Αρθρογραφία


Οι Υποδομές Ενόργανης Γυμναστικής Πανιωνίου Γ.Σ.Σ Βγάζουν Ελληνίδες Πρωταθλήτριες

Λεκάκης Ανδρέας | 17/01/2015

Ένα από τα πιο γνωστά τμήματα Υποδομών του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου είναι το Τμήμα Ενόργανης Γυμναστικής Ανδρών και Γυναικών.
Ιστορικά το τμήμα λειτουργεί τριάντα και πλέον χρόνια, ενώ αποτελεί τροφοδότη αθλητών των Εθνικών Ομάδων.
Οι Ακαδημίες του Πανιωνίου δέχονται αγόρια και κορίτσια από πολύ μικρή ηλικία έως και δεκαπέντε ετών, ενώ η ομάδα των κορασίδων είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας τα δύο τελευταία χρόνια ενώ άνω των 250 παιδιών  γυμνάζονται στις Τμήματα Ενόργανης Γυμναστικής του Ερασιτέχνη Πανιωνίου.
Η Βίκη Αλιπράντη, προπονήτρια του Τμήματος Κορασίδων του Συλλόγου, μίλησε για την ομάδα, τις ώρες καθημερινής προπόνησης, τις απαιτήσεις του αθλήματος και τα σωματικά χαρακτηριστικά που προαπαιτούνται για να φτάσει κάποιος στον πρωταθλητισμό.
Οι αθλήτριες του τμήματος διαθέτουν υψηλό βαθμό πειθαρχίας αλλά και εκπληκτικές ικανότητες, στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν μία πρωταθλήτρια ομάδα στο άθλημά της.
Θάρρος, υπομονή , επιμονή αλλά και υψηλή αντίληψη είναι μερικά από τα συστατικά που χρειάζονται για κατακτηθεί η κορυφή του Ενόργανης Γυμναστικής, σύμφωνα με τους Γυμναστές του τμήματος.
Επίσης υπάρχουν φυσικά και αρκετά προαπαιτούμενα σωματοδομής και φυσικής κατάστασης που θα πρέπει να διαθέτουν οι μελλοντικές πρωταγωνίστριες της Γυμναστικής.
Από τις Πρωταθλήτριες κορασίδες, η Εύα Κοτσαχείλη είπε ότι το άθλημα μπορεί να είναι απλό με τον κατάλληλο προπονητή και τις διορθώσεις που αυτός επιβάλλει θέλοντας έτσι να τονίσει την στενή σχέση που υπάρχει μεταξύ προπονητών και αθλητριών στο άθλημα γενικότερα αλλά και στον Σύλλογο.
Οι ασκήσεις που πραγματοποιούν καθημερινά είναι εντυπωσιακές όπως φυσικά εντυπωσιακή είναι και η προπόνηση αγοριών και κοριτσιών.
Η Αλκμήνη Σαββάδη, προπονήτρια τμήματος των γυναικείων Ακαδημιών, εξήγησε πως υπάρχουν τμήματα για όλες τις ηλικίες, αναλύοντας περαιτέρω ότι τα κορίτσια γυμνάζονται σε τέσσερα όργανα, το άλμα, το δίζυγο, δοκός και έδαφος, ενώ για τα αγόρια τα όργανα είναι έξι (άλμα, μονόζυγο, δίζυγο, πλάγιος ίππος, κρίκοι και έδαφος).
Τέλος, ο Θανάσης Κοσμίδης, προπονητής κορασίδων – παγκορασίδων των Ακαδημιών του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, θύμισε την συστηματική ενίσχυση της Εθνικής Ομάδας από αθλητές και αθλήτριες του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου ενώ εξήγησε ότι η επιτυχημένη προσπάθεια συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και τον ίδιο αξιόλογο ρυθμό.  

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: