Αρθρογραφία


Ζουν ανάμεσα μας ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 17/01/2015

Όχι δεν κατάλαβες καλά. Αυτό δεν είναι ακόμα ένα κείμενο που ρίχνει το φταίξιμο στον ψηφοφόρο και τις επιλογές του. Αυτό είναι ένα κείμενο που αν κάνεις τον κόπο να το διαβάσεις, ΔΕΝ θα σε πείσει για τίποτα ούτε θα προσπαθήσει να σου αλλάξει την άποψη. ΟΜΩΣ σίγουρα θα περιγράψει την κατάσταση και θα σου δώσει και μία λύση.

Έχουμε εκλογές… πάλι! Ο λόγος βέβαια είναι τουλάχιστον αστείος αν όχι στημένος. Μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος από τον Αντρέα μας –τον ήρωα μας, το παλληκάρι μας- ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει κύρια αρμοδιότητα να του λένε τα κάλαντα κάθε Χριστούγεννα. Επειδή λοιπόν ο καλαντοακροατής δεν εκλέχθηκε, έπεσε μια κυβέρνηση και προκηρύχτηκαν εκλογές. Όχι γιατί ο λαός θέλει εκλογές, όχι γιατί δεν ψηφίζονται οι νόμοι. Ελπίζω να βλέπεις την κοροϊδία. Τρέχα τώρα να ψηφίσεις: ποιος είσαι όμως εσύ που ψηφίζεις;

1η κατηγορία

Ο Στέφανος Χίος, έκανε πριν μερικά χρόνια «έκκληση στους γέρους και τις γριές» να κάτσουν στα σπίτια τους διότι το ξέρουμε ότι οι περισσότεροι εσείς άνω των 60 ψηφίζετε από συνήθεια. Είναι μια πραγματικότητα ότι ο 60+ ψηφίζει για να μην βγουν οι άλλοι. Ουσιαστικά δεν πιστεύει στο πρόγραμμα του κόμματος που ψηφίζει, απλά είναι η εγωιστική του επιλογή: πως είναι να έχεις μια μπαζογκόμενα που όλοι βλέπουν τα χάλια της ΑΛΛΑ επειδή είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ επιλογή, για οποιονδήποτε λόγο, τσαντίζεσαι που στο λένε. Θυμάσαι τους υποστηριχτές του Στέφου; Όλοι γνώριζαν ότι ήταν πολιτικά ανισόρροπος κι όμως επέμεναν να τον στηρίζουν, επειδή απλά ήταν προσωπική τους επιλογή.   Μέχρι φυσικά που ο ίδιος αποφάσισε να κλείσει το «μαγαζί» και τους άφησε όλους ξεκρέμαστους. Σε όλο πρόσθεσε και την αντι-διάθεση του ελληνικού χαρακτήρα. Κάποιος δεν είναι απαραίτητα ΒΑΖΕΛΟΣ, μάλλον είναι ΑΝΤΙ-ΓΑΥΡΟΣ πρώτα. Έτσι ο Δεξιο-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΑΝΕΞ-ΧΑ είναι πρώτα ΑΝΤΙ-αριστερός διότι θυμάται τα κονσερβοκούτια, τους αντεθνικούς κτλ. Από την άλλη, οι απέναντι ΣΥΡΙΖΟ-ΔΗΜΑΡ-ΚΚΕ-κτλ βγάζουν μπιμπίκια μην και έρθει στην εξουσία η «επάρατος Δεξιά» και το κεφάλαιο. Ρώτα τον παππού γιατί θα ψηφίσει και θα σου πατάξει την αποστομωτική ατάκα: «Και τι θέλεις να βγουν οι άλλοι;». Σημειωτέον, ότι αυτού του τύπου η ηλιθιότητα έχει προσβάλλει και μικρότερες ηλικίες από την Αριστερά. Παρ’ το χαμπάρι! Ότι έγινε, έγινε πριν 70 χρόνια! Έλεος πια με το να αναπολείτε το παρελθόν. Δηλαδή αν το προσδόκιμο ζωής ήταν μεγαλύτερο θα μιλούσατε για τον ιμπεριαλιστή τυρανόσαυρο Ρέξ που καταπίεζε του άλλους δεινόσαυρους ή το προλετάριοo αρθρόποδο;

2η κατηγορία

Όπως είπε και ο τρισμέγιστος Πάγκαλος «μαζί τα φάγαμε» και προκάλεσε σύνδρομο συνενοχής- κυρίως στους Δεξιούς- υπάρχει μία δεύτερη μεγάλη κατηγορίαψηφοφόρων: οι κομματικοί στρατοί. Είναι αυτοί που το παίζουν ιδεολόγοι –λες και υπάρχουν πια ιδεολόγοι- και κάνουν σαν τρελλοί να εκλεγεί ο βουλευτής τους για να φάνε από το Δημόσιο – πάντα νόμιμα- είτε είναι ένας διορισμός, είτε μια επιδοτησούλα ,είτε μια εξαίρεση από τον νόμο. Για να είμαι ακριβής, στον κομματικό στρατό δεν έχουν όλοι επίγνωση για το πεσκέσι στο τέλος της διαδικασίας. Ένας χτυπάει το ταμπούρλο και υπόλοιποι βελάζουν. Δεν εξηγείται αλλιώς πως νέοι άνθρωποι ζητωκραυγάζουν για τον Παπανδρέου junior2 , τον μέγιστο υπάλληλο τον πιτσαδόρο Σαμαρά, τον Βενιζέλο με το σκοτεινό παρελθόν ή τον Τσίπρα που δεν πληρώνει φόρους από άποψη – ή αντίσταση είναι θέμα προοπτικής – και άλλους «Αριστερούς ηγέτες» και κολλάνε για πάρτη τους αφίσες μέσα στα άγρια μεσάνυχτα νομίζοντας ότι κάνουν αντάρτικο πόλης.

3η κατηγορία

Υπάρχει και μια 3η κατηγορία. Εκείνοι που αδιαφορούν, δεν θέλουν να ενταχθούν πουθενά και είναι μισητοί από ΟΛΑ τα κόμματα, διότι γνωρίζουν την μία και μοναδικοί αλήθεια: ΟΛΟΙ οι πολιτικοί είναι τα ίδια κοράκια. Ψηφίζουν για τις αυξήσεις των μισθών τους και μαλώνουν ποιες κοινωνικές ομάδες που ο καθένας εκπροσωπεί και λυμαίνεται θα πάρει πόσα και πότε… δήθεν. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πιο πλούσιοι σε ακίνητη περιουσία και αρνούνται -επειδή μπορούν- να μην πληρώνουν χαράτσια, ενώ μερικοί από δαύτους που επενδύουν και χρήματα στις «καταραμένες» αγορές. Είχα συμμαθήτρια την κόρη της Παπαρήγα στο ιδιωτικό ΚΑΙ αμερικάνικο Deree και το ΚΚΕ πέταξε τους εργαζόμενους στον δρόμο από το «λαϊκό σπίτι» της ενημέρωσης με ιδιωτικοχρηματικά κριτήρια. Περισσότερα λόγια είναι περιττά. Η ΝΔ ξέχασε τις κόντρες με το ΠΑΣΟΚ –ξέρεις κλέφτες , αλήτες, δίκες το ’90 κτλ – και οι δύο αφού στραγγίζουν τον κοσμάκη, κυρίως των πόλεων, ψηφίζουν τροπολογίες νόμων για να γλιτώσουν την φυλάκα οι μεγαλοεπιχειρηματίες φίλοι τους και κάνουν τα στραβά μάτια στην ασυδοσία της παράνομης επαρχίας. Ελα ρε μεγάλε! Παραδέξου το: υπάρχουν κάστες στην Ελλάδα. Όπως εσύ θέλεις να ανήκεις σε μια συγκεκριμένη κοινωνική τάξη, έτσι και εκείνοι , οι πολιτικοί- δεν σε θέλουν στην δική τους. Τώρα παρεξηγήσου. Τελευταία έχει δημιουργηθεί και μια καινούργια φάση από «μη-πολιτικούς» στυλ Θεοδωράκη, Τζήμερου, Δράση κτλ. Μην τσιμπάς. Τα μέλη τους και οι υποστηριχτές τους είτε ήρθαν από άλλο κόμμα και εισχώρησαν καλοδεχούμενοι – άρα το καρκίνωμα έκανε αλλού μετάσταση – είτε είναι τύποι της οικονομίας που ζητάνε κανόνες στην αγορά διότι νομίζουν ότι αν εφαρμοστούν θα ισχύουν μόνο για τους άλλους. Ρε θείο, αν έχεις μάθει να κλέβεις στο ζύγι από την τουρκοκρατία, σε μια στιγμή θα γίνεις δίκαιος; επειδή θα μπουν κανόνες στην αγορά; Χαχα!

Μια ζωή Μερσεντέν

Είχα κάποτε έναν φίλο, τον Νίκο. Κλάσσικ  Έλληνας νταής που στο σπίτι τρώει παντόφλα, που μου έλεγε «φώναζε εσύ, αλλά στο τέλος της ημέρας ο Χι και ο Ψι παίρνουν μεροκάματο από τον Δήμο, έχουν ανοιχτές τις πόρτες στην επιδότηση κτλ». Είχε απόλυτο δίκιο και δεν θα σου πω το κλασσικό ΑΝ όλοι μαζευτούμε θα κάνουμε την διαφορά, εμπρός της γης οι κολασμένοι και άλλα ποιητικά. Όχι δεν έχω απάντηση που θα καλυτερεύσει τον κόσμο. Εμάς τους Έλληνες δεν μας πειράζει να μας λένε κλέφτες διότι είναι μαγκιά να έχεις ΜΕΡΣΕΝΤΕΝ αφού έκλεψες το δημόσιο, ξεπουλήθηκες να διοριστεί ο γιος σου Γιωργάκης στο δημόσιο και άλλες επιτυχίες ζωής. Ακόμα και αυτός που θα σε κατηγορήσει στο τέλος θα σε μιμηθεί δίνοντας στον εαυτό του μια ιδανική δικαιολογία «και τι ήθελες να κάνω να βλέπω τους άλλους, ο πρώτος είμαι ή ο τελευταίος;» Το μόνο που μας πειράζει εμάς τους έλληνες είναι η κοινωνική κατακραυγή. Η αποσύνδεση από το κοινωνικό σύνολο. Για αυτό ο Τσοχατζό δεν έφαγε τα κλεμμένα στο Εκουαδόρ αλλά στο Κολωνάκι να τον βλέπουν όλοι. Για αυτό ο μπάρμπα Μήτρος κάνει βόλτες με την ΚΑΓΙΕΝ στην πλατεία του χωριού, σύριζα στο πλακόστρωτο του καφενείου και όχι στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

Η Λύση

Θέλεις λύση; Σε αυτές τις εκλογές και τις επόμενες και τις μεθεπόμενες ΜΗΝ πας να ψηφίσεις. ΟΜΩΣ μην αδιαφορήσεις. ΚΟΙΤΑ ποιος θα πάει. Περιόρισε την δύναμη των κομμάτων στην ολιγαρχία των κομματικών στρατών τους. Τώρα πια τους έχεις καταλάβει. Είναι ο γείτονας σου. Απόκλεισέ τον από την ζωή σου. Μην τον επισκέπτεσαι, μην τον παίρνεις τηλέφωνο. Διωξ’ τον  όταν πάει να κάτσει στο καφενείο. Στιγμάτισέ τον. Διότι όσα και να έχει δεν έχουν αξία να δεν μπορεί να τα επιδείξει, τιμημένε Έλληνα.

για να καταλάβεις την ποιότητα του ψηφοφόρου, μπορείς να πάρεις την ιδιαίτερη περίπτωση  ανθρώπου που έχει κάνει και τα δύο τουλάχιστον από μία φορά. Ας παρακολουθήσουμε την περίτπωση της  Καλλίοπης Καλφοπούλου, ψηφοφόρου και υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τον δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη. Ότι ζει μια πολιτική ανισορροπία είναι μια πραγματικότητα. Το πρόσφατο θύμα της είναι ο Νίκος Σιούτας, εκλεγμένος σύμβουλος με τον Τζουλάκη και υποψήφιος Βουλευτής με το Ποτάμι στις επικείμενες εκλογές.Του χρεώνει ότι δεν κάνει κάτι για το αχούρι της οδού Παμφυλίας επειδή μένει εκεί κοντά. Και εκείνη μένει εκεί αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενά της δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί γιατί έχει δύο παιδιά. Όσο συνέχισε να ανοίγεται καταλάβαμε εμείς που διαβάζαμε τις δημόσιες αναρτήσεις της στο Facebook, ότι το πρόβλημα της είναι το ΠΟΤΑΜΙ, ίσως διότι η ίδια είναι φανατική ΠΑΣΟΚΑ και βοβάται μην χάσει ψήφους ο Benny. Τέλως πάντων, όταν της είπαν ότι την λύση μπορέι να την δώσει ο Τζουλάκης αν θέλει και μπορεί έγραψε: “Φιλαράκι, οι δημοτικοί σύμβουλοι υπάρχουν για να αναδεικνύουν τα προβλήματα της κάθε περιοχής του Δήμου. Δεν έχω απαίτηση από εκείνον που μένει άνω Ν. Σμύρνη να ασχοληθεί με τα προβλήματα της γειτονιάς μου. Έχει τη δική του γειτονιά όπου μπορεί να υπάρχουν άλλα ή ανάλογα προβλήματα. Η Δεληγιάννη είναι φίλη και κουμπάρα μου. Ο Κώστας Πούλιος στενός φίλος, καρδιακός θα έλεγα. Δεν τους αγγαρεύω!!!”
Και δια του λόγου το αληθές πόσταρε και μερικές φωτό που έχει αγκαλιά με τον Τζουλάκη στο σπίτι της!Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: