Αρθρογραφία


Δύο χρόνια «έργα πνοής» από Τζουλάκη. Ποιά ακριβώς λέτε;

Χρυσού Εριέλλα | 17/09/2016

της Εριέλλας Χρυσού
προέδρου της
Ένωσης Συντακτών Ηλεκτρονικού Τύπου και Λοιπών Σύγχρονων Μέσων

Η μισή Δημοτική θητεία σχεδόν τελειώνει. Ο Δήμαρχος Τζουλάκης μεγάλωσε δύο χρόνια φτάνοντας σε ηλικία που ΔΕΝ θα ζήλευαν οι 45άρηδες Κονδύλης, Κάρναβος, Ανδρούτσου, Κωσταντάτος, Βαλλασόπουλος των όμορων Δήμων. Άλλωστε «να ‘χα τα χρόνια σου» λένε οι μεγαλύτεροι στους νεότερους.
Ο Δήμαρχος δύο χρόνια μπορεί να καμαρώνει για τα εξής:
Το μεγαλύτερο «έργο πνοής» του στην πόλη είναι ο Βαγγέλης Χατζαντουριάν. Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – για 15 χρόνια – «αλωνίζει» με προϋπολογισμό 1.300.000, δίνοντας δουλειές σε οικογένειες των δύο και τριών ΚΑΙ του περιβάλλοντός του (του αδερφού του, της Δεληγιάννη, της Κορκοβίλη και του Καλογρίδη μεταξύ άλλων). Να μην ξεχάσουμε ότι όλα τα έξοδα του ΝΠΔΔ του πολιτιστικού ελέγχονται από τον επίτροπο… Ενώ πρέπει κανείς να του «πιστώσει» το νέο ψηφιακό μουσείο της πόλης – project αρκετών χρόνων – για όσους λίγους έχουν πάει να το επισκεφθούν.
Ο Δήμαρχος παρέδωσε το πάρκο Χρ.Σμύρνης, ένα «έργο πνοής» λιγοστών δένδρων σύγχρονης σκουριάς και ίσως το μοναδικό πάρκο που πρέπει κανείς να το βλέπει από την πλευρά της Αγ.Φωτεινής όπου υπάρχουν μερικές μόνο αστείες κατασκευαστικές ατέλειες (το έχει δεχθεί δημόσια και ο Κουτελάκης) διότι από την άλλη δεν έχει βγάλει πράσινο εδώ και δύο χρόνια, ενώ μεταξύ πολλών άλλων υπερχειλίζει το σιντριβάνι με αποτέλεσμα τα νερά να φτάνουν στην Καλλιθέα. Στα ποσά που στοίχησαν τα παραπάνω «έργα πνοής» έχουμε αναφερθεί κατ’ επανάληψη στον «Π».
Προστιθέμενη αξία μπορεί να θεωρήσει κανείς την παρουσία της  Καρυοφύλλη λόγω του επαγγελματικού της παρελθόντος και κάποιων έξυπνων πρωτοβουλιών της στον Αθλητισμό. Και αυτή όμως την θετική παρουσία – κυρίως διότι δρούσε ανεξάρτητα και με χαμηλό budget – ο Δήμαρχος Τζουλάκης την «συγχωνεύει» με τον Χατζαντουριάν για… περισσότερη ανεξαρτησία της εντεταλμένης και νέο «έργο πνοής» υπό τον «εξαιρετικό» αυτό δημόσιο διαχειριστή.
Έχουν προχωρήσει οι παιδικές «φυλακές» – συγνώμη λάθος – χαρές όπως οι ίδιοι οι πολίτες χαρακτήρισαν τις περισσότερες δημόσια. Επίσης «έργο πνοής».
Το παρκινγκ της πλατείας – τα αυτοκίνητα είναι συχνά στην κυριολεξία επάνω στην πλατεία – αλλά και τα πεζοδρόμια – χαρά ορθοπεδικών και τσαγκάρηδων – επίσης είναι καμάρια «έργα πνοής» Τζουλάκη. Όλα –και ο Χατζαντουριάν- υπήρχαν φυσικά και παλαιότερα, απλά παραμένουν ως έχουν.
Κατά τα άλλα ρωτήστε κάποιον που μένει πάνω από τη Βενιζέλου να σας πει αν είδε οπουδήποτε αλλαγή και οποιαδήποτε βελτίωση.
Ο μόνος σίγουρα ευχαριστημένος Νεοσμυρνιώτης πέραν Χατζαντουριάν – είναι ο Διευθυντής της Τράπεζας – αν είναι ντόπιος – που καταθέτει ο Δήμος τα ταμειακά  διαθέσιμα των πολιτών.
Βέβαια μια δημοτική αρχή έχει και «αύριο». Η ανάπλαση των Ομήρου – Παλαιολόγου ΘΑ ακολουθήσει. Το Αρτάκης ΘΑ κατεδαφιστεί για να ανεγερθεί άλλο μεγαλύτερο γήπεδο (αυτά έχουν ήδη υπογραφεί). Θα περιμένουμε λοιπόν, άλλωστε είδαμε τόσα «έργα πνοής» ας μην είμαστε και αχάριστοι. Ο άνθρωπος προσπαθεί και μην ξεχνάμε είναι μόνο 6η χρονιά Δήμαρχος και δεν είναι και «πρόσκοπος» στην ηλικία.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: