Αρθρογραφία


Άγγελος Βρεττός: Όταν ο Λαός θέλει, μπορεί!

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 22/03/2014

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης, η παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ για άλλη μια φορά καταβαίνει στις Δημοτικές εκλογές 2014, με επικεφαλής τον Άγγελο Βρεττό. Μπορείς να παρακολουθήσεις όλη την ομιλία στο www.nstv.gr, την διαδικτυακή τηλεόραση της Νέας Σμύρνης μέσω του QR code στο τέλος του άρθρου ή μπορείς να συνεχίζεις να διαβάζεις για να πάρεις μια ιδέα του τι συνέβη.
Σε πρώτη φάση να τονιστεί ότι ο Άγγελος Βρεττός είναι ένας ομιλητής που δεν βαριέσαι να ακούς, ασχέτως αν συμφωνείς με τις θέσεις που εκφράζει. Βέβαια του έχει καταλογιστεί ότι τραβάει τα δημοτικά συμβούλια σε χρόνο μέχρι τελικής πτώσης όταν αρχίζει ένας διάλογος εκτός θέματος με τον Κουτελάκη και την Ιακωβάκη για το ποιος έχει την πιο αριστερό-κομμουνιστικό-ριζοσπαστική πρόταση για την πόλη. Αυτό όμως είναι άσχετο με την προεκλογική ομιλία.
Σε πρώτη φάση ο Σπόρτιγκ δεν μπορείς να πεις ότι ήταν γεμάτος από κόσμο, όμως το ΚΚΕ Νέας Σμύρνης και η Λαϊκή Συσπείρωση έχουν αποδείξει ότι επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα την 2η Κυριακή των εκλογών. Ο Άγγελος Βρεττός άρχισε την ομιλία του συνδέοντας τις δημοτικές εκλογές με κάθε εκλογική αναμέτρηση που γίνεται και τον αγώνα που γίνεται από τον εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο σε καθημερινή βάση με την ίδια την ζωή και τα προβλήματα της στην πόλη. Σε αυτές τις εκλογές πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να ξαναγίνει  η σκέψη να ψηφιστεί η λιγότερη κακή επιλογή, διότι στις προηγούμενες εκλογές «οι δήθεν αντιμνημονιακές δυνάμεις» μια εκ των οποίων είναι και ΣΥΡΙΖΑ «υφάρπαξαν» την ψήφο του λαού και εγκλώβισαν τον κόσμο σε μια ηττοπάθεια, σ’ έναν αγώνα στα πλαίσια του ευρωμονόδρομου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η πολιτική αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, είχε επιπτώσεις και στην πόλη της Νέας Σμύρνης. Για αυτό το λόγο οι περισσότερες παρατάξεις στην Νέα Σμύρνη ντρέπονται να δηλώσουν που πραγματικά ανήκουν, ασχέτως αν οι πράξεις τους το έχουν φανερώσει και συνεχίζουν να το ενισχύουν. Φορούν πια το μοδάτο κοστούμι του «Ανεξάρτητου». «Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη παράταξη που πηγάζει από τον Λαό, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον νέο, την νέα, από όλους αυτούς που θέλουν ελπίδα, που ζητούν ριζικές λύσεις στα πράγματα, λύσεις που πραγματικά θα τους φέρει στη εξουσία τους ιδίους. Θα ανώτεροι το κεφάλαιο τα μονοπώλια, το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα». Στο Δήμο της Νέας Σμύρνης με τον μανδύα του «Ανεξάρτητου» και εκφραστές των αντιλαϊκών νόμων και του Καλλικράτη είναι η συγκολλημένη παράταξη Τζουλάκη –Κουτελάκη που είχε όλο το φάσμα σοσιαλδημοκρατίας μέχρι και ακροδεξιά στοιχεία και τώρα διασπάται για να επαναδιεκδικήσει με εμμονή την εξουσία κάτι που οφείλει να προβληματίσει τον κόσμο. Η παράταξη του Κουτελάκη έχει δυνάμεις που πηγάζουν από στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, από την Ν.Δ., τους ΑΝ.ΕΛ, το κόμμα του Λοβέρδου αλλά και τον ακραίο εθνικιστικό χώρο. Η παράταξη του Τζουλάκη επίσης στηρίζεται από στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ, την Ν.Δ. και δήθεν ανθρώπους του ανένταχτου χώρου. Ο Στέφος στηρίζεται από την Ν.Δ και το ΛΑ.Ο.Σ και ο Στροφή Νέας Σμύρνης στηρίζεται από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ενώ η Πόλη Ανάποδα από τις δυνάμεις του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
Οι πολιτικές που υποστήριξαν τα κόμματα που στηρίζουν τις παρατάξεις Κουτελάκη, Τζουλάκη και Στέφου και ΣΥΡΙΖΑ:
•    Mείωσαν την χρηματοδότηση των δήμιων και της Περιφέρειας κατά 60% τα δυο τελευταία  χρόνια.
•    Οδήγησαν τον Δήμο σε ιδιωτικοποιήσεις.
•    Απαξίωση των δομών του Δήμου.
•    Στην Τεχνική Υπηρεσία τα περισσότερα έργα ανατίθενται σε εργολάβους αντί να τα πραγματοποιεί ο Δήμος με ιδίους πόρους.  
•    Απαγόρευση προσλήψεων και ανανέωση συμβάσεων.
•    Προβλήματα στην καθαριότητα και τους παιδικούς σταθμούς, τα οποία φανερώνουν τάση για άμεση ιδιωτικοποίηση τους.
•    Παραχώρηση δημοσίων χώρων σε ιδιώτες όπως το POLIS Park στον Μπόμπολα.
•    Συσσίτια μέσω του Salas για δήθεν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας. Εισαγωγή των επιχειρήσεων στις υπηρεσίες του Δήμου.
•    Τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς παρέμειναν όπως ήταν δεν εξυπηρετούνται όλες οι οικογένειες.  
•    Τα ανταποδοτικά τέλη αυξάνονται αντί να μειώνονται αναλογικά. Διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις σε επίπεδο συλλογικών συμβάσεων.
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκαν και  πρωτοστάτησαν στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, των συμβασιούχων με τα μπλοκάκια και κάθε μορφή απασχόλησης. Ασχέτως διαφωνιών μεταξύ τους, συμφωνούν ότι η λύση βρίσκεται μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που το μόνο που κάνει είναι να διαλύει τις κοινωνικές δομές και να ενισχύει το Κεφάλαιο ως την μόνη λύση
Η Λαϊκή Συσπείρωση έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης για την σύνδεση της ΔΕΗ (ειδικά σε αυτό το σημείο να τονιστεί ότι ο Άγγελος Βρεττός αγωνίστηκε και προσωπικά ως δικηγόρος υπέρ των επανασυνδέσεων), για την ανακούφιση όλων αυτών των ανθρώπων που έμειναν χωρίς δουλειά. Τα πλεόνασμα του Δήμου που επικαλούνται Τζουλάκης, Κουτελάκης και Στέφος έχει και πλασματικά και τεχνικά στοιχεία την στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χάθηκαν από τον ιδιώτη εκμεταλλευτή των κινηματογράφων και ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ, ενώ μέσω της κακής διαχείρισης των σχολικών επιτροπών  χάθηκαν ακόμα περισσότερα χρήματα. Το πλεόνασμα του Δήμου προκύπτει επίσης από δάνειο 3.000.000 του Δήμου που επειδή το εξυπηρετεί το διαχειρίζεται ως ταμείο. Ακόμα όμως και να υπάρχει αυτό το πλεόνασμα είναι κόπος και χρήμα του κατοίκου της Νέας Σμύρνης, είναι χρήμα του Λαού και πρέπει να πάει για εκείνον.
Την ομιλία και την αναλυτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ συνέχισε ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ ενώ η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: