Αρθρογραφία


Ερασιτεχνικός Αθλητισμός Νέας Σμύρνης. Σώθηκε στο παρά πέντε

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 20/11/2019

Ερασιτεχνικός Αθλητισμός Νέας Σμύρνης. Σώθηκε στο παρά πέντε

Μετά το μηδενισμό του γυναικείου Βόλλεϋ στον αγώνα με τη ΧΑΝΘ εντός έδρας στην ... Αργυρούπολη σίγουρα και λόγω μη ύπαρξης σταθερής έδρας και σταθερού γιατρού, την έδρα «φάντασμα» του ανδρικού βόλλεϋ – πληρώνει ο Ερασιτέχνης ενοίκιο για άλλες έδρες για άνδρες και γυναίκες – κόπηκαν και οι περισσότερες προπονήσεις τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναίκειο βόλλεϋ του Πανιωνίου αλλά και στο γυναικείο μπάσκετ του Ιστορικού στο ΣΕΦ, χώρο που χρησιμοποιεί και η ομάδα βόλλεϋ της Ίριδας και του μπάσκετ του Ικάρου αλλά και μικρότερα σωματεία όπως η Αρμενική και ο ΑΟΚ Νέας Σμύρνης.

Η ενημέρωση προς τα σωματεία αλλά και προς το Δήμο ήταν γνωστή εδώ και πολλές μέρες, όπως επιβεβαιώνουν πηγές από όλα τα παραπάνω σωματεία και πως η απόφαση έχει να κάνει με τη χωρητικότητα του ΣΕΦ, με τα σωματεία του Πειραιά που στεγάζονται σε αυτό αλλά και με τη λήξη της σύμβασης του Δήμου με το ΣΕΦ.

Το πρόβλημα τεράστιο με τα σωματεία να έχουν επιλογές με το σταγονόμετρο ...

 

Σε δύσκολη θέση ο ερασιτέχνης Πανιώνιος, ο οποίος θα τρέχει να βολέψει όλα τα αγωνιστικά τμήματα με προπονήσεις στο «Βαρίκας» ενώ παράλληλα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αδειοδοτηθεί αυτό το γήπεδο ... Παράλληλα, πρέπει και οι ακαδημίες που προπονούνται στο κλειστό του «Βαρίκας» να βοηθήσουν τα υπόλοιπα τμήματα (μπάσκετ, βόλλεϋ) έτσι ώστε η σοβαρή ταλαιπωρία που θα υποστούν τα τμήματα βόλλεϋ και μπάσκετ γυναικών να μην είναι διαρκείας, αν το ΣΕΦ παραμείνει «κλειστό».

Ίριδα και Ίκαρος, χωρίς έδρα και ίσως με μια προπόνηση πριν τον εντός έδρας αγώνα τους (που θα παραμείνει το ΣΕΦ), φαίνεται να έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Κάποια λύση που ακούει στο όνομα «μπαλόνι», ένα χώρο εντός ΣΕΦ, φαίνεται να έχει προταθεί από τη διοίκηση του σταδίου, χώρος που καλά πληροφορημένες πηγές θεωρούν ακατάλληλο για προπόνηση και λύση έσχατης ανάγκης.

 

Το σίγουρο είναι ότι ο Δήμος, τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου – μέρος της φετινής χρονιάς - δεν έχει λύσει το «πρόβλημα ΣΕΦ» - υπάγεται στη Γ.Γ. Αθλητισμού – με αποτέλεσμα προπονήσεις να χάνονται ή τμήματα να «καπελώνουν» το ένα το άλλο.

Κάποιοι πιθανόν να παίξουν μάλιστα και αγώνα με μόνο μια προπόνηση που θα γίνεται στο ΣΕΦ. 

Ο Δήμαρχος Τζουλάκης βέβαια έλυσε εδώ και πάνω από ένα χρόνο το πρόβλημα των αθλητικών αναγκών που προέκυψαν από την κατεδάφιση του Αρτάκης και τώρα, λόγω τρίτου, καλείται να το λύσει ξανά, βοηθώντας όλα τα σωματεία, όσο μπορεί.

 

Ακολουθεί η επιστολή – ανακοίνωση των παικτών της ανδρικής ομάδας Βόλλεϋ του Ιστορικού αλλά και η σκληρή ανακοίνωση του ΔΣ της ΓΑΝΣ Ίριδα για το ίδιο θέμα του γηπέδου.

«Προς:

Δήμο Νέας Σμύρνης

Πανιώνιο Γ.Σ.Σ.

Λοιπούς ενδιαφερόμενους

Αξιότιμοι κύριοι, με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις έντονες ανησυχίες μας, για το παρόν και το μέλλον του ανδρικού τμήματος βόλεϊ του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης. Αλλά ας ξεκινήσουμε με μια μικρή ιστορική αναδρομή.

Σμύρνη 1890: Ιδρύεται ο Πανιώνιος Γ.Σ. Σμύρνης και μεταξύ των αθλημάτων που βρίσκονται κάτω από την «αγκαλιά» του, είναι και το βόλεϊ, σχηματίζοντας την πρώτη ομάδα στα χρονικά του ελληνικού αθλητισμού (1913). Με την Μικρασιατική Καταστροφή, ο Πανιώνιος διασώθηκε και έφερε ΚΑΙ το άθλημα του βόλεϊ στην Ελλάδα. Λίγα χρόνια αργότερα το 1925, ο Πανιώνιος εισηγείται την καθιέρωση του γυναικείου αθλητισμού, πρωτοπορώντας ξανά στον ελληνικό αθλητισμό.  Όμως τα παραπάνω τα γνωρίζουμε. Πάμε στο σήμερα.

Αθήνα, Νοέμβριος 2019: Τα τμήματα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών (μιλάμε πάντα για το βόλεϊ), αγωνίζονται με ιδιαίτερη επιτυχία στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ (Α2 οι άνδρες, PreLeague οι γυναίκες), φέρνοντας κάθε χρόνο διακρίσεις και επιτυχίες στο σύλλογο της πόλης.

Μέχρι το 2018 και την κατεδάφιση του κλειστούγυμναστηρίου της οδού Αρτάκης, υπήρχε μια «Πανιώνια» στέγη για τα τμήματα, τόσο για τις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ για τη λειτουργία των τμημάτων, προπονήσεις, όσο και για τη διεξαγωγή των εντός έδρας αγώνων. Όλα αυτά, μέχρι να αποφασιστεί από τον Δήμο της Νέας Σμύρνης, με τα χρήματα της Περιφέρειας η κατεδάφιση του γηπέδου και να μείνει η πόλη μας, ως μια από τις ελάχιστες (αν όχι η μοναδική) στην Αττική, χωρίς κλειστό γυμναστήριο. Το αναφέρουμε αυτό χωρίς να είμαστε γνώστες λεπτομερειών και κρίνοντας μόνο εκ του αποτελέσματος, του οποίου η κατάσταση φέρνει αυτή την επιστολή.

Τη σεζόν 2018-2019, τόσο το ανδρικό, όσο και το γυναικείο τμήμα βρεθήκαμε στα βοηθητικά γήπεδα του ΣΕΦ για προπονήσεις, μετά τη σύμβαση του Δήμου με το φαληρικό γήπεδο. Όμως έδρα για τους αγώνες μας δεν υπήρξε, με αποτέλεσμα να αγωνιζόμαστε για τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ, το σύλλογο της πόλης σε κάθε πιθανό και απίθανο γήπεδο της Αττικής. Όμως η χρονιά τελείωσε με επιτυχία, παρά τα γηπεδικά προβλήματα.

Σεζόν 2019-2020: Οι προπονήσεις συνεχίζονται στο ΣΕΦ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Τότε χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση, οι ομάδες πετιούνται εκτός γηπέδου, ενώ φυσικά εξακολουθούμε να μην διαθέτουμε έδρα για τους εντός έδρας αγώνες μας. Και όλα αυτά, λαμβάνοντας θετικά μηνύματα από το Δήμο πως θα επιλυθεί άμεσα το θέμα. Τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, το ανδρικό τμήμα κάνει 1,5 προπόνηση τη βδομάδα (δεν θεωρούμε προπόνηση το σχολικό γήπεδο στο 1ο Λύκειο), με αλχημείες και βάζοντας το σήμα που εκπροσωπούμε πάνω απ’ όλα. 

Για να μην σας κουράζουμε με τα προβλήματά μας, με την επιστολή αυτή θέλαμε να σας παραθέσουμε τα αιτήματά μας. Οπότε:

Από το Δήμο της Νέας Σμύρνης απαιτούμε: Την άμεση επίλυση του γηπεδικού προβλήματος, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την εύρεση ενός ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ γηπέδου για τις προπονήσεις του τμήματος της ομάδας της πόλης. Πειράματα με… τέντες και μπαλόνια, τα θεωρούμε αστεία και προσβλητικά, τόσο για τα χρόνια που αγωνιζόμαστε όσο και για το όνομα του συλλόγου, τον οποίο εκπροσωπούμε σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, ζητάμε σε συνεργασία με τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ Γ.Σ.Σ. να λυθεί ΧΤΕΣ το όποιο θέμα υπάρχει με το κλειστό γήπεδο «Ανδρέας Βαρίκας», ώστε να χρησιμοποιηθεί σαν έδρα των ομάδων μας, ενώ θεωρούμε βέβαιο πως θα βρεθούν και κάποιες ώρες στο κλειστό, για να κάνουμε κάποια προπόνηση σε αυτό, απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία ενός αγωνιστικού τμήματος που θέλε να δουλέψει κάτω από επαγγελματικές προοπτικές, ώστε να εκπροσωπεί επάξια τον «Ιστορικό».

Αναμένουμε την άμεση λύση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Απαιτούμε το σεβασμό και ζητάμε την κατανόηση των όσων λογικών αιτημάτων παραθέτουμε παραπάνω. Για οτιδήποτε βρισκόμαστε στη διάθεσή σας.

Οι αθλητές του ανδρικού τμήματος βόλεϊ του Πανιωνίου Γ. Σ. Σμύρνης:

Βλαβιανός Μάριος
Γιαννόπουλος Γιώργος
Δημόπουλος Νίκος
Κούνας Νίκος
Κουτσούρης Στέλιος
Κωνσταντινίδης Παναγιώτης
Λιόντας Μιχάλης
Μαυραγάνης Διαμαντής
Σιώπης Δημήτρης
Τασάκος Γιάννης
Χατζηνικολάου Δημήτρης»

 

Από το ΔΣ της ΓΑΝΣ Ίριδας μας ήρθε προ ημερών η ακόλουθη δήλωση:

 

«Η Διοίκηση, οι αθλήτριες και οι γονείς της ΓΑΝΣ ΙΡΙΣ εκφράζουν την αγανάκτηση τους  για την απαράδεκτη στάση της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου κου Τζουλάκη αλλά και του Εντεταλμένου Συμβούλου Αθλητισμού κου Κονιδάρη για την παντελή αδυναμία εδώ και μέρες επίλυσης του σοβαρότατου προβλήματος προπονήσεων για το τμήμα γυναικείου βόλλεϋ του συλλόγου μας.

Ενώνουμε την φωνή μας με τα σωματεία του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ και του ΙΚΑΡΟΥ που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα σοβαρά προβλήματα στο θέμα των προπονήσεων μετά από την αποτυχία σύναψης σύμβασης με το ΣΕΦ αλλά και την αδυναμία εξεύρεσης εναλλακτικής λύσης.  Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας και  την λύπη μας για τις παραιτήσεις των προπονητών του γυναικείου και αντρικού τμήματος βόλλεϋ του Πανιωνίου ως αποτέλεσμα αδυναμίας εύρεσης λύσης για το γηπεδικό από την Δημοτική Αρχή.

Κύριοι έχετε αντιληφθεί ότι καταστρέφεται το βόλλεϋ στη Νέα Σμύρνη??  Γιατί εδώ και μέρες δεν καλείται τα σωματεία σε συνάντηση για να δούμε τι μπορεί να γίνει?? Κρύβεστε? Αδιαφορείτε? Τι ακριβώς επιδιώκετε με την ασχετοσύνη σας??

Ζητάμε και απαιτούμε άμεση συνάντηση με την Δημοτική Αρχή για εξεύρεση λύσης στο τεράστιο αυτό πρόβλημα».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έως πρότινος προπονητές Κατερίνα Οικονόμου και Κώστας Μακρόπουλος παραιτήθηκαν εξαιτίας και αυτού του ζητήματος  λίγες ημέρες πριν τις 20 Νοεμβρίου.

 

Τελικά, μετά από ταλαιπωρία αρκετών ημερών για τις ομάδες, η δημοτική αρχή φαίνεται πως βρήκε λύση ίσως στο παρά πέντε, αφού ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση του ΣΕΦ έτσι ώστε τα τμήματα του Ιστορικού να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους εκεί σχεδόν με τον ίδιο ρυθμό της χρονιάς 2018-19.

Η λύση αυτή βέβαια αφορά μόνο το κομμάτι των προπονήσεων, αφού σε ό,τι έχει να κάνει με την έδρα ακόμη δεν υπάρχει κάτι οριστικό, μιας και το «Ανδρέας Βαρίκας» δεν μπορεί να δοθεί ακόμα στις ομάδες λόγω του ότι δεν έχει βρεθεί λύση για την έξοδο κινδύνου και για το θέμα της πυρόσβεσης.

 

Υπάρχει η πεποίθηση πάντως πως μέχρι το τέλος του έτους όλα θα έχουν διευθετηθεί και έτσι τα τμήματα βόλλεϋ αλλά και το μπάσκετ θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο γήπεδο.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι ήρθαν σε συμφωνία με τη Λεόντειο, ώστε το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Πανιωνίου να χρησιμοποιεί το κλειστό γήπεδο της σχολής για τις προπονήσεις του.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: