Αρθρογραφία


Cineman brief Στρατιώτες! Καλή σχολική χρονιά να έχουμε με υγεία και πολυθεϊσμό. -Κινηματογραφικός Σεπετέμβρης-

Μάστορας Δημήτρης - Cineman | 13/09/2014

Enemy

Όσοι συμπαθάνε το παλικαράκι του Brokeback Mountain και του Jarhead που ακούει στο όνομα Jake Gyllenhaal να σπεύσουσι διότι τα πήγwε καλά. Θρίλερ φωτογραφημένο με άποψη, σκηνοθετημένο από τον, μέτριο κατά τα άλλα, Villeneuve του περυσινού Prisoners.

The Expendables 3

Sylvester Stallone, Jason Statham, Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson, Wesley Snipes, Jet Li και εκατομμύρια άλλοι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ, με λεσβιακούς μπερέδες ειδικών αποστολών, botox και κολλαγόνα που κάνουν την Πάολα να μοιάζει μπροστά τους δροσοσταλιά της ροδαυγής. Χαιρετίζω τα σοβιετικά τανκς που μπαίνουν στη Βουδαπέστη σαν μπαλαρίνες του Edgar Degas.

Lucy
Προς Scarlett Johansson: Όταν σ’ είχα πρωτοειδεί (σ’ αρέσουν αυτά) Χαμένη στη Μετάφρα προ 11ετίας σκέφτηκα γλυκό κορτσούδι είναι, για κάτι τέτοια ρολίνια ψιλομανούλα. Τα ίδια και στο Μatch Point και το Scoop του μπάρμπα μου του Woody Allen πριν κοντά 10 χρόνους. Μετά όμως αρχίνισες αγάλι-αγάλι και μου γενόσουνα η αμαζόνα όλο και πιο πολύ. Και τώρα μου είσαι Captain Americanα με βινύλιο στολή για δεύτερη συνεχόμενη ταινία (Under the Skin) και έριξες κι αφιόνι και στον  Luc Besson και ψιλιάζομαι πως λησμόνησε και τούτος τους θαλερούς καιρούς του Απέραντου Γαλαζίου και του Leonτα και τόριξε στο βιολογικό μπιστολίδι μιας χρήσης. Καλή αποσύνθεση μπουγελόφατσα <3.

Planes:
Fire & Rescue

Κάναμε αυτοκένητα (Cars), κάναμε αυτοκένητα δυό (Cars 2), κάναμε αερόπλανα πέρσι (Planes), ε να μη βαρέσουμε κι άλλο ένα στο καπάκι φέτο;  Ρε συ Disney εκεί που σ’ έχουν παγωμένο (Frozen) είσαι εντάξει μ’ αυτό; Yποθέτω πως ναι. Άλλωστε από το να βλέπει το 3χρονό σου φίκε μου καλέ το Μουτσινά να γλύφει τα χείλια του ή ρεπορτάζ από τα μπουζούκια, χίλιες φορές να δει αυτά τα πατενταρισμένα μεν, ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΑ δε εργάκια στη μεγάλη την οθόνα ή έστω σε διβιδί. Αν μη τι άλλο είναι και καλογραμμένα.

Magic
in the Moonlight

-ΈΕΕΕιιιιι…….!!!!   (…)   Αι-Έεεειιι…!!!!
-Τι αλυχτάς μπρε αξημέρουτα;
-Βλέπω κάτου στη δημοσά και ροβουλάει ου μπάρμπα-Γούντης θειά!! Λες να βαστάει πισκέσ’ καλό;;
-Έεις παράπουνο απ’ το θειό σου ρε ασαράντιστο; Πάντα με γιμάτο το ζεμπίλ δε ζυγών’;
-Ο μπαρμπα-Γούντης είν’ ο καλύτερος… Και ου πιο χωρατατζής και ου πιο ξύπνιος απ’ όλς…
-Ναι ου σαφρακιασμένς.
-Κάθε Σεπτέμβρ που περμένουμε το θείο, ανθίζ η μολόχα κι ο δεντρολίβανος… Ααααχχχ…
DVD

Captain America: The Winter Soldier

Όπως προείπα, ταινία με πρώτη μούρη τη Scarlett Johansson ντυμένη πατόκορφα στο βινύλιο να οδηγεί Corvette με ύφος Bruce Willis, μπορεί να απευθύνεται μόνο εις άνδρας που τη βρίσκουν με αφέντρες που τους ντύνουν μωρά και τους ταΐζουν τα ίδια τους τα περιττώματα τραβώντας τους ταυτοχρόνως σβερκιές. Αν η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών ανήκει εις αυτήν την κατηγορίαν δεν αλλάζει κάτι και καλή σας προβολή. Μερακλήδες.

 

Τhe Congress

O Ari Folman, μετά το Waltz with Bashir, ξαναχτυπά με άλλο ένα σεμινάριο animated υποκριτικής. Μισό κινηματογραφημένο - μισό σχεδιασμένο στο χαρτί. Aργεί να βγάλει ταινία και καλά κάνει διότι όποτε το κάνει διδάσκει. Όσοι αρέσκονται στον κινηματογράφο του μεγάλου βήματος έμπροσθεν να μην παραλείψουν.


Τhe Selfish Giant

Σκωτία, ιστορία δύο πάμφτωχων πιτσιρικάδων του σήμερα που κλέβουν καλώδια. Αφτιασίδωτο, όχι Μάρθα Βούρτση και άτιμη κενωνία, ούτε καταγγέλλω και πότε θα γένει η επανάσταση να ξεβαρεθούμε. Πραγματικότητα. Σοβαρό σινεμά. Δύο σκάλες κάτω από τον Danis Tanovic και το μεγαλειώδες Epizoda u zivotu beraca zeljeza, αλλά παρόλα αυτά punctum που θάλεγε και ο Roland Barthes.

 Αυτά ρε κλεφτόπουλα. Ελπίζω να σας κάλυψα. Τα λέμε τον Οχτώβρη που αρχίζει για τα καλά το πανηγυρέτο.


Υ.Γ. Μπράβο κόρη του Robin Williams που όταν σε πήραν τηλέφωνο ότι ο πατέρας σου βρέθηκε κρεμασμένος με τη γραβάτα του και σκισμένες φλέβες το πρώτο που έσπευσες να κάνεις ήταν να tweetάρεις στιχάκια αποχαιρετισμού. Γλυκούλα μου… -Wie ein Hund!-

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: