Αρθρογραφία


Ακόμη Μια Προβληματική Σχολική Χρονιά…

Nstv διαδικτυακή τηλεόραση Νέας Σμύρνης | 26/01/2019

του Γιώργου Γουρναρόπουλου, PhD Διευθυντής 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Νέας Σμύρνης «Ποιότητα Ζωής»

Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και γονείς

Κάθε νέα σχολική χρονιά ξεκινά, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή, με όνειρα και ελπίδες για όλους μας. Ειδικά για τους μαθητές μας να καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους και να δουν τις προσπάθειές τους να δικαιώνονται.
Η σχολική χρονιά που διανύουμε «κουβαλάει» και αυτή τα άλυτα προβλήματα της σχολικής στέγης, όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια με τα όρια των σχολείων να έχουν καταργηθεί στην πράξη, αφού κάποια παιδιά δε «χωράνε» στα σχολεία της γειτονιάς τους ή ακόμη και του δήμου και να στέλνονται είτε σε άλλα σχολεία του δήμου είτε σε σχολεία όμορων δήμων!
Σήμερα αναγνωρίζεται από τους υπεύθυνους της δημοτικής αρχής– κάτι που εκπαιδευτικοί και γονείς υπογραμμίζαμε με τον πιο έντονο τρόπο εδώ χρόνια- ότι στη Νέα Σμύρνη υπάρχει κτιριακό πρόβλημα και ανάγκη για δημιουργία νέου δημοτικού σχολείου αλλά και νηπιαγωγείων!
Υπογραμμίζουμε ότι η θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής αγωγής και εκπαίδευσηςσε βάθος τριετίας μεγαλώνει το πρόβλημα και το καθιστά εκρηκτικό!
Η Νέα Σμύρνη είναι ίσως ο μόνος δήμος που τροφοδοτεί με παιδιά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία όμορων δήμων επί σειρά ετών! Αξίζει, για παράδειγμα, να αναφέρουμε ότι για να υλοποιηθεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση –μεγάλη κοινωνική κατάκτηση- χρειάζονται ακόμη δεκαπέντε (15) νέες αίθουσες! Είναι εφικτό; Και βέβαια είναι! Αρκεί να υπάρχει η βούληση εκ μέρους των υπευθύνων, οι οποίοι από χθες έπρεπε να είχαν προγραμματίσει κάτι ανάλογο και όχι να διατυπώνουν με τα πιο επίσημα χείλη ότι «η λύση στο κτιριακό είναι η προοπτική της μείωσης των γεννήσεων λόγω κρίσης, ενώ η συνήθης πρακτική είναι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα»! Η πραγματικότητα, όμως τους διαψεύδει, αφού οι μαθητές των δημοτικών σχολείων κάθε χρόνο αυξάνονται (σχολικό έτος 2011-2012 είχαμε 2.793 μαθητές ενώ το 2018-2019 οι μαθητές ήταν 3.025)!
Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, στη Νέα Σμύρνη «ο βασιλιάς είναι γυμνός»: τα σχολεία είναι πλέον υποβαθμισμένα, δεν υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες ούτε για δείγμα και στα προαύλια στα διαλείμματα συνωστίζονται –αντί να παίζουν- εκατοντάδες μαθητές!

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: