Αρθρογραφία


Δημοτικές Εκλογές: Με Νοιάζει;

Γιαννακούρης Νίκος | 10/05/2014

Είμαι σχεδόν σαράντα και μαζί με τα υπαρξιακά που αντιμετωπίζει  κανείς όταν κοντεύει σε αυτήν την ηλικία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα προβληματισμό  που είχα και παλαιότερα αλλά με την πάροδο του χρόνου με απασχολεί όλο και περισσότερο.
Το πρόβλημα που έχω αυτόν τον καιρό είναι αν θα έπρεπε να με ενδιαφέρει που σε λίγο καιρό έχουμε δημοτικές εκλογές και αν ναι, πως θα αποφασίσω ποιον πολιτικό φορέα να στηρίξω. Καθώς έψαχνα απάντηση στην πρώτη ερώτηση - πλέον πιά στο ίντερνετ διότι όλες οι άλλες ποσεγγίσεις είναι χρονοβόρες αν όχι αναξιόπιστες- έπεσα σε ένα link, το οποίο αναλύει εκτενώς τις αρμοδιότητες των δήμων οι οποίες όπως θα δείτε αν πατήσετε το link -και όχι δεν τις διάβασα όλες για όποιον αναρωτιέται- είναι τελικά πάρα πολλές και είμαι σίγουρος ότι ανεξαρτήτως ηλικίας η φύλλου κάποιες από αυτές μάλλον θα σας ενδιαφέρουν και εσάς.
Οι δήμοι έχουν πολλές αρμοδιότητες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την καθημερινότητα μου. Αφού λοιπόν μου αρέσει να περνάω καλά και να βελτιώνω τις συνθήκες της ζωής μου νομίζω ότι θα πρέπει να δω τις δημοτικές εκλογές λίγο πιο σοβαρά.
Το δεύτερο ερώτημα που με απασχολεί είναι πολύ πιο δύσκολο καθώς οι πιθανοί συνδυασμοί  είναι πολλοί και έτσι όπως διενεργείται η προεκλογική εκστρατεία είναι ιδιαίτερα δύσκολο και χρονοβόρο για τον απλό ψηφοφόρο να επιλέξει.  
Αυτήν την εποχή τα χρίσματα και τα κόμματα δεν είναι πολύ της μόδας, φέρουν και δικαιολογημένα την οργή του κόσμου για την σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Από την άλλη παλαιότερα τα χρίσματα βοηθούσαν τον ψηφοφόρο να επιλέξει αφού συνήθως ο πολιτικός φορέας που θα είχε το χρίσμα κάποιου κόμματος λίγο η πολύ θα είχε η θα έπρεπε να είχε και τις αντίστοιχες ιδέες και νοοτροπίες.
Ιδιαίτερα σε αυτές τις εκλογές πολλοί διατείνονται ότι είναι ανεξάρτητοι, ότι δεν έχουν καμία σχέση με το παλιό, με το σάπιο και ότι λίγο έως πολύ αν εκλεγούν όλα θα  γίνουν καλύτερα. Εμένα προσωπικά ενώ η λέξη ανεξάρτητος από τη μια μου ακούγεται ωραία από την άλλη με φοβίζει κιόλας.
Φοβάμαι πως κάποιοι από αυτούς δηλώνουν ανεξάρτητοι μόνο και μόνο επειδή πουλάει καλύτερα και επειδή ο πελάτης (ψηφοφόρος) έχει κουραστεί , σιχαθεί η ότι άλλο θέλετε τα παλαιά κραταιά κόμματα.
Αυτό που θα κάνω εγώ σε αυτές τις εκλογές είναι πως θα αφιερώσω λίγο χρόνο στο να δω οι αρχηγοί και οι υπαρχηγοί των εν λόγω συνδυασμών στο παρελθόν είχαν λάβει χρίσμα και από πιο κόμμα
Ο λόγος που σκέφτομαι έτσι είναι ότι δεν πιστεύω στις ξαφνικές αλλαγές και δεν πιστεύω ότι ξαφνικά συντελέστηκαν στη Νέα Σμύρνη τόσα πολλά παράλληλα θαύματα.
Στους συνδυασμούς όπου παρατηρούνται συνεργασίες θα ήθελα να μάθω οι συνεργαζόμενοι τι άποψη είχαν ο ένας για τον άλλον στον παρελθόν και τι μεσολάβησε για να αλλάξει αυτή η άποψη είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο. Προσπαθώ να καταλάβω αν οι ευρύτερες συνεργασίες έχουν σκοπό να μπορέσει ο δήμος να πάει σε καλύτερα χέρια ξεπερνώντας τις όποιες παλιές μικροδιαφορές η αν οι συνεργαζόμενοι μπροστά στον ψηφοθηρικό τους πυρετό και την ανάγκη για την πολιτική τους επιβίωση είναι διατεθειμένοι να ξεχάσουν όλες τις αμαρτίες των χτεσινών αντιπάλων σημερινών φίλων και συνεργατών

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: