτικά.Τέλος, είναι υπόλογος απέναντι στους ψηφοφόρους του, μια και τουλάχιστον το ένα τελευταίο έτος σπανίως εμφανιζόταν στις μηνιαίες συνεδριάσεις αλλά και όταν εμφανιζόταν δεν ήταν για πάνω από 1-2 ώρες και αυτό ίσως γιατί τρεις συνεχόμενες απουσίες είναι διοικητικό παράπτωμα που ίσως επιφέρει συνέπειες.
«Κατηγορήθηκε» από την παράταξη Κουτελάκη, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και από ηλεκτρονική ιστοσελίδα (www.neasmyrninews.gr και τοπικό έντυπο (βλ. έντυπο «Δημοσιογράφος», τευχ.Μαρτίου 2018, «[…] στο χώρο της εκπαίδευσης επιχειρεί[...]»), ότι επιχειρεί ιδιωτικά σε αντικείμενο άμεσα συνυφασμένο με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, πράγμα αντιδεοντολογικό κατά τη Μείζονα Αντιπολίτευση. Μέχρι σήμερα ο Νίκος Σιούτας δεν διέψευσε δημόσια τη συγκεκριμένη πληροφορία από όσο γνωρίζουμε.
Ο Κουτελάκης βέβαια δεν διευκρίνισε αν υπάρχει συμμετοχή του σε μετοχική ή άλλη εταιρική σύνθεση ή αν έχει υπαλληλική ή άλλου είδους σχέση.
Με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο, βρίσκονται με μεγάλη ευκολία πολλά στοιχεία σχετικά με πρόσφατη δράστηριότητα του συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβούλου. Έτσι, φυλλάδια Κέντρου Εκπαίδευσης στη Νέα Σμύρνη το 2016 τον αναγράφουν ως Υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού, ενώ στην επίσημη σελίδα στο FB της ίδιας επιχείρησης,ακόμη και σήμερα, ο Νίκος Σιούτας και αναφέρεται, και δηλώσεις σε τηλεοπτικό σποτ κάνει,και παρουσία σε φωτογραφίες έχει, οι οποίες μάλιστα είναι και αναρτημένες στον προσωπικό του λογαριασμό.Αυτά είναι όλα δημόσιες πληροφορίες.Χωρίς κριτική,χωρίς συμπεράσματα και χωρίς χαρακτηρισμούς απλά είναι δημόσια.
Ο Νίκος Σιούτας στο 4ο Δημοτικό πριν από 3 περίπου χρόνια έκανε τη διαφορά και πιθανόν αυτό τον βοήθησε να εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος.
Ως πολιτικός όμως δεν έκανε καμία απολύτως διαφορά …

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: