Αρθρογραφία


Cineman Brief Χαίρε Μεγάλη Οθόνη! -Κινηματογραφικός Γαμηλιών-

Μάστορας Δημήτρης - Cineman | 17/01/2015

Mr. Turner
Ηis Majesty Μike Leigh. Όποιος αγαπάει το σινεμά ξέρει και θέλει και θα το δει. Ο μέγιστος των μαέστρων της ερμηνείας μπροστά στο φακό είναι εδώ με ταινία εποχής. Αν θες να μάθεις τι σημαίνει οι ηθοποιοί να παίζουν σοκαριστικά καλά σπεύσε. Αν θες να μάθεις την υπόθεση γιαναπάναδεις Mike Leigh, να μην πας.


The Imitation Game
Μετά την αξιόλογη, για εμπορική περιπέτεια, Hodejegerne (ή αλλιώς Headhunters ή αλλιώς  Κυνηγοί Κεφαλών) ο Νορβηγός Morten Tyldum βάζει επικεφαλής τον ανερχόμενο-υποσχόμενο-νέοKevinBacon κ. Benedict Cumberbatch ως μαθηματικό φαινόμενο που καλείται να βοηθήσει να σπάσουν οι κώδικες των Γερμαναράδων κατά τον Β’ Παγκόσμιο. Με Keira Knightley στο πλευρό του. Χμμμμμμμ……


Βig Bad Wolves
Mοιάζει  και θέλει να μοιάζει με Tarantino.  O oποίος της έκανε μάλιστα και δημόσιο νεύμα τύπου Αντρέα σε Μιμή: «η καλύτερη ταινία της χρονιάς». Χιούμορ (χυμόρ) και βία. Βία και χιούμορ. Εβραϊκής προελεύσεως. Φαίνεται να αυτοσαρκάζεται σαν ταινία πάντως και αυτό την καθιστά ελκυστική ομολογουμένως.


Sadilishteto
Βουλγαρο-τουρκικο- ελληνικά σύνορα. Φτώχεια και των γονέων. Πατέρας και γιος. Αυτά ως προς την υπόθεση. Βούλγαρος σκηνοθέτης, οικονομημένη παραγωγή. Αν έχει έστω και κάτι από το θηριώδες περσινό Epizoda u zivotu beraca zeljeza του Danis Tanovic τότε θα είναι τουλάχιστον εξαιρετικό. Αν όχι, εντάξει, δεν ξοδεύεις και όλη τη σύνταξη της μάνας σου στο βουλγαρικό κινηματογράφο. Καλή καρδιά.


Jack
Εκ Γερμανίας ορμώμενη η ταινία του Edward Berger κουβαλάει έναν μαλακό -πλην ύπουλο- ρεαλισμό που την κάνει ιδιαίτερα κινηματογραφική. Ταινία ενηλικίωσης μεν, όχι χαζοχαρούμενη και γλυκανάλατη δε. Άλλωστε μετά την απογοήτευση του White God και τις αλληγορίες της πλάκας, ο συναγωνισμός έχει χαλαρώσει αισθητά. Για να ιδούμε. Φαίνεται ενδιαφέρον.


Big Eyes
Αυτή είναι η νέα ταινία του Tim Burton. Βλέποντας το trailer που συνολικά κράτησε 2:30 λεπτά της ώρας συνειδητοποίησα ότι από τη μέση και μετά ήδη κοίταγα αλλού και σκεφτόμουν αλλού. ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ!! ΣΤΟ TRAILER!!! Είναι επίσημο πλέον. Ο σκηνοθέτης του Σκαθαροζούμη, του Ψαλιδοχέρη, των καλύτερων Μπάτμαν, του Μars Attacks και του Ed Wood είναι νεκρός. Τη θέση του έχει πάρει  μια εμπορική, παιδιάστικη, αμερικανοτσιχλόφουσκη και βαρετή μέχρι εμετού ΑΔΕΡΦΑΡΑ με το ίδιο ονοματεπώνυμο που πλέον τη μάθαμε και δεν θα μας υπεξαιρέσει άλλα από τα ευρώ μας. Μα ούτε ένα trailer που να μην είναι για ύπνο;; ΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΛΑ θα ζήσουμε και χωρίς εσένα ζάμπλουτε μαλάκα.

Kάπως έτσι παλικαράκια μου τα πράματα στο πανί για το μήνα τούτο. Και μην ξεχνάς: Tόδες, τόψαξες;


Υ.Γ.  Τώρα που έχει πεθάνει η θρησκεία τουλάχιστον σε όλο τον δυτικό πολιτισμό, το σινεμά είναι το μόνο μέσο έκστασης που είναι τόσο καθολικό και σε προσιτή τιμή. Γιαυτό τη βρίσκεις κουφάλα :D

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: