Αρθρογραφία


Aπάντηση της ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ για το Δελτιο Τυπου που εξέδωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 08/03/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ

Οι αστυνομικές δυνάμεις ξυλοφορτώνουν τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης με τις πλάτες της δημοτικής αρχής του Τζουλάκη.

Μια χωρίς προηγούμενο επιχείρηση της αστυνομίας έλαβε χώρα την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου με πρόσχημα τα μέτρα κατά του Κορονοϊού ξυλοφορτώθηκαν συμπολίτες μας και κυνηγήθηκαν οικογένειες με παιδιά. Την ίδια στιγμή στο άλσος της Νέας Σμύρνης ομάδες ΔΙΑΣ με τα δίκυκλά τους έθεταν σε κίνδυνο αθλούμενους και μικρά παιδιά αφού κυκλοφορούσαν με ταχύτητα στους χωμάτινους διαδρόμους σπέρνοντας τον τρόμο.

Οι εργαζόμενοι της γειτονιάς, οι νέοι, τα παιδιά και οι οικογένειές τους είναι στο στόχαστρο μιας χωρίς προηγούμενο βίαιης αστυνομικής αυθαιρεσίας η οποία το τελευταίο διάστημα εκδηλώνεται συχνά στην πόλη μας, με αφορμή τα μέτρα κατά της πανδημίας και που σήμερα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.Όσοι ήμασταν στην πλατεία της πόλης μας, εργαζόμενοι, νέοι, παιδιά και οικογένειες, ήμασταν εν δυνάμει τρομοκράτες, αλλιώς πώς μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά αυτή η ακατάπαυστη βία που ασκήθηκε την Κυριακή μέρα μεσημέρι;Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ως πρόσχημα για να νομιμοποιήσει και να μονιμοποιήσει την αστυνομοκρατία.

ΟΔήμος της Νέας Σμύρνης οφείλει εξηγήσεις στους δημότες του γιατίσυγκαλύπτειτην αστυνομική αυθαιρεσία. Ανέχεται την βία εναντίον των κατοίκων της πόλης και δεν λειτουργεί ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων τους. Η δημοτική αρχή υιοθέτησε με μεγάλη ευκολία τις αιτιάσεις της αστυνομίας. Ας μας απαντήσει ο Δήμαρχος γιατί ενώ όλα τα μέσα δείχνουν την αναίτια βία που χρησιμοποιεί η αστυνομία εκείνος επιλέγει νακλείνει τα μάτια σε τόσοσοβαράαδικήματα όπως η κατάχρησηεξουσίας των οργάνων της ελληνικήςαστυνομίας. Οι συλληφθέντες είναι φοιτητές, δάσκαλοι μέχρι και εργαζόμενοι σε καφετέριες της πλατείας.

Η δημοτική αρχή του Τζουλάκη δεν έχει κάνει τίποτα για να προστατέψει τους κατοίκους της πόλης από την πανδημία και τις επιπτώσεις της. Δεν έχει ενισχύσει τις κοινωνικές δομές και έχει αφεθεί έρμαιο στις κυβερνητικές παλινωδίες που περιορίζονται στις απαγορεύσεις μετακίνησης και στην αστυνομική τρομοκρατία. Το ίδιο αποφάσισε να κάνει και τώρα, όταν κλήθηκε να υπερασπιστεί τους κατοίκους. Τίποτα.

Εμείς θα βγούμε στις πλατείες και στους δρόμους. Θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε και να διεκδικούμε. Θα συνεχίσουμε να μη φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας αλλά θα αντιμετωπίσουμε μαζί με τους πολλούς την καταστολή, την τρομοκρατία, την ανεργία και την ανέχεια.

Αν δεν μπορεί η δημοτική αρχή να προστατέψει τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης καλύτερα ας σωπάσει εντελώς και να μη μας θυμίζει ότι δεν έχει καθόλου αξιοπρέπεια, αλλά είναι χειροκροτητής των αποτυχημένων επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: