Αρθρογραφία


Αργύρης Ψάρρας: “Ο Πανιώνιος πρέπει να παίζει στην Α1”

Λεκάκης Ανδρέας | 16/05/2015

Πριν από λίγες ημέρες η εκπομπή “Πρώτος Σκόρερ” φιλοξένησε στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού του NSTV τον προπονητή της ανδρικής ομάδας βόλει του Πανιωνίου, Αργύρη Ψάρρα, ο οποίος φέτος οδήγησε τους “κυανέρυθρους” σε μία εκπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, που έφερε και την άνοδο στην Α2 κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, και μας μίλησε για το σπουδαίο αυτό επίτευγμα.
“Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα ήξερα πως η δυναμική του Πανιωνίου είναι πολύ μεγάλη και πάντα στο μυαλό μου υπήρχε η άνοδος στις μεγαλύτερες κατηγορίες, κάτι που δεν καταφέραμε τις δύο προηγούμενες χρονιές αλλά πετύχαμε φέτος. Ήμασταν από την αρχή η πιο οργανωμένη ομάδα της κατηγορίας, είχαμε συνοχή αλλά και κάποιους ποιοτικούς παίκτες που βοήθησαν και τους νεότερους. Εγώ πίστευα στην άνοδο από το περασμένο καλοκαίρι και το είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή με την ομάδα πως ο στόχος μας για φέτος ήταν αυτός και τον πετύχαμε. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία και αυτό φάνηκε.  Μέχρι το παιχνίδι με την Αρμενική, στο οποίο οριστικοποιήθηκε η άνοδός μας, η ομάδα είχε χάσει μόνο ένα σετ και αυτό ήταν αποτέλεσμα και της καλής άμυνας αλλά και του χαρακτήρα που έδειχνε η ομάδα, η οποία αρνιόταν να ηττηθεί ακόμη και όταν σε κάποια σετ ο αντίπαλος ήταν αρκετούς πόντους μπροστά”.
Ο τεχνικός του Πανιωνίου αναφέρθηκε στη συνέχεια στη νέα πρόκληση της ομάδας που λέγεται Α2 και στους στόχους της στην κατηγορία αυτή: “Ο στόχος μας πρώτα απ’ όλα θα είναι να διατηρηθούμε στην κατηγορία, να εξασφαλίσουμε μια όσο το δυνατόν πιο άνετη παραμονή. Θέλουμε να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και να έχουμε μία αξιοπρεπή παρουσία. Έχουμε ήδη μία καλή ομάδα που μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με κάποιες προσθήκες και αυτό σε συνδυασμό με το ότι στην Α2 υπάρχουν αρκετές ομάδες που θεωρώ ότι είναι στα μέτρα του Πανιωνίου μας κάνει να πιστεύουμε πως η ομάδα θα ανταπεξέλθει με επιτυχία στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Θα βαδίσουμε στην Α2 με την ίδια πετυχημένη συνταγή, βασιζόμενοι κατά κύριο λόγο στα παιδιά που ανέβασαν την ομάδα αυτή και συνεχίζοντας να επενδύουμε σε νεαρούς αθλητές. Άλλωστε, όταν μία ομάδα είναι επιτυχημένη δεν την χαλάς και εμείς έχουμε ήδη τις βάσεις για κάνουμε μια καλή πορεία”.
Όσο για το αν ο Πανιώνιος μπορεί κάποια στιγμή να βρεθεί στην Α1, ο Αργύρης Ψάρρας ήταν ξεκάθαρος: “Πιστεύω πως σε βάθος χρόνου ο Πανιώνιος πρέπει να παίξει στην Α1 και έχει όλα τα φόντα για να το κάνει. Έχει βαρύ όνομα, είναι ένας σύλλογος ιστορικός, με πολύ κόσμο να τον ακολουθεί και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα δώσει ώθηση και στο άθλημα το ίδιο”.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: