Αρθρογραφία


Δ.Μιχαηλίδης και Δ.Χανιωτάκης μιλούν για τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο στο ραδιόφωνο του Nstv

Λεκάκης Ανδρέας | 20/12/2019

                                    Δ.Μιχαηλίδης και Δ.Χανιωτάκης μιλούν για τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο στο ραδιόφωνο του Nstv

 

γράφει ο Ανδρέας Λεκάκης

Δημοσιογράφος, μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

 

Καλεσμένοι του Δημήτρη Πετρόπουλου και του Λάμπρου Τσακίρη στην εκπομπή “Πανιώνια Πορεία” του διαδικτυακού ραδιοφώνου του Nstv βρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, Δημήτρης Μιχαηλίδης, καθώς και ο Γενικός Αρχηγός του Ερασιτέχνη, Δημήτρης Χανιωτάκης, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα του Ιστορικού.

Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν αρχικά στο μεγαλύτερο πρόβλημα του Ερασιτέχνη όλο αυτό το διάστημα, το γηπεδικό: “Ο Πανιώνιος αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα όσον αφορά την έδρα, σχεδόν όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη είναι αναγκασμένα να παίζουν εκτός Νέας Σμύρνης. Είχαμε κάνει συμφωνία με το ΣΕΦ για να κάνουν προπονήσεις οι ομάδες μας εκεί, όμως το Νοέμβρη η νέα διοίκηση του γηπέδου έδωσε εντολή τα τμήματα να φύγουν. Τελικά η λύση βρέθηκε, όμως όλη αυτή η αναστάτωση οδήγησε στην αποχώρηση της προπονήτριας (Κατερίνα Οικονόμου) και του εφόρου (Νικήτας Χιωτίνης) του ανδρικού βόλεϊ, όπως και στην αποχώρηση του προπονητή του γυναικείου βόλεϊ (Γιάννης Μακρόπουλος). Φτάσαμε να παίζουμε σημαντικά παιχνίδια χωρίς να έχουμε κάνει προπονήσεις. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο για ένα τόσο μεγάλο σωματείο όπως ο Πανιώνιος, ένα σωματείο που πρέπει όλοι να το σεβαστούν” ήταν τα λόγια του Δημήτρη Χανιωτάκη.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μιχαηλίδης είπε χαρακτηριστικά: “Ζούμε μια τεράστια αδικία από την Πολιτεία. Ο Πανιώνιος δεν έχει δικές του εγκαταστάσεις, εξακολουθεί να ζει σαν πρόσφυγας. Ακόμη και το νέο Αρτάκης να χτιστεί, δε θα στεγάζει μόνο τον Πανιώνιο αλλά πολλά σωματεία μαζί”. Στη συνέχεια, έκανε τη δική του εκτίμηση για τον χρόνο κατασκευής του νέου γηπέδου: “Κάτι το οποίο χρηματοδοτείται από την Πολιτεία μπορεί να τελειώσει πολύ γρήγορα. Αν χρήματα υπάρχουν, ένα έργο σαν το Αρτάκης μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε 18 με 24 μήνες αλλά αν κολλήσουμε σε διάφορα διαδικαστικά φοβάμαι πολύ και ο μόνος που ζημιώνεται είναι ο αθλητισμός της πόλης μας”.

Όσο για τη διαθεσιμότητα του “Ανδρέας Βαρίκας”, ο Δημήτρης Χανιωτάκης τόνισε: “Θα πρέπει να κλωνοποιηθεί το “Βαρίκας” για να καλύψει τις ανάγκες όλων των τμημάτων του Πανιωνίου. Μόνο στην ακαδημία μπάσκετ υπάρχουν 500 αθλητές. Υπάρχουν θέματα τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν για να παίξουν τα αγωνιστικά τμήματα εκεί, όπως π. χ. η ύδρευση, η οποία ήταν ένας τελευταίος σκόπελος και νομίζω ότι θα λυθεί. Θεωρώ πως από το νέο έτος το γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αγωνιστικό επίπεδο”.

Φυσικά ασχολίαστο δεν έμεινε και το γεγονός πως ο Πανιώνιος δεν παρέλασε πρώτος την 28η Οκτωβρίου: “Φέτος έγινε ένα πείραμα το οποίο απέτυχε, να ανοίξουν την παρέλαση τα σχολεία. Καταρχάς τα παιδιά του Πανιωνίου είναι κι αυτά μαθητές, δεν είναι κάτι άλλο. Μαθητές που επιλέγουν να παρελάσουν με τον Πανιώνιο. Ο Πανιώνιος εκπροσωπεί σε συντριπτικό βαθμό την αθλητική νεολαία της πόλης. Το μοντέλο αυτό απέτυχε και θεωρώ πως ήταν και η τελευταία φορά που εφαρμόστηκε γιατί όλοι κατάλαβαν πως ο Πανιώνιος οφείλει να τιμά ιστορικά την παρέλαση της Νέας Σμύρνης ως το πρώτο σωματείο” ήταν τα λόγια του Δημήτρη Χανιωτάκη, ενώ ο Δημήτρης Μιχαηλίδης πρόσθεσε: “Θα πρέπει σε αυτή την πόλη επιτέλους οι αρχές να δουν και τους συμβολισμούς. Ο Πανιώνιος είναι ένα σύμβολο, είναι η ιστορία της Νέας Σμύρνης. Η ακαδημαϊκή κοινότητα οφείλει να το κατανοήσει και να το σεβαστεί. Όπως θα πρέπει και ο Δήμος να το σεβαστεί. Στην επόμενη παρέλαση ο Πανιώνιος δε θα έχει 300 παιδιά, θα έχει 1.500. Αυτό να το καταλάβουν οι δημοτικές αρχές και να δούμε που θα τοποθετηθεί η ομάδα. Ο Πανιώνιος θα είναι η ίδια η παρέλαση”.

Στη συνέχεια της κουβέντας, οι δύο άνδρες του Ερασιτέχνη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των αγωνιστικών τμημάτων παρά τις τόσες δυσκολίες, ενώ ειδική αναφορά έγινε από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη για το γυναικείο μπάσκετ: “Πριν την έναρξη της σεζόν είχαμε την αποχώρηση των ανθρώπων που έτρεχαν με αξιοπρέπεια την ομάδα, του Παναγιώτη Λόξα και του Πάρη Αναστασάκου.  Εμπιστευθήκαμε κάποιους ανθρώπους που έφτασαν να εφαρμόζουν στρατιωτικό νόμο, να απολύουν την Ιωάννα Κουτρουμάνου που είναι προπονήτρια στις υποδομές της εθνικής ομάδας και τον Γιώργο Χατζηδάκη που είχε την ομάδα αήττητη. Υπήρξε παρέμβαση και από τη διοίκηση, η κατάσταση διορθώθηκε και η ομάδα έπαιξε ένα ντέρμπι με τον Αθηναϊκό το οποίο το μετέτρεψε σε περίπατο, με τις παίκτριες να δείχνουν ψυχή και να τιμούν τη φανέλα”.

Όσο για την οικονομική κατάσταση του Ερασιτέχνη, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε: “Τα τελευταία 6 χρόνια ο Ερασιτέχνης δεν έχει γεννήσει καινούρια χρέη. Προσπαθούμε ακόμη να καλύψουμε χρέη παρελθόντων ετών. Μας ήρθε ένα χρέος της τάξης των 42,5 εκατομμυρίων ευρώ από τις εκκαθαρίσεις της ΠΑΕ το 2002 και το 2003, όμως είναι κάτι που θα ξεπεραστεί, είναι ένα χρέος που λογικά θα φύγει από πάνω μας. Η ομάδα προσπαθεί να ξεχρεώσει αλλά συνεχώς εμφανίζονται νέα προβλήματα. Και φυσικά ένα μεγάλο θέμα είναι το χρέος του σκεπάστρου, το οποίο έγινε για να παίζει η ΠΑΕ στο ΟΥΕΦΑ και δεν ευνοήθηκε σε τίποτα από αυτό ο Ερασιτέχνης. Αν αυτό το θέμα δεν το λύσει με κάποιον τρόπο η Πολιτεία δε μπορώ να πω πως τα χρέη θα τελειώσουν”.

Η κουβέντα έκλεισε και με τους δύο να εύχονται τα καλύτερα για τον Πανιώνιο εν όψει του νέου έτους και να υπόσχονται στον κόσμο πως θα συνεχίσουν να παλεύουν και κάνουν το καλύτερο δυνατό για την ομάδα παρά τις τόσες δυσκολίες που συνεχώς παρουσιάζονται.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: