Αρθρογραφία


Η Αποχή Αποφασίζει

Πολυχρόνης Ντάγιος | 21/10/2019

                                                                                                                                          Η Αποχή Αποφασίζει

Του Πολυχρόνη Ντάγιου

Ο συνεχιζόμενος πειραματισμός και οι συνεχείς αλλαγές εκλογικών νόμων και διαδικασιών σηματοδοτούν μια αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των πολιτικών, με αβέβαιο και προβληματικό αποτέλεσμα, ενώ το κοινό είναι όλο και περισσότερο απογοητευμένο από την πολιτική.

Επιβεβαιώνεται έτσι οτι ο μόνος σκοπός των αλλαγών είναι να εξασφαλίσουν τους εαυτούς τους. Αυτές οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες είναι υποκριτικές και Δεν αντιμετωπίζουν το πραγματικό πρόβλημα - ότι το εκλογικό σώμα φαίνεται να βρίσκει την πολιτική της πολιτικής απρόσφορη και άσχετη. Η νέα γενιά, είναι απίθανο να πεισθεί να οδηγηθεί σε συμμετοχή στην κάλπη, ενώ εξακολουθεί να αισθάνεται περιθωριοποιημένη από το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, με οτι αυτό συνεπάγεται. Μεγάλο ποσοστό από τους λίγους νέους ανθρώπους που συμμετέχουν, δυστυχώς, είναι και οι ίδιοι δηλητηριασμένοι από κομματικές «ασθένειες» και ρουσφετολογικές νοοτροπίες και κρύβονται πίσω από τη βολή τους, συμβάλλοντας στην κεκαλυμμένη εκμετάλλευση των εαυτών τους από τις παλαιότερες καρεκλοκενταυρικές γενιές που μας οδήγησαν στο σήμερα. 

Αλλά Με την Αποχή Συμβάλλετε στη Κακή Αρχή. Στα περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες , ο υγιής ανταγωνισμός εξασφαλίζει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα στο χαμηλότερο δυνατό κόστος, χωρίς ανταγωνισμό η ποιότητα μειώνεται και το τίμημα που πληρώνουμε ..ανεβαίνει. Πώς θα εξασφαλίσουμε λοιπόν την ποιότητα σε επίπεδο πολιτικών αρχόντων ? Επιλέγοντας και Συμμετέχοντας στις διαδικασίες, οτιδήποτε και αν πιστεύουμε. Έτσι μόνο θα μας δοθεί η δυνατότητα να ελέγχουμε, σε σημαντικό βαθμό, να έχουμε δικαιώματα και απαιτήσεις, αλλιώς γινόμαστε συνένοχοι στη κακοδιαχείρηση ,σε όλα τα κακώς κείμενα της εκάστοτε αρχής αλλά και στη καταδίκη του υπόλοιπου πληθυσμού. 

Στην δική μας λοιπόν περίπτωση της Νέας Σμύρνης, της πόλης μας , όπως φάνηκε ξεκάθαρα στα αποτελέσματα των εκλογών , στα ποσοστά και τις αναλογίες , εσύ που απείχες οδήγησες στο να εκλεγεί, μια αποδεδειγμένα πολύ κακή δημοτική αρχή , ίσως μια από τις χειρότερες που υπήρξε ποτέ στη Νέα Σμύρνη, εκτιμώντας τους καιρούς. Μέσα σε πέντε χρόνια η πόλη έγινε πιο βρώμικη από ποτέ, οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές πιο διαλυμένες από ποτέ, δεν κατάφεραν ούτε να συντηρήσουν όλα όσα είχαν έτοιμα να λειτουργούν στον αυτόματο. Εσύ όμως που απείχες τους νομιμοποίησες όλα τα κακώς κείμενα σε συνδυασμό πάντα με τους εξυπηρετηθέντες ψηφοφόρους, τώρα μόλις λίγους μήνες μετά το μετανιώνεις διαμαρτυρόμενος για τη βρώμικη πόλη και τα διαλυμένα πεζοδρόμια , για τα έργα της κακιάς ώρας που σε ταλαιπωρούν καθημερινά και όλα αυτά σε συνδυασμό με το υψηλό τίμημα που πληρώνεις στα τέλη. Η ποιότητα λοιπόν πέφτει, κατρακυλάει με γοργούς ρυθμούς ..και το τίμημα ανεβαίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά.

 

 

 Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: