Αρθρογραφία


Πανιώνιος ώρα μηδέν…

Τσακίρης Λάμπρος | 30/10/2020

Πανιώνιος ώρα μηδέν…

Γράφει ο Λάμπρος Τσακίρης

www.panionia-idea.gr

Ο Πανιώνιος για δεύτερη φορά στην ιστορία του μετά από 130 χρόνια βρίσκεται πάλι στο σημείο «μηδέν». Η πρώτη φοράήταν όταν οι αλλόθρησκοι ξερίζωσαν την «καρδιά» του Πανιωνίου από την μάνα γη, την Σμύρνη. Τότε βρέθηκε όμως ένας Δημητρός Δάλλας και μάζεψε τα «προσφυγικά» παιδιά του από τις αλάνες της Αττικής και οργάνωσε τον Πανιώνιο στην Αθήνα βροντοφωνάζοντας «Ο Πανιώνιος είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ».

Το σήμερα όμως είναι διαφορετικό δεν υπάρχει Δάλλας δεν υπάρχει Ανδρέας Βαρίκας δεν υπάρχει Μάκης Δενδρινός και θα αναφερθούμε στο μπάσκετ –μιας και το ποδόσφαιρο δείχνει μερικούς «σφυγμούς» ζωής- σε ένα μπάσκετ που έδειχνε από την αρχή που θα καταλήξουμε. Δεν θα μοιρολογήσω επάνω απ’ το «πτώμα» του Πανιωνίου δεν το αξίζει, γιατί για έμενα τον ρομαντικό δεν υπάρχει ακόμα «πτώμα» υπάρχουν «πεθαμένες» διοικήσεις.

Θα κοιτάξω το τώρα ένα τώρα που μετά τα τελευταία γεγονότα με αφήνουν άφωνο, άφωνο μπρος σε αυτή την ομάδα και σε αυτούς που έδωσαν ακόμα και την ζωή τους γι’ αυτή την ομάδα.

Στα μέσα του Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε μια γενική συγκέντρωση του ερασιτέχνη για να συζητήσει με τα μέλη του ΑΛΛΑ και τον απλό ανώνυμο κόσμο το τι μέλλει γενέσθαι για την συνέχεια του τμήματος μπάσκετ στην Β’ Εθνική.

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη καθώς και η ταμίας μας ανέφεραν ότι για να μπορέσει το τμήμα να είναι αξιοπρεπώς στην Β’ Εθνική πρέπει ο Πανιώνιος να βρει ένα μπάτζετ της τάξεως των 90.000€.

Μας είπαν καθαρά ότι δεν μπορούν να διαθέσουν ως ερασιτέχνης κανένα ποσό και θα προσπαθήσουν να «ρίξουν» άλλα τμήματα για να δανειστούν μερικά χρήματα για το μπάσκετ.

Επίσης αναφέρθηκαν για ένα ποσό της τάξεως των 10.000€ που έχουν να λαμβάνουν από τον Ολυμπιακό επειδή υπέγραψε συμβόλαιο επαγγελματικό ο Κολοβέρος. Μεταξύ μας αν καταφέρουμε και πάρουμε από τον μπασκετικό Ολυμπιακό 10.000€ θα είναι θαύμα και όποιος γνωρίζει τα της «Ιερουσαλήμ» γνωρίζει δεν το πάω παρακάτω.

Αναφέρθηκε μια επιδότηση από τον Αυγενάκη της τάξεως των 10.000€ όταν και αν τα πάρουμε.

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ανέφερε και για την αγορά εισιτηρίων διαρκείας των 50 και 100€ για την οικονομική ενίσχυση του τμήματος. Πάντως από τα διαρκείας μην υπολογίζουν πάνω από 3000€ να πάρουν είναι πολύ δύσκολο σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε να μπορέσει ο οικογενειάρχης να δώσει έστω και 50€.

Η ταμίας του ερασιτέχνη ανέφερε ότι τα όποια ταξίδια και η ιατρική κάλυψη της ομάδας έχουν καλυφθεί ήδη. Το μόνο καλό χειροπιαστό που άκουσα εκεί μέσα γιατί άκουγα για χρήματα και ποσά που ΟΛΑ ήταν στον αέρα όταν και αν τα πάρουμε….

Για να συνοψίσουμε ο Πανιώνιος για να μπορέσει να βρει παίκτες και να συγκροτήσει μια ομάδα χρειάζεται αυτή την στιγμή ένα ποσό, ένα ποσό των 90.000€. Αν δεν βρεθούν τουλάχιστον τα πρώτα 40.000€ τώρα στο «παντελόνι» του ερασιτέχνη μην επιχειρείτε να πάρετε παίκτες με υποσχετικές δεν θα μας βγει σε καλό θα πάθουμε τα καλά του μπάσκετ των γυναικών θα βγει η «βρώμα» και μετά δεν θα έρχονται ούτε τα πιτσιρίκια στην ομάδα.

Πρόταση, δυναμώστε το εφηβικό και πλαισιώστε το με 4 παίκτες των 400-500€ που μπορείτε να τα βρείτε και δεν θα φεσώσουμε κανέναν αρχίστε τις προπονήσεις και να κάνουμε τον σταυρό μας να έχουμε τουλάχιστον έτοιμο το Βαρίκας γιατί δεν μας παίρνει να νοικιάσουμε και γήπεδο.

Πιστεύω στα πιτσιρίκια θα τους δοθεί ένα κίνητρο να μπορέσουν να αναδειχθούν και να φανούν με τον Πανιώνιο στα παρκέ της Β’ Εθνικής και συν της άλλης θα παίζουν για την φανέλα και το σήμα του Ιστορικού.

 

*Υ.Γ Αν είχατε λύσει το πρόβλημα εκ τι γενέσει του της ενόργανης τώρα θα είχατε ακόμα 500 παιδάκια που θα γυμνάζονταν στο τμήμα και θα είχατε ακόμα ένα τμήμα με συνδρομές και όχι μόνο τον στίβο. Ήρεμα μιλάω… 

**Υ.Γ Ο ερασιτέχνης μας χρειάζεται όλους δεν είναι η στιγμή για να ερχόμαστε σε αντιπαραθέσεις, η στιγμή ζητά ομόνοια και στήριξη ο ένας για τον άλλον, μας βλέπουν από «ψηλά» άνθρωποι που τα έδωσαν όλα για τον Πανιώνιο και τρίζουν τα κόκαλά τους.

Τσακίρης ΛάμπροςΣχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: