Αρθρογραφία


Tα μυστικά της Τερέζας Φθινοπωρινή Ανανέωση

Παλαμίδου Τερέζα | 22/11/2014

Η καινούργια σεζόν ξεκινά, αν και ημερολογιακά το φθινόπωρο είναι γεγονός, η διάθεσή μας τελεί υπό σύγχυση. Ο καιρός αναποφάσιστος και αυτός παραπαίει μεταξύ ζέστης, βροχής και συννεφιάς. Οι αλλαγές είναι στην ¨ατζέντα¨ όλων μας. Με νέα δημιουργική διάθεση,  που θα ξεκινά από το σπίτι, το γραφείο και τον προσωπικό μας χώρο, και θα διοχετευθεί στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας, θα βρούμε μαζί το δρόμο.

 Ακολουθούν  ¨μικρά μυστικά¨ που θα σας κάνουν όλους να πάρετε βαθιά ανάσα και να βουτήξετε στη ζωή, με αισιοδοξία και νέα ελπίδα, που τόσο λείπει από τις ζωές μας τελευταία.

 

 ΒΗΜΑ 1ο:   Αντιγραφή

Ναι καλά διαβάσατε, αντιγραφή, ποιος άλλωστε πιστεύει στην παρθενογένεση!

Αν δεν μπορείτε να αγοράσετε καινούργιο καναπέ σαν αυτό που χαζεύατε για ώρα σε γνωστό περιοδικό lifestyle, αντιγράψτε το στυλ, τη δομή και την αίσθηση που αποπνέει.

 

ΒΗΜΑ 2ο:   Χρώμα-χρώμα και πάλι χρώμα

Η παλιά τραπεζαρία της μαμάς, που ίσως τώρα κοσμεί το μικρό φοιτητικό δυαράκι σας, θα αποκτήσει άποψη με λίγη μόνο δόση χρώματος. Θα απαιτηθεί επίσης λίγη όρεξη για προσωπική εργασία, και γιατί όχι και βοήθεια από καλούς φίλους, που σαν παιχνίδι, μεταξύ καφέ και συζήτησης, θα σας βοηθήσουν ώστε να μετατρέψετε την ¨κλασικούρα¨ σε σύγχρονη εικαστική παρέμβαση.

Έμφαση στο κέλυφος – όχι του σαλιγκαριού αλλά του δικού σας χώρου. Οι τοίχοι δεν αποτελούν ποτέ γυμνή επιφάνεια, και καλύπτουν το 80% του χώρου που ζούμε και εργαζόμαστε. Λίγο χρώμα στην κατάλληλη απόχρωση, θα δώσει το στίγμα σας, και θα αποτελέσει το ιδανικό φόντο για τα έπιπλα σας ακόμα και αν δεν τα αλλάξετε.

 

 ΒΗΜΑ 3ο:   Ανακύκλωση

Και δεν εννοώ τους μπλε κάδους που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο σας!

Αντικείμενα που εξυπηρετούσαν συγκεκριμένες ανάγκες, μπορούν να αλλάξουν χρήση, και να επιστρατευθούν στην υπηρεσία της αισθητικής αναβάθμισης του χώρου σας.

Κουτιά απ΄ τα τελευταία ζευγάρια παπουτσιών που αγοράσατε, ντυμένα με λίγα μέτρα ύφασμα, θα αποτελέσουν ιδανικούς αποθηκευτικούς χώρους, προσδίδοντας προσωπικότητα στη βιβλιοθήκη, τη ντουλάπα ή το μπάνιο σας.

 

ΒΗΜΑ 4ο:   Κατασκευές

Ποιος είπε ότι πρέπει να είσαι ζωγράφος, διακοσμητής ή στυλίστας για να δημιουργήσεις μόνος σου κατασκευές για το σπίτι σου! Το μόνο που χρειάζεστε είναι απλά υλικά, λίγη φαντασία και λίγο από το χρόνο σας.

Φτιάξτε πίνακες,  καλύπτοντας με  λίγα μέτρα ύφασμα σε έντονο print, απλούς λευκούς καμβάδες, και σετάρετε ιδανικά με ίδια μαξιλαράκια στην κρεβατοκάμαρα.

Δημιουργήστε ενδιαφέρουσες, μοναδικές και πρωτότυπες κουρτίνες χρησιμοποιώντας σεντόνια και απλά κλιψάκια, χωρίς καν να μπείτε στη διαδικασία του ραψίματος.

Καλύψτε ένα παλιό και κατά τα άλλα αδιάφορο και ξεπερασμένο καπέλο φωτιστικού, με το ίδιο ύφασμα που περίσσεψε από τις κουρτίνες που φτιάξατε.

 

ΒΗΜΑ 5ο:   Έμφαση στη λεπτομέρεια.

Επενδύστε στα αξεσουάρ και τις μικρές εκείνες πινελιές που πάντα κάνουν τη διαφορά σε οποιοδήποτε χώρο. Ένα κομψό πορτατίφ, ένα χαλί με ιδιαίτερο μοτίβο, ένα πρωτότυπο διακοσμητικό αντικείμενο, ένας μικρός κήπος με βότανα στην κουζίνα (σε μικρά μεταλλικά γλαστράκια) ακόμα και ένα σετ σεντόνια, ή πολύχρωμες πετσέτες, θα δώσουν στην κουζίνα, το μπάνιο ή κάθε άλλο δωμάτιο που θα επιμεληθείτε αυτό το ¨κάτι ¨.

Και αν όλα τα παραπάνω δεν σας έπεισαν ότι η αλλαγή, η καλή διάθεση και ο τρόπος που βλέπεις το ποτήρι: μισό άδειο ή μισό γεμάτο, είναι θέμα αντιμετώπισης και εξαρτώνται από εμάς, απλά δεν χάνεται τίποτα να δοκιμάσετε. Που ξέρετε τα αποτελέσματα ίσως ξεπεράσουν τις προσδοκίες σας και διαλύσουν τις αμφιβολίες σας.

Οι συμβουλές είναι εδώ, τα υπόλοιπα στο χέρι σας…


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: