
Άλλη μια χρονιά απόλυτης επιτυχίας στα αναπτυξιακά τμήματα βόλεϊ Αγοριών ολοκληρώθηκε για τον Μίλωνα, με το σύλλογο της Νέας Σμύρνης να αναδεικνύεται πρωταθλητής Ελλάδος τόσο στους Έφηβους (Κ21), όσο και στους Παίδες (Κ18) με αξιοθαύμαστες επιδόσεις στις διοργανώσεις τις οποίες πήρε μέρος. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο Μίλωνας έχει γίνει τα τελευταία χρόνια κυρίαρχος στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες και η φετινή χρονιά ήρθε να πιστοποήσει ακριβώς αυτό.
Κοινός παρονομαστής φυσικά και στις δύο επιτυχίες ποιός άλλος από τον προπονητή που έχει χαρίσει αμέτρητες κορυφές στο σύλλογο σε αναπτυξιακό επίπεδο, τον Παναγιώτη Γεωργούντζο. Εκείνος ήταν που καθοδήγησε τόσο την εφηβική ομάδα όσο και εκείνη των Παίδων και προσέθεσε άλλες δύο πανελλήνιες πρωτιές στο δικό του εντυπωσιακό παλμαρέ.
Η ομάδα Κ21 αρχικά εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΑ. Όχι απλά δεν έχασε από κανέναν αντίπαλο, αλλά ολοκλήρωσε την πρώτη φάση με το απόλυτο των βαθμών (16/16 νίκες, 48 β.) και μάλιστα χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ! Το σερί της συνεχίστηκε και στο Final-4, εκεί όπου κέρδισε με 3-0 την Αρμενική στον ημιτελικό και με το ίδιο σκορ τον Ολυμπιακό στον τελικό, για να πάρει ο Μίλωνας το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημά του και ένατο συνολικά, ολοκληρώνοντάς το με 18-0 νίκες και 54-0 σετ! Εντυπωσιακό είναι μάλιστα το γεγονός πως από το 2015 και έπειτα, μόνο τρεις σεζόν έχουν χάσει οι Νεοσμυρνιώτες τον τίτλο. Εκ των πρωταγωνιστών στην επιτυχία ήταν ο Γιώργος Μαντελίδης που πήρε το βραβείο του MVP και καλύτερου επιθετικού, ο Θάνος Βασιλείου που αναδείχθηκε καλύτερος μπλοκέρ και ο Ιάσονας Σπυρόπουλος που βραβεύθηκε ως καλύτερος υποδοχέας.
Με... φόρα από την κατάκτηση της ΕΣΠΕΔΑ, οι νεαροί αθλητές του coach Γεωργούντζου μπήκαν αποφασισμένοι και στο Πανελλήνιο με σκοπό να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους. Και πράγματι, μετά από δυο σερί πρωταθλήματα ο Μίλωνας έκανε τρεις τις συνεχόμενες κατακτήσεις του, αφού πρώτα πέρασε από την προημιτελική φάση ως πρώτος στον όμιλό του κερδίζοντας (με 3-0) Φοίνικα, Ερμή και Παναθηναϊκό, ενώ επικράτησε με 3-1 και του Παμβοχαϊκού (στο πρώτο και μοναδικό παιχνίδι της σεζόν όπου έχασε σετ) για να βρεθεί στο Final-4 των Ιωαννίνων.
Εκεί πέτυχε τρεις νίκες (όλες με 3-0) απέναντι σε Πανερυθραϊκό, ΑΣ Γιάννενα και ΠΑΟΚ (με τον οποίο μονομάχησε τελευταία αγωνιστική για την πρωτιά) και αναδείχθηκε ξανά πρωταθλητής Ελλάδος για τέταρτη φορά στην ιστορία του (2015, 2024, 2025, 2026), ενώ παράλληλα έγινε η τέταρτη ομάδα που κατακτά τρία σερί πανελλήνια στους Έφηβους μετά τον ΑΟ Ορεστιάδας (1991, 1992, 1993), τον Άρη Νίκαιας (1999, 2000, 2001) και τον Ηρακλή ο οποίος είχε κατακτήσει τέσσερα σερί (2007, 2008, 2009, 2010) και του χρόνου ο Μίλωνας θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει αυτό το ρεκόρ.
Οι Έφηβοι πρωταθλητές του Μίλωνα: Μαντελίδης Γ., Ουτζής, Τσάκος, Βασιλείου, Γεωργούντζος, Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος, Μαντελίδης Μ., Γωνιωτάκης, Παπασταθόπουλος. Ο Γιώργος Μαντελίδης σάρωσε και εδώ τα ατομικά βραβεία αφού αναδείχθηκε MVP, καλύτερος επιθετικός και καλύτερος σέρβερ, ενώ ο Φώτης Γεωργούντζος πήρε το βραβείο του καλύτερου πασαδόρου.
Στα χνάρια των Εφήβων βάδισε και η ομάδα Κ18. Επίσης πρώτη και αήττητη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ χωρίς να χάσει σετ (18/18, 54 β., 54-0 σετ), βρέθηκε στο Final-4 έχοντας κατακτήσει τα τρία προηγούμενα και έκανε τέσσερις τις σερί επιτυχίες της καθώς και επτά στο σύνολο. Στον ημιτελικό που έγινε στο “Ανδρέας Βαρίκας” του Πανιωνίου κέρδισε με 3-0 την Πετρούπολη και στο νεοσμυρνιώτικο τελικό που διεξήχθη στο κλειστό του Μοσχάτου, ο Πανιώνιος την υποχρέωσε στην πρώτη της απώλεια σετ, όμως η τελική νίκη με 3-1 έδωσε το τρόπαιο στον Μίλωνα που είδε τον Μάνο Ουτζή να βραβεύεται ως MVP για δεύτερη σερί χρονιά (και καλύτερος επιθετικός) και τον Σπυρόπουλο καλύτερο υποδοχέα όπως και στους Έφηβους.
Ως πολύ μεγάλο φαβορί λοιπόν πήγε και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, εκεί όπου πέρσι είδε τον ΠΑΟΚ να βάζει τέλος στο σερί των δύο κατακτήσεων από τους Νεοσμυρνιώτες. Στην προημιτελική φάση ο Μίλωνας δε δυσκολεύθηκε να βγει πρώτος στον όμιλο αφού κέρδισε εύκολα με 3-0 Πανερυθραϊκό, Καλαμάτα και Φοίνικα Ρόδου, καθώς και τη ΓΕ Ηρακλείου λίγο αργότερα για να βρεθεί στο Final-4 το οποίο φέτος μοιράστηκε μεταξύ του “Ζηρίνειου” της Κηφισιάς και της έδρας του Μίλωνα, το “Κροίσος Πέρσης”.
Οι αθλητές του Παναγιώτη Γεωργούντζου εντυπωσίασαν και στην Τελική Φάση, ξεκινώντας με μια νίκη 3-0 επί της Κηφισιάς στα βόρεια προάστια και συνεχίζοντας νικηφόρα απέναντι στον Άρη με το ίδιο σκορ στην έδρα τους. Το τελευταίο ματς με τον περσινό πρωταθλητή ΠΑΟΚ είχε χαρακτήρα τελικού αφού και οι δυο ομάδες είχαν από 6 βαθμούς, με τον Μίλωνα να κυριαρχεί ξανά με 3-0 και να στέφεται πρωταθλητής μπροστά στο κοινό του. MVP και εδώ ο Μάνος Ουτζής, όπως και καλύτερος σέρβερ, ενώ καλύτερος μπλοκέρ αναδείχθηκε ο Θάνος Βασιλείου και κορυφαίος πασαδόρος ο Βασίλης Παπασταθόπουλος. Αυτός συνολικά ήταν ο πέμπτος τίτλος για το Μίλωνα σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία (2014, 2019, 2023, 2024, 2026), επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά από απουσία ενός έτους.
Οι πρωταθλητές της ομάδας Παίδων του Μίλωνα: Ουτζής, Τσάκος Κ., Διαμαντής, Γωνιωτάκης, Βασιλείου, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Μαντελίδης Μ., Ντόνι, Κουρνέτας, Τσάκος Β., Γεωργιάδης, Δερμιτζάκης, Παναγόπουλος
Συνολικός απολογισμός για τις δυο ομάδες του Μίλωνα: αμφότερες αήττητες, πετυχαίνοντας 52 νίκες σε 52 παιχνίδια και χάνοντας μόλις δύο σετ σε όλα αυτά τα ματς. Δύο πρωταθλήματα Ελλάδος με κυριαρχικές εμφανίσεις που δείχνουν πως ο σύλλογος συνεχίζει να είναι πολύ ισχυρός και σε αναπτυξιακό επίπεδο και πως έχει διαρκώς βάσεις για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για μια εξαιρετική δουλειά που γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αποτυπώνεται με εντυπωσιακό τρόπο στους αγωνιστικούς χώρους.


