Αρθρογραφία


Είναι Ο Σταύρος Τζουλάκης Ο Νέος Δήμαρχος Νέας Σμύρνης;

Περιμένης Πέτρος | 14/06/2014

Οι εκλογές επιτέλους τελείωσαν και πλέον δεν θα βλέπουμε δημοτικούς συμβούλους σε κάθε γωνία και ακόμα χειρότερα σε κάθε δεύτερο Facebook post.Η φετινή εκλογική αναμέτρηση δεν είχε καμία διαφορά από τις προηγούμενες όσον αφορά τα κλασικά παλαιοκομματικά εργαλεία της λασπολογίας από όλους όσους τα χρησιμοποίησαν και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αρκετά από αυτά έγιναν γνωστά λόγω της δύναμης του internet αλλά τα περισσότερα αποσιωπήθηκαν όχι  λόγω των κακών πολιτικών, αλλά κυρίως των κακών ψηφοφόρων 40+ που ακόμα ζουν στο παρελθόν και δυστυχώς μας καταδικάζουν όλους να ζούμε στην φούσκα τους. Το ιδιαίτερο για τις δημοτικές εκλογές στην Νέα Σμύρνη είναι ότι την δεύτερη Κυριακή όχι μόνο πήγαν να ψηφίσουν περισσότεροι– ανεβάζοντας απλά το ποσοστό των άκυρων ψηφοδελτίων λόγω των ευρωεκλογών και την δυσαρέσκεια στα κόμματα γενικά- αλλά από  ότι φαίνεται το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων είναι σχεδόν το ίδιο με την πρώτη Κυριακή. Αν αφαιρέσουμε τους ψηφοφόρους της Πόλης Ανάποδα που ανέρχονται σε περίπου 1600 και έχουν μηδενιστική προσέγγιση στο σύστημα, ο Τζουλάκης και ο Κουτελάκη έλαβαν το υπόλοιπο ΣΥΝΟΛΟ των ψηφοφόρων. Αυτοί οι ψηφοφόροι προέρχονται από  το ΚΚΕ με 2128, από τον Στέφο με 2821, από τον ΣΥΡΙΖΑ με 5092. Τσάμπα έβγαιναν ανακοινώσεις του τύπου «Δεν στηρίζουμε κανέναν», άλλες σοβαρές και άλλες που άλλαξαν τελευταία στιγμή. Είναι προφανές ότι οι Νεοσμυρνιώτες πιστεύουν στο διπολικό σύστημα: ή τον έναν ή τον άλλον. Ή μίσος απέναντι στον Κουτελάκη ή υπερβολική αγάπη στον Τζουλάκη. Ή απλά ψήφισαν και τα δέντρα και όσοι έβγαλαν ανακοινώσεις δεν μας κοροϊδεύουν και είναι καθαροί.
Βγήκε όμως ο Τζουλάκης Δήμαρχος Νέας Σμύρνης; τυπικά ναι. Ουσιαστικά; ο καιρός γαρ εγγύς. Ο Τζουλάκης είχε τον βραχνά που ακούει στο όνομα Κούπας, τώρα έχει και το «κακό σπυρί» Στέφο. Ο ένας θα προσπαθήσει να αναλάβει την ηγεσία της παράταξης και ο άλλος θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει πλεονεκτήματα για τον κολλητό του Νικάκη που έκανε γαργάρα τα εμετικά δημοσιεύματα του για μια ένα άνοιγμα στον Δήμο. Άσε που ο Στέφος έχει μηνύσει και τον Τζουλάκη. Πύρρειος νίκη για τον Τζουλάκη.  Και τι θα κάνουν οι υπόλοιποι πασόκοι. Όπως δείχνουν τα πράγματα ουσιαστικά τίποτα, διότι απλά δεν έχουν τρόπο να το επικοινωνήσουν. Το μοναδικό μέσο φιλικά προσκείμενο ήταν «ο Δημοσιογράφος» της  Λαρεντζάκη, αλλά και αυτό θα μπει σε δεύτερη μοίρα με «Τα Επίκαιρα» του Νικάκη
Και μην ξεχνάμε σε όλο αυτόν τον χαμό ισορροπίας και συμφωνιών παραμονεύει ο Κουτελάκης στο παραμικρό παραστράτημα που θα κάνουν και τα προγνωστικά δείχνουν ότι θα κάνουν πολλά. Εδώ γινόντουσαν επί δικής του επίβλεψης, τώρα δεν θα γίνουν; Έτσι και αλλιώς οι «πρώηνw» του Κουτελάκη δεν είναι και εξπέρ στην «δημόσια» διοίκηση.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: