Αρθρογραφία


Απέτυχαν οι 4 Αντιδήμαρχοι ή ο Τζουλάκης μοιράζει τις αντιμισθίες; Τα νέα ονόματα

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 29/09/2020

Απέτυχαν οι 4 Αντιδήμαρχοι ή ο Τζουλάκης μοιράζει τις αντιμισθίες; Τα νέα ονόματα

Εκτός Αντιδημαρχιών οι Γιατζίδης, Δεληγιάννη, Δημάκης και Ζαβός ένα χρόνο μετά τις εκλογές στον Δήμο Νέας Σμύρνης.

Έτσι η Κ.Δεληγιάννη τίθεται εκτός Αντιδημάρχων, όπως εκτός είναι και οι κύριοι Γ.ΔημάκηςΝ.Γιατζίδης και Α.Ζαβός.

Τώρα τι πρόλαβαν να κάνουν από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2020 -θετικό ή όχι- μάλλον η κοινωνία της Νέας Σμύρνης δεν πρόλαβε να καταλάβει. Παρ όλα αυτά μετά από ένα έτος ο Δήμαρχος -εντός των αρμοδιοτήτων του και εντός του νόμιμου χρονικού διαστήματος-τους αλλάζει. 

Απέτυχαν, πέτυχαν μερικώς ή απλά ο Δήμαρχος μοιράζει τις θέσεις αντιμισθίας αφήνοντας μάλιστα έξω παλαιά και πιστά στελέχη του;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Δεληγιάννη, Δημάκης, Γιατζίδης και Ζαβός υπηρετούν για 2η τουλάχιστον τετραετία το Δήμο, με τη Δεληγιάννη και το Γιατζίδη να είναι παλαιά στελέχη της παράταξης Τζουλάκη. Ο Δημάκης από την άλλη είναι και αυτός παλαιό στέλεχος της ενσωματωμένης παράταξης του Στάθη Κούπα.

Μια και μιλάμε για ενσωματώσεις παρατάξεων από την άλλη ενσωματωμένη παράταξη αυτή του Λαρίσση , o Π.Κουκάς παραμένει στην Αντιδημαρχία του ενώ ο Γ.Βολίκας από την ίδια παράταξη αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και ο Κωνσταντινίδης από την παράταξη του Δημάρχου αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας & Δημοτικής Περιουσίας.

Εδώ παρατηρεί βέβαια κάποιος μια επαναλαμβανόμενη διαχρονικά ενσωμάτωση ΔΕΞΙΩΝ παρατάξεωνΥΠΟ τον εκ ΠΑΣΟΚ προερχόμενο δήμαρχο Τζουλάκη. 

Αν η παραμονή εντός Αντιδημάρχου στην θέση του για μία ακόμη χρονιά δεν είναι προϊόν πολιτικής συνεννόησης, η παραμονή του Πέτρου Κουκά στην Αντιδημαρχία Πρασίνου σίγουρα στέλνει μήνυμα στην κοινωνία της Νέας Σμύρνης πως -κατά τον Δήμαρχο τουλάχιστον- ο συγκεκριμένος αιρετός πραγματοποίησε μια επιτυχημένη πρώτη χρονιά στον τομέα του Αστικού Πρασίνου και της Πολιτικής Προστασίας.

Μάλιστα πρέπει να ήταν τόσο επιτυχημένη που παλαιότεροι αιρετοί -πρώτη θητεία είναι ο Π.Κουκάς- με πολιτικό βιογραφικό αρκετών θητειών έμειναν αυτή τη φορά εκτός Αντιδημαρχιών (Γιατζίδης, Δεληγιάννη, Ζαβός, Δημάκης), ενώ ίσως μπορούσαν να αναλάβουν την θέση ευθύνης του, ενώ μάλλον δεν βρέθηκε κάποιος νεότερος που θα μπορούσε να εξασφαλίσει τον ίδιο βαθμό επιτυχίας.

Αξίζει να σημειωθεί και η παραμονή του 70άχρονου πλέον Στάθη Κούπα -πάλαι ποτέ επικεφαλής Παράταξης ''δεξιών προδιαγραφών'-' στην Αντιδημαρχία Οικονομικών για 7η χρονιά υπό τον Τζουλάκη.

Αυτός και αν είναι επιτυχημένος σύμφωνα με τον Δήμαρχο.

Φωτογραφία ,μαζί, των δύο Αντιδημάρχων Κουκά-Κούπα, που παρέμειναν στις θέσεις τους δεν βρέθηκε δημόσια...

Xωρίς να μειώνει κανείς τον όποιο εργασιακό και εκπαιδευτικό βίο των νεαρών Βολίκα και Κωνσταντινίδη ίσως μόνο ένας χρόνος θητείας στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην είναι ιδανικός  για να αναλάβουν αρμοδιότητες Αντιδημάρχου. Αλλά αυτές είναι οι επιλογές Τζουλάκη...

Ειδικά η περίπτωση του Διονύσιο Κονιδάρη που αναβαθμίζεται σε Αντιδήμαρχο και Αθλητισμού, κρατώντας μάλιστα το αντικείμενο του αθλητισμού που ήδη είχε ως εντεταλμένος, δεν δημιουργεί καμία απολύτως εντύπωση. Άλλωστε το έργο του τη χρονιά 2019-20 στον αθλητισμό μιλάει από μόνο του...

Οι δημότες βέβαια είναι πάντα ο μεγαλύτερος κριτής για το αν και πόσο επιτυχημένη ήταν η θητεία ενός Αντιδημάρχου, ειδικά όταν ο τομέας ευθύνης του είναι τόσο δημόσιος και ορατός.

Ετσι ο Δήμαρχος όρισε τους:

1. κ. Ευστάθιο Κούπα Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μεταβιβάζονται, μεταξύ άλλων, οι αρμοδιότητες για τα θέματα ευθύνης των Οικονομικών Υπηρεσιών και ειδικότερα των θεμάτων του Προϋπολογισμού, των Προμηθειών, των Προσόδων, των Δημοπρασιών και του Ταμείου.

2. κ. Πέτρο Κουκά Αντιδήμαρχο Αστικού Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας 

Μεταβιβάζονται , μεταξύ άλλων, οι αρμοδιότητες για τα θέματα ευθύνης των υπηρεσιών που αφορούν στα θέματα της οργάνωσης και διοίκησης της υπηρεσίας που μεριμνά για το Αστικό Πράσινο της Πόλης και τη φροντίδα αυτού, όπως και για τα θέματα που αφορούν στην Πολιτική Προστασία για την πόλη, τη μέριμνα για τις μελέτες αυτής και τη συμμετοχή στα αρμόδια όργανα.

3. κ. Γεώργιο Κρικρή Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Μεταβιβάζονται , μεταξύ άλλων, οι αρμοδιότητες για την εποπτεία των υπηρεσιών που αφορούν στην οργάνωση, διοίκηση, μελέτη και προγραμματισμό για τα θέματα της Αποκομιδής των Απορριμμάτων και των Ανακυκλώσιμων Υλικών, και την Διαχείριση και Συντήρηση των Οχημάτων και του Μηχανολογικού Εξοπλισμού

4. κ. Πολύδωρο Συρίγο Αντιδήμαρχο Δια Βίου Μάθησης & Παιδείας Μεταβιβάζονται , μεταξύ άλλων, οι αρμοδιότητες για την εποπτεία των υπηρεσιών που αφορούν στην οργάνωση, διοίκηση, μελέτη και προγραμματισμό για τα θέματα και τα Προγράμματα της Δια Βίου Μάθησης που υλοποιούνται από τον Δήμο, των θεμάτων της Σχολικής Παιδείας και της υποστήριξης των Σχολικών Επιτροπών, όπως και της μέριμνας για τα θέματα των Σχολικών Υποδομών..

5. κ. Διονύσιο Κονιδάρη Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Παιδικών Χαρών & Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Μεταβιβάζονται , μεταξύ άλλων, οι αρμοδιότητες για την εποπτεία των υπηρεσιών που αφορούν στην Αθλητική Πολιτική, τις Αθλητικές Υποδομές, τα Προγράμματα Αθλητικής Ανάπτυξης και την υλοποίηση των συναφών δράσεων του Δήμου.

 

6. κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας & Δημοτικής Περιουσίας 

Μεταβιβάζονται , μεταξύ άλλων, οι αρμοδιότητες για την εποπτεία των υπηρεσιών που αφορούν στην Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας στον Δήμο μας, την συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και κάθε άλλο Φορέα Επιχειρηματικό, όπως και η παρακολούθηση της υλοποίησης του έργου OPEN MALL στην Νέα Σμύρνη και η συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών.

7. κ. Γεώργιο Βολίκα Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και ΄Εργων 

Μεταβιβάζονται , μεταξύ άλλων, οι αρμοδιότητες για τα θέματα ευθύνης των Τεχνικών Υπηρεσιών, που αφορούν στα θέματα των τεχνικών έργων, του μηχανολογικού εξοπλισμού, του δικτύου ηλεκτροφωτισμού των οδών και της μέριμνας του αστικού εξοπλισμού των κοινόχρηστων χώρων.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: