Αρθρογραφία


Καραντίνα και εξ’ αποστάσεως εργασία

Ελπίδα Ρεβογέδο | 17/04/2021

Βρισκόμενοι στην προσπάθεια επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου και μερικών από των εργασιών πολλών συμπολιτών μας, που μέχρι τώρα βρίσκονταν σε αναστολή, οι μέχρι τώρα συνθήκες έφεραν στο προσκήνιο του εργασιακού δυναμικού της χώρας μας μια άγνωστη για την πλειοψηφία των εργαζομένων και εργοδοτών συνθήκη της εξ’ αποστάσεως εργασίας. Στην αρχή του 2020, η τηλεργασία αποτελούσε μια μορφή εργασίας που αποκτούσε σταδιακά και δειλά έδαφος, με μακροχρόνια προοπτικήαλλά μόνο το 12% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ εργαζόταν από το σπίτι με πλήρη απασχόληση. Ενώ στη Βρετανία μόνο το 6%. Αρκετές χώρες άρχισαν ακόμη και να εκδίδουν βίζες για εργασία εξ’ αποστάσεως, προκειμένου να προσελκύσουν εργαζόμενους ώστε να περάσουν το εργασιακό τους lockdown, εργαζόμενοι στην επικράτειά τους.
Σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι τυπικές διαπροσωπικές επαφές και οι καθημερινές μετακινήσεις σε περίοδο πανδημίας, η τηλεργασία έκανε εμφανές πως προσφέρεται για μεγάλο αριθμό εργαζομένων και εργασιακών αντικειμένων ακολουθώντας τα υγειονομικά μέτρα. Όμως οι  κανόνες στο χώρο εργασίας απειλήθηκαν, με πιο σημαντικά το τυπικό ωράριο εργασίας (9:00-17:00), οι διακοπές και ο προσωπικός χρόνος του εργαζομένου. Στοιχεία τα οποία είχαν ήδη ανατραπεί στη χώρα μας από το 2019, όπως αποδεικνύουν τα δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή). «Περισσότεροι από τους μισούς ερωτώμενους (54%) δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία δυνατότητα να καθορίζουν την έναρξη ή την λήξη της εργασίας τους. Το φαινόμενο είναι περισσότερο έντονο στους μισθωτούς, τις γυναίκες, στα άτομα κάτω των 34 ετών, στα άτομα αλλοδαπής υπηκοότητας και στους απασχολούμενους σε επιχειρήσεις με πάνω από 10 εργαζομένους». Αναφέρει Ειδική Έρευνα για την Οργάνωση της Εργασίας και τη Ρύθμιση του Χρόνου Εργασίας της Στατιστικής Αρχής.
Ενώ ειδική έρευνα του 2007 σχετικά με τα Εργατικά Ατυχήματα και τα Προβλήματα Υγείας που Συνδέονται με την Εργασία της ΕΛΣΤΑΤ, αναφέρει ότι  «περισσότεροι από 1 στους 10 εργαζομένους (13%) αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο φόρτο εργασίας ή πίεση χρόνου. Η κατάσταση είναι ελαφρώς χειρότερη για τους άντρες.Οι μισοί σχεδόν από τους εργαζομένους που ερευνήθηκαν (40,1%)πιστεύουν ότι στο χώρο εργασίας τους αντιμετωπίζουν κάποιον παράγοντα που επηρεάζει αρνητικά τη σωματική τους υγεία. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στους άντρες (48,9%) από ότι στις γυναίκες (26,6%).Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, 613.145 άτομα που εργάζονται ή είχαν εργαστεί στο παρελθόν αναφέρουν προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, τα οποία θεωρούν ότι προκλήθηκαν ή επιδεινώθηκαν από την εργασία τους. Το σχετικό ποσοστό είναι ελαφρώς μεγαλύτερο για τους άντρες».
Μέχρι τον Μάιο του 2020, πολλοί εργαζόμενοι ήδη δήλωναν ότι βίωναν την «κόπωση του Zoom». Κύρια εφαρμογή που χρησιμοποιείται για τηλεδιασκέψεις και τηλεργασία. Οι συνθήκες που δημιουργεί και διατηρεί η πανδημία, καθιστά το Zoom και την τεχνολογία αναγκαία εργαλεία, σώζοντας και απειλώντας ωστόσο την ίδια ώρα την τηλεργασία και την ρύθμιση του προσωπικού και εργασιακού χρόνου των εργαζομένων.  
Το 2021 έννοιες όπως η κατανομή και η υβριδική εργασία θα πολλαπλασιαστούν και τα δείγματα και αποτελέσματά της θα επηρεάσουν και την χώρα μας. Μένει στο χέρι του εργαζομένου και των εργοδοτών να φέρουν μια ισορροπία στις νέες συνθήκες εργασίας που ήρθαν και όπως φαίνεται για να μείνουν, πριν οι συνέπειές τους είναι πολύ αργά για να αλλαχθούν.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: