Αρθρογραφία


Άγγελος Βρεττός: Αντιλαϊκή η πολιτική της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής των Τζουλάκη - Κουτελάκη

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 10/05/2014

τίστασης της Νέας Σμύρνης φιλοξενήθηκε η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της πόλης www.nstv.gr.
Ο Άγγελος Βρεττός, δημοτικός σύμβουλος, αρχηγός της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζεται από το ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος για τη Νέα Σμύρνη, μίλησε στο Δημήτρη Πετρόπουλο για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, για το πρόγραμμα της παράταξής του, αλλά και για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.
«Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αυτές εφαρμόστηκαν από την Κυβέρνηση, έπνιξαν το σύνολο του ελληνικού λαού. Μέσω του Καλλικράτη έχουν μεταφερθεί σημαντικές αρμοδιότητες στους δήμους, οι οποίες αρμοδιότητες υλοποιούνται και στο δήμο Νέας Σμύρνης προς αυτήν την κατεύθυνση.»
Κατά τον Άγγελο Βρεττό, οι τομείς που εφαρμόστηκε αυτή η αντιλαϊκή πολιτική είναι οι κοινωνικές δομές όπως παιδικοί σταθμοί, εκπαίδευση, ΚΑΠΗ, πολιτισμός και εργασιακές σχέσεις. «Αν εκλεγούν οι ίδιοι άνθρωποι, θα εφαρμοστεί η ίδια αντιλαϊκή πολιτική διότι δεν τερματίζεται ούτε το μνημόνιο, ούτε οι νόμοι.»
Οι επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών θα είναι ακόμα μία ένδειξη της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως αυτή επιβάλλεται από την Κυβέρνηση και εφαρμόζεται μέσω του Καλλικράτη από την Περιφέρεια και την τοπική αυτοδιοίκηση, εκτίμησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Παράλληλα, η υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτικών συμφερόντων, ακόμα και μέσω των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την πρόθεση των αντιλαϊκών δυνάμεων να αφαιρέσουν δύναμη από τα λαϊκά στρώματα, συμπιέζοντας εργασιακά δικαιώματα και οικονομικές απαιτήσεις με αποτέλεσμα να εξυπηρετείται μόνο το «κεφάλαιο» σε βάρος των εργαζομένων.
«Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που πρόκειται σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή, προβλέπει περαιτέρω συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων, απολύσεις αλλά και σημαντικές περικοπές εξόδων, κυρίως από δαπάνες της τοπικής αυτοδιοίκησης.»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η παράταξη του Γιώργου Κουτελάκη, είναι δοκιμασμένες και αποτυχημένες λύσεις από το 1998 έως το 2010» υπογράμμισε ο Άγγελος Βρεττός, ενώ συμπλήρωσε πως δεν ήταν ποτέ ξεκάθαρο εάν η παράταξη του Γιώργου Κουτελάκη ήταν με το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. ή όλους μαζί. «Το παίζουν ανεξάρτητοι. Είναι ένα κουστούμι που φοριέται για να συσκοτίσει τις αντιλήψεις και να μην φορτωθούν την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων που εκπροσωπούν, ενώ ταυτόχρονα μπορεί και πολλά κόμματα να μην ήθελαν να τους αναλάβουν.»
Κατά τον Άγγελο Βρεττό, τόσο η παράταξη του Ανδρέα Νεφελούδη, όσο και η παράταξη του Στάθη Κούπα συμπορεύτηκαν με το Σταύρο Τζουλάκη για τους προσωπικούς δικούς τους λόγους, με σκοπό να συνεχίσουν την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, η δε διάσπαση της Δημοτικής Αρχής δεν δημιούργησε καμία διαφορετικότητα σε πολιτικές και προγράμματα.
«Διεκδικούν την ψήφο των πολιτών για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής, ενώ δεν υπήρξαν ούτε καλοί διαχειριστές μια και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας ‘‘χάθηκαν’’ ποσά λόγω κακοδιαχείρισης. Έταξαν υποδομές και κοινωνικές παροχές τις οποίες δεν πραγματοποίησαν. Η δε συνένωση των δύο αντιπολιτευτικών παρατάξεων με την παράταξη του Δημάρχου εξυπηρετεί σκοπιμότητα και καιροσκοπισμό.»  
Ο Άγγελος Βρεττός εκτίμησε πως, αν και όλοι οι Νεοσμυρνιώτες μπορεί να μην ασπάζονται τις ιδέες και τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, ασπάζονται όμως την ακεραιότητα, την υπευθυνότητα και την καθαρότητα των λόγων και των έργων της παράταξης της οποίας ηγείται.
Ο Άγγελος Βρεττός μίλησε με το συνήθη σωστό, αξιοπρεπή τρόπο του, χωρίς να κρυφτεί πίσω από πολιτικές σκοπιμότητες, έχοντας ξεκάθαρη πολιτική προσέγγιση ενάντια στην Ενωμένη Ευρώπη, στον Καλλικράτη και στην πανελλαδική αντιλαϊκή πολιτική, όπως αυτή εφαρμόζεται από τους κυβερνώντες αλλά και τους δημοτικούς άρχοντες.
Ίσως μία πιο ρεαλιστική προσέγγιση της διαμορφωμένης οικονομικής πραγματικότητας στο παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό γίγνεσθαι, προσαρμοσμένης φυσικά στο συμφέρον των εργαζομένων και των κοινωνικά ασθενέστερων, θα έδινε προστιθέμενη αξία στην κατά τα άλλα διαχρονικά αναμφισβήτητα σταθερή προσέγγιση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: