Αρθρογραφία


Η Τέχνη του Πολιτικού

Πολυχρόνης Ντάγιος | 20/12/2019

Η Τέχνη του Πολιτικού

 

Γράφει ο Πολυχρόνης Ντάγιος

Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Κάποτε είπαν ότι όλες οι πολιτικές σταδιοδρομίες τελειώνουν σε αποτυχία. Αυτό φαίνεται τώρα αισιόδοξο: οι περισσότεροι απλώς συνεχίζουν. 

 Έχουμε μια υπερφόρτωση της αποτυχίας στην πολιτική προς το παρόν, είναι κορεσμένη σε αποτυχία, υπάρχει μια αμηχανία. Η μόδα είναι ότι το κοινό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έγιναν πρόσφατα πιο ανεκτικοί σε ατοπήματα επειδή τώρα επισκιάζονται από μεγαλύτερες πολιτικές μάχες, παιχνίδια εξουσίας και ίδια οικονομικά συμφέροντα.  Ακόμα και οι ίδιοι οι πολιτικοί έχουν αλλάξει. Δύο εβδομάδες κακών τίτλων ήταν κάποτε αρκετοί για να τελειώσουν πολιτικά μια καριέρα. Όχι πια. Τώρα πια ένας αποτρόπαιος υπουργός εν μέσω καταιγίδας αντιμετωπίζεται σαν άλλος celebrity. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι απογοητευμένοι καθόλου, γιατί έχουν ξεχάσει πώς να είναι, δε νιώθουν ντροπή δεν καταλαβαίνουν το μέγεθος της αΧρηστείας τους και ως σαν άλλοι φελλοί επιπλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας με εμάς να φυτοζωούμε στον βυθό της.

 Είναι μια περίεργη εξέλιξη για τους πολιτικούς, αυτή τη νέα ικανότητα να εξαπατάς τον λαό να τον ληστεύεις να τον κατακρεουργείς οικονομικά , ηθικά, πνευματικά και εκείνος να σου δίνει οφίτσια και εξουσία , θα πρέπει να τη μελετήσουν τα μεγαλύτερα επιστημονικά μυαλά του πλανήτη. Παίρνουν και δίνουν , εκμεταλεύονται τυχαία λάθη και παίρνουν παράσημα , σε καταδικάζουν με κάθε δυνατό τρόπο , χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν καν τη ποινή σου , σου υπόσχονται ''θα θα θα'' χωρίς να κάνουν τίποτα , σε κάνουν μπαλάκι , άλλα σου λένε για να πάρουν καρέκλες άλλα κάνουν μετά και σε θεωρούν χαζό λέγοντας σου μια -ότι να ναι- δικαιολογία όσο -ότι να ναι- είναι και οι ίδιοι , σε καταδικάζουν είτε έμμεσα είτα άμεσα και εσύ ψηφίζεις όσους σου προκαλούν τα δεινά και όσους σε κοροϊδεύουν.  

Η Ελλάδα είναι κλασσικό παράδειγμα όλων των παραπάνω και ίσως να έπρεπε να εξαιρεθούμε από τις εξελίξεις του πλανήτη μας με το να γίνουμε αντικείμενο μελέτης. Είδαμε στη χώρα μας αλλά και στη πόλη μας ακόμα, πολιτικούς να εκλέγονται με τη γνωστή μέθοδο του ρουσφετιού, να εκλέγονται με απειλές , να εκλέγονται εκμεταλλευόμενοι τα θέλω του κόσμου ασχέτως αν δεν τα άκουσαν ποτέ , να εκλέγονται εξαπατώντας τον κόσμο ως πολέμιοι κακών αρχόντων που μετέπειτα τους προσκύνησαν για μια καρέκλα και ξάφνου έγιναν καλοί και δικοί τους αφέντες. Άραγε μέχρι πότε οι λαοί θα επιλέγουν το δρόμο της εξαπάτησης και της μεταφορικής αλλά και κυριολεκτικής βρωμιάς..  

Είμαστε πολλοί και είναι λίγοι...παρόλα αυτά είμαστε υπό , έχοντας σαν κοινό μυστικό οτι αυτοί οι λίγοι υπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα μέσω της δικής μας ανοχής αλλά και νομιμοποίησης.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: