Αρθρογραφία


Η Amazon έρχεται στην Ελλάδα - Στρατηγικής σημασίας επένδυση

Ελπίδα Ρεβογέδο | 02/12/2021

Στους δρόμους “ψηφιακής ταχείας κυκλοφορίας” βάζει πλέον την Ελλάδα η Amazon Web Services, συμπεριλαμβάνοντάς την στις χώρες όπου θα “χτίσει” από την επόμενη χρονιά 30 νέες τοπικές υποδομές, που θα συνδεθούν στο παγκόσμιο δίκτυο της AWS. Την ανακοίνωση για τις 30 νέες “τοπικές ζώνες”,“local zones” όπως αποκαλούνται, έκανε πριν από λίγο από το βήμα του παγκόσμιου συνεδρίου της Amazon Web Services o αντιπρόεδρος και Chief Technology Officer της amazon.com, Werner Vogels. Όπως υπογράμμισε ο κ. Vogels, με αυτό τον τρόπο η AWS δίνει λύση στις τεράστιες ανάγκες και τη ζήτηση που υπάρχει για τη μετάβαση στο cloud, αλλά και ακόμα πιο γρήγορες αποκρίσεις (latency). Όπως υπογράμμισε, μάλιστα, στις συγκεκριμένες local zones η απόκριση θα πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος να ανακοινώσω ότι θα διευρύνουμε διεθνώς τις ‘τοπικές ζώνες’ μας σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη, τη Ν. Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία”, είπε ο κ. Vogels κατά τη διάρκεια του event. Όπως έγινε γνωστό, οι τοπικές ζώνες της AWS είναι ένας είδος υποδομής που συμπεριλαμβάνουν αποθήκευση υπολογιστική, αλλά και μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών προς τους πελάτες της εταιρείας, δίνοντάς τους την ικανότητα να “τρέχουν” εφαρμογές της AWS που απαιτούν αποκρίσεις ακόμα και κάτω από 10 milliseconds. Οι 30 νέες τοπικές ζώνες θα αναπτυχθούν σε 21 χώρες ανά τον κόσμο. Στην Ευρώπη, πέραν της Ελλάδας, θα γίνουν επενδύσεις στην Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Πολωνία και την Πορτογαλία.

Σήμερα λειτουργούν 16 τοπικές ζώνες μόνο στις ΗΠΑ. Σημειωτέον, θα υπάρξει και επέκτασή τους εκεί. Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει, στις 9:30 αύριο το πρωί συνάντηση με στελέχη της Amazon Web Services, με αντικείμενο τη μεγάλη επένδυση της εταιρείας στη χώρα μας. Στη διάρκεια της σύσκεψης θα γίνει και τηλεδιάσκεψη με κορυφαία στελέχη της Amazon που βρίσκονται στο Λας Βέγκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επένδυση της Amazon στην Ελλάδα θα είναι ύψους 150-200 εκατ. ευρώ.

Πηγή.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: