Αρθρογραφία


Σύλλογος Κάντο Πράξη

Πολυχρόνης Ντάγιος | 28/10/2022

Σύλλογος Κάντο Πράξη

 

Γράφει ο Πολυχρόνης Ντάγιος

Πρόεδρος Συλλόγου «Κάντο Πράξη»

Ο τοπικός Σύλλογος Κάντο Πράξη, ιδρύθηκε στην Νέα Σμύρνη το 2021 από τους Ντάγιο Πολυχρόνη (ο υποφαινόμενος...) που διατελώ  πρόεδρος του συλλόγου και τον Γιώργο Βαλασκατζή ο οποίος είναι και ο ταμίας του σωματείου μας,  αλλά και με τη στήριξη πολλών νέων όπως ο Τσιρώνης Άγγελος που είναι στη θέση του γραμματέα μας. Την ίδρυση την συνυπέγραψαν 20 ακόμα Νεοσμυρνιοί. 

Σήμερα ο σύλλογος ,που πριν λίγους μήνες έκλεισε μόλις τον πρώτο χρόνο ζωής του αριθμεί ήδη πάνω από 100 μέλη ενώ τα 50 τουλάχιστον είναι ενεργά στον βαθμό που επιτρέπει η δύσκολη πια καθημερινότητα μας. Στηριζόμαστε αποκλειστικά σε ίδια κεφάλαια και με κάθε ευκαιρία πραγματοποιούμε ανταποδοτικές ενέργειες , όπως δωρεές αναπηρικών αμαξιδίων, δέντρων σε σχολεία και άλλα πολλά.. 

Η κύρια φιλοσοφία του συλλόγου μας είναι ο εθελοντισμός η αλληλεγγύη και η ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα που δυστυχώς οι σύγχρονοι καιροί που ζούμε μας οδηγούν σε αναισθησία...

Η πρώτη και σημαντικότερη δράση μας ήταν η συλλογή πλαστικών καπακιών τα οποία εθελοντικά μαζεύουμε και παραδίδουμε στην Πανελλήνια Ένωση Παραπληγικών ώστε να τα αξιοποιήσουν απευθείας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα δικά τους μέλη και τις ανάγκες που προκύπτουν. Μία δράση που την έχει αγκαλιάσει ολόκληρη η τοπική κοινωνία....και ατομικά αλλά και μέσα από σχολεία και καταστήματα της πόλης. Να πω εδώ ότι η ιδέα ξεκίνησε από την σύζυγό μου, κάτι που για ευνόητους λόγους οφείλω να αναφέρω. 

Συνεχίσαμε όμως με πολλά ακόμα, αθλητικά δρώμενα, διαγωνισμούς, δενδροφυτεύσεις, ημερίδες ενημέρωσης, διανομή τροφίμων και ρούχων σε άστεγους, συλλογή και διανομή τροφίμων και ρούχων στους δασοπυροσβέστες και στους πυρόπληκτους , στήριξη σε άλλες υγιείς συλλογικότητες σαν τη δική μας με πλήρη διαφάνεια ανιδιοτέλεια και αυτονομία.  Αυτό που συνηθίζουμε να κάνουμε και ταιριάζει απόλυτα στο "είναι" του συλλόγου μας είναι οι Πράξεις! Άλλωστε το λέει και το όνομα μας...

Στην σύγχρονη κοινωνία μας όταν κάτι ξεχωρίζει για την ακεραιότητα του και την επιτυχία του, πάντα βρίσκονται οι "καλοθελητές"  που θα προσπαθήσουν να πολεμήσουν κάθε τι υγιές ανεξάρτητο αυτόνομο και επιτυχημένο είτε από θέσεις εξουσίας είτε μέσω λασπολογίας, κάτι που αντιμετωπίσαμε και εμείς αλλά ήταν τόσο μικρά που την φιλοσοφία μας ,τις δράσεις μας και τον κόσμο μας ούτε καν τα αγγίζουν. 

Εμείς όλοι μαζί, μεγαλώνουμε και δυναμώνουμε. Όσο ο καιρός περνάει περισσότεροι αρμόδιοι μας ακούνε ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν, από Υπουργούς, βουλευτές και δημάρχους μέχρι και δημόσιους οργανισμούς.  Είμαστε όμως όλοι άνθρωποι της καθημερινότητας και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε εθελοντικά όσους μας χρειάζονται.  

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα social media, όπου θα μας βρείτε με το όνομα μας και φυσικά μέσα και από την διαδικτυακή εκπομπή μας Κάντο Πράξη που φιλοξενείται στον τοπικό σταθμό Nstv. 

Είμαστε ανοιχτοί και περιμένουμε ακόμα περισσότερους υγιείς ανθρώπους και οργανισμούς να συμμετάσχουν μαζί μας στις μελλοντικές εθελοντικές αλληλέγγυες και ανεξάρτητες πράξεις μας!  

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: