Αρθρογραφία


Ενα Ευρώ Προς Μία Μονάδα Εθνικού Νομίσματος

Χρυσού Εριέλλα | 25/02/2017

της Εριέλλας Χρυσού
Προεέδρου Ένωσης Συντακτών Η.Τ.Λ.ΣΥ.Μ
Η Λαϊκή Ενότητα στην αίθουσα Γεωργίου Καραντζά της ΕΣΗΕΑ έδωσε συνέντευξη τύπου όπου παρουσίασε το φυλλάδιο που εκδίδει με το οποίο αποτυπώνει τα βήματα για το πέρασμα από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα. Βασικός ομιλητής ήταν ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ επίσης μίλησαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Παν.Μαντάς, Παν.Σωτήρης, Μαρ.Τσίχλη και Γιάννης Τόλιος.
Με το φυλλάδιο αυτό η Λαϊκή Ενότητα επιχειρεί να θέσει σε συζήτηση τα μέτρα της μετάβασης της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα, θεωρώντας πως αποτελεί μια ρεαλιστική και βιώσιμη επιλογή που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να τη θέσει σε τροχιά ανάπτυξης.Αξίζει να τονισθεί ότι ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης πρότεινε σχέση Ευρώ-Εθνικού νομίσματος ένα πρός ένα (1-1)
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην διαδικτυακή τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr, τόνισε πως «το εθνικό νόμισμα είναι απαραίτητο εργαλείο για να μπορέσει η χώρα να φύγει από το μνημονιακό κλοιό, να ακυρώσει τη λιτότητα και να μπορέσει να περάσει σε μία νέα τροχιά παραγωγικού ανασχηματισμού και ανασυγκρότησης», συμπληρώνοντας πως «με τα μνημόνια η Ελλάδα δεν έχει μέλλον».
Ο Υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της ΛΑ.Ε. Γιάννης Τόλιος εξήγησε πως η ΛΑ.Ε. με το πρόγραμμά της για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα πλέον δικαιώνεται λόγω των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Θεώρησε πως σίγουρα η μετάβαση θα έχει δυσκολίες, θα δώσει όμως στην Ελλάδα τη δυνατότητα να χαράξει τη δική της οικονομική πολιτική.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: