Αρθρογραφία


Ο Πανιώνιος πήρε την άνοδο στη Super League 2 και ξεκινά πάλι να ονειρεύεται

Λεκάκης Ανδρέας | 18/05/2024

Ο Πανιώνιος πήρε την άνοδο στη Super League 2 και ξεκινά πάλι να ονειρεύεται

 

Γράφει ο Ανδρέας Λεκάκης – Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Η 7η Απριλίου 2024 ήταν μια μέρα ιστορική για το ποδόσφαιρο του Πανιωνίου. Ήταν η μέρα που, με το εντυπωσιακό 5-0 επί του Ελλοπιακού στη Νέα Σμύρνη σε συνδυασμό με τη “λευκή” ισοπαλία του Εθνικού με τον Ατσαλένιο στην Κρήτη, οι “κυανέρυθροι” εξασφάλισαν και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής και μαζί την άνοδο στη Super League 2. Ήταν μια μέρα γιορτής και έντονης χαράς για τη Νέα Σμύρνη, τους φίλους και την ομάδα του Ιστορικού, όχι για την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία, αλλά για το γεγονός πως ο Πανιώνιος έκανε το πρώτο βήμα για την επιστροφή του εκεί που ανήκει, ανάμεσα στους μεγάλους δηλαδή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Ο Ιστορικός περιπλανήθηκε τέσσερα χρόνια στη Γ' Εθνική. Από το 2020 όταν και υποβιβάστηκε από την πρώτη κατηγορία και επιχείρησε να κάνει μια επανεκκίνηση από τη Γ', τίποτε δε χαρίστηκε και τίποτε δεν ήταν εύκολο. Την πρώτη χρονιά αν και τερμάτισε πρώτος στον όμιλό του, δε μπόρεσε να πάρει την άνοδο μέσω του Ειδικού Τουρνουά. Τη δεύτερη δεν κατάφερε να βάλει από κάτω τον ΠΑΟ Ρουφ και βγήκε δεύτερος, την τρίτη τερμάτισε ακόμη πιο κάτω, στην τρίτη θέση. Ο Πανιώνιος γνώρισε από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα, όσο σπουδαία κι αν είναι, να βρει το δρόμο της επιστροφής. Ωστόσο τέσσερα χρόνια στη Γ' Εθνική παραήταν πολλά για αυτό το σύλλογο. Και φέτος η αλήθεια ήταν πως τα πράγματα έδειχναν να αλλάζουν και πως αυτή τη φορά δε γινόταν να χαθεί η πολυπόθητη άνοδος.

 

Άλλωστε, οι κινήσεις της διοικούσας επιτροπής να φέρει στη Νέα Σμύρνη παίκτες εγνωσμένης αξίας και υψηλότερου επιπέδου από αυτό της Γ' κατηγορίας, όπως ο Ηλίας Ινατίδης (πρώτος σκόρερ του Πανιωνίου φέτος) και ο Γιώργος Γεμιστός, χαρισματικοί σκόρερ με τις ομάδες που έχουν παίξει, ο Γιάννης Μπουρλάκης (δεύτερος σκόρερ του Ιστορικού φέτος), ο Γιάννης Ποτουρίδης και ο Δημήτρης Σκαφίδας, καθώς και ο έμπειρος Αλέξανδρος Αρναρέλλης που ήρθε το χειμώνα, αποτέλεσαν μια δήλωση προθέσεων για το φετινό Πανιώνιο. Με πρωταγωνιστές αυτούς αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά όπως ο σπουδαίος Δημήτρης Γροντής που έζησε από την αρχή όλη αυτή την τετραετή περιπλάνηση στη Γ' Εθνική, ο Ιστορικός επέβαλλε τη δική του κυριαρχία στην κατηγορία.

 

Παρόλο που η χρονιά ξεκίνησε στραβά με την ήττα από την Προοδευτική στον Κορυδαλλό, η συνέχεια μάς έδειξε πως η ομάδα του Κώστα Γεωργιάδη ήταν με διαφορά η καλύτερη του ομίλου της. Από εκείνη την ήττα της πρεμιέρας άλλωστε, οι “κυανέρυθροι” έτρεξαν ένα σερί 29 αήττητων αγώνων, μέχρι να ξαναχάσουν από τον Εθνικό στο Μοσχάτο, σε ένα παιχνίδι βέβαια αδιάφορο αφού ο Ιστορικός είχε ήδη εξασφαλίσει την άνοδο. Αυτό που είναι το πιο εντυπωσιακό με τη φετινή ομάδα -και δεν το είχαν οι προηγούμενες ομάδες του Πανιωνίου την περασμένη τριετία- είναι πως σε πολλά παιχνίδια έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική επιθετικά (ο Πανιώνιος είχε το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ επιθετικά σε όλη την κατηγορία πίσω από την Καβάλα την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο), όμως ακόμα και στα παιχνίδια που δεν έπιανε καλή απόδοση και έδειχνε να δυσκολεύεται, έβρισκε στις περισσότερες των περιπτώσεων τον τρόπο να πάρει τη νίκη βγάζοντας μέταλλο και χαρακτήρα, στοιχεία πολύ σημαντικά όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό.

 

Φυσικά μια ομάδα σαν τον Πανιώνιο δε μπορεί να μείνει στην επιτυχία της ανόδου στη Super League 2. Από τη στιγμή που εξασφαλίστηκε και μαθηματικά η συμμετοχή στη δεύτερη κατηγορία του χρόνου, το βλέμμα στρέφεται στο μέλλον και στο πώς ο σύλλογος θα μπορέσει να παρουσιαστεί ισχυρός και έτοιμος για να δρομολογήσει την επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία. Η νέα εποχή στην οποία μπαίνει ο Ιστορικός περιλαμβάνει ένα όνομα, αυτό του επιχειρηματία (κύριου μετόχου της εταιρείας ψηφιακών και τεχνολογικών εφαρμογών InDigital) Κώστα Ρούπτσου, ο οποίος είναι εκείνος που αναμένεται να αναλάβει την ομάδα, ο επενδυτής που επιτέλους βρέθηκε και αναλαμβάνει να “τρέξει” τον Πανιώνιο στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο Κώστας Ρούπτσος (που αποτελεί και έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου καθώς έχει διατελέσει και προπονητής σε ερασιτεχνικές κατηγορίες) παρουσιάστηκε και επίσημα πριν λίγες εβδομάδες στους φίλους του συλλόγου με την παρουσία του στη Γενική Συνέλευση, αναφέρθηκε στους στόχους και στο όραμά του για την ομάδα και σκόρπισε την αισιοδοξία στον “κυανέρυθρο” κόσμο πως ο Πανιώνιος θα μπορέσει να βαδίσει με σίγουρα, σταθερά βήματα σε αυτή τη νέα εποχή που ξεκινά.

 

Βεβαίως κανείς δε μπορεί ποτέ να ξέρει τι θα φέρει το μέλλον. Το σίγουρο είναι πως η φετινή χρονιά θα μείνει στα χρονικά ως κομβική για τη σύγχρονη ιστορία του Πανιωνίου, όχι γιατί ήρθε η άνοδος στη Β' Εθνική, αλλά γιατί ο αρχαιότερος σύλλογος της χώρας, η ομάδα των δύο Κυπέλλων Ελλάδος και του ενός Βαλκανικού Κυπέλλου, η πέμπτη σε συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία και αυτή που τόσες δεκαετίες έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ανέδειξε μερικούς από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στα γήπεδά μας, “φώναξε” δυνατά ότι επιστρέφει.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: