Αρθρογραφία


Συμβούλιο Ιουλίου ‘B: Τσιάπης Εναντίον ΚΚΕ Για Να Μην Βαριόμαστε Κιόλας

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 17/09/2016

Το δημοτικό συμβούλιο του Ιουλίου αν δεν είχε την πρόταση συγχώνευσης του τμήματος Νεολαίας και Άθλησης υπό τον Πολιτιστικό Οργανισμό του γνωστού μας πια Βαγγέλη Χατζαντουριάν και την πολιτική παρεξήγηση Τσιάπη – Βρεττού θα ήταν – το δικαιολογεί και ο Ιούλιος – το πιο βαρετό της χρονιάς.

ΑΔΑ οι αποφάσεις των σχολικών επιτροπών έχουν;
Στα παράπονα του μήνα ο Καστόρης της «Ποιότητας Ζωής» ζήτησε τα αντίγραφα αποφάσεων  να μην χρειάζονται – τουλάχιστον για τα μέλη των επιτροπών – 40 ημέρες για να είναι υπογεγραμμένες, σφραγισμένες και με ΑΔΑ με το δήμαρχο πρακτικά να εξηγεί τη διαδικασία και να βεβαιώνει πως χρειάζονται μέρες για να είναι πλήρες το αντίγραφο. Αφορμή ήταν η σύμβαση που έχει υπογραφεί, κατά την αντιπολίτευση τουλάχιστον, με το σύμβουλο του Δημάρχου Κο Γρηγοράκο. Ο Συρίγος έδωσε διευκρινήσεις «για τη σύμβαση που δεν έχει ακόμη υπογραφεί» και ο Κουτελάκης ζήτησε αλλαγή διαδικασιών και δημοσιοποίηση αποφάσεων τονίζοντας πως «καμία απόφαση της σχολικής επιτροπής δεν έχει ΑΔΑ, δηλαδή δεν έχει αναρτηθεί».
Πριν την ημερήσια μάθαμε πως ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Κλειδόπουλος παραιτήθηκε από αναπληρωματικό μέλος – περίεργο να παραιτείται αναπληρωματικό μέλος – από επιτροπή παραλαβής και καλής εκτέλεσης έργου και με κλήρωση αντικαταστάθηκε από το Δημήτρη Πανταζή. Να σημειωθεί ότι μετά από λίγες μέρες παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Πανταζής από αναπληρωματικό μέλος της ίδιας επιτροπής. Καλά κανείς δε θέλει τη θέση; Περίεγο.
Ο Κώστας Κλειδόπουλος μάλλον θα μας απασχολήσει δημοσιογραφικά τους επόμενους μήνες, λαμβάνοντας υπ όψιν και την αντίδρασή του (;) – που ίσως να είναι και σύμπτωση – στο θέμα της συγχώνευσης των Αθλητικών Δραστηριοτήτων υπό των Πολιτιστικό.

Δεν ζήτησε άδεια ο Κούπας
Το θέμα της έγκρισης απολογισμού των ταμειακών Εσόδων – Εξόδων του έτους 2015 το ανέπτυξε σύντομα ο Κούπας, ο οποίος δεν ζήτησε άδεια για να ανέβει στο προεδρείο –αρκετή ώρα βέβαια πριν την εισήγηση – με την πρόεδρο να τον «επαναφέρει στην τάξη». Άλλωστε, είναι γνωστή η λογική της Απέργη να κρατά τους τύπους στον ποιος θα ανεβεί στο προεδρείο, ειδικά μετά την πρόσφατη χωρίς ξεκάθαρη άδεια παρουσία Στέφου. Η Ποιότητα Ζωής ψήφισε υπέρ του Απολογισμού.

«Ευθυνόφοβοι» οι Τζουλάκης-Κούπας ;
Στο δεύτερο θέμα της 4ης Αναμόρφωσης του τεχνικού προγράμματος μάθαμε πως οι Κούπας – Τζουλάκης είναι «ευθυνόφοβοι» κατά τον Κουτελάκη, ο οποίος βέβαια ξέχασε πως το σημερινό Δήμαρχο τον επέλεξε για τα πολιτικά χαρακτηριστικά του για να ηγηθεί του συνδυασμού «Ποιότητα Ζωής» την τετραετία 2010-14. Εκτός, βέβαια, αν έγινε ευθυνόφοβος μετά το 2014… Μια χαρά είναι ο Τζουλάκης. Και Δήμαρχος το 2010 βγήκε, και παράταξη δική του από στελέχη της «Ποιότητας Ζωής» έκανε, και το 2014 Δήμαρχος βγήκε και ευαισθησίες σχετικά με το φωτισμό της πόλης έχει. Έχει πρόγραμμα…
Το 3ο θέμα της «μετάβασης» των Αθλητικών δραστηριοτήτων στον Πολιτιστικό Οργανισμό παρουσιάζεται σε άλλο άρθρο αυτού του τεύχους του «Π» με τίτλο «Ο Τζουλάκης «υποβαθμίζει» τον Αθλητισμό; Υπό το Χατζαντουριάν ο «φτωχός συγγενής».
Τα επόμενα τρία θέματα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

«Έξω φρενών» ο Τσιάπης
Και εκεί που όλοι περίμεναν τα υπόλοιπα θέματα να φύγουν σε χρόνο μηδέν και λόγω ζέστης, ο Απολογισμός Β΄ τριμήνου 2015 της Εθνικής Στέγης «τελείωσε» τις ελπίδες για απογευματινό καφέ.
Κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις του Αγγέλου Βρεττού σχετικά με το ποσό που περιγράφεται ως «αμοιβές αιρετών και τρίτων» στον Απολογισμό τελικά εξόργισαν τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Παναγιώτη Τσιάπη. Ο Πρόεδρος της Στέγης απάντησε για τις ατομικές του απολαβές, λέγοντας πως «έχει άλλο πίνακα μπροστά του και πως ο μόνος αιρετός που αμείβεται είναι ο ίδιος με 342 ευρώ», μηνιαίως μάλλον εννοούσε. Ο Βρεττός άλλο ρώταγε, ο Τσιάπης δεν κατάλαβε ή δεν ήξερε να απαντήσει και, αφού έστειλε προφορικά το Βρεττό στο «λογιστήριο», του πρότεινε «να μην ψηφίσει το θέμα». Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ επέμεινε σε πολύ κόσμιο τόνο και κάπου εκεί χάθηκε η «σοβαρότητα».
Ο Βρεττός, αν και διευκρίνισε πως δεν είχε καμία προσωπική διάθεση ή σκοπιμότητα, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίστηκε από τον παρορμητικό Τσιάπη ως «λαϊκός ήρωας και σύμβουλος που ρωτάει για να δημιουργήσει εντυπώσεις», ενώ η μπάλα πήρε και το ΚΚΕ γενικότερα και τις φιλολαϊκές απόψεις του, όπως αυτές διατυπώνονται κοινωνικά. Προφανώς ο πρόεδρος της Στέγης – όπως ισχυρίστηκε ο Κουτελάκης – δεν γνωρίζει τι ακριβώς περιλαμβάνουν όλοι οι κωδικοί για να τους εξηγήσει στο συμβούλιο, παρ’ όλο που έχει την πολιτική ευθύνη όλου του νομικού προσώπου. Στο μέλλον μπορεί ο κάθε πολιτικός προϊστάμενος είτε να ρωτάει και να μαθαίνει, είτε να μην ξέρει επ’ ακριβώς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις, είτε κάθε φορά να παρίσταται εκπρόσωπος του λογιστηρίου του δήμου. Ο Άγγελος Βρεττός που αδικήθηκε από την πολιτική «εκτόνωση Τσιάπη», αν και δεν πήρε τις απαντήσεις που ζητούσε, ψήφισε λευκό με τον Τσιάπη να έχει αποχωρήσει πριν τη λήξη του συμβουλίου.
Γενικά, ασυνήθιστο και ίσως αδικαιολόγητο «ξέσπασμα» από το συνήθως «σιωπηρό» Παναγιώτη Τσιάπη στον Άγγελο Βρεττό, πού είναι γνωστό πως σπανίως προβοκάρει τη δημοτική αρχή συνολικά ή ατομικά, ενώ συνήθως τους τελευταίους μήνες προτιμάει να δείξει με λευκή ψήφο  τις αρνήσεις του.
 Δύο περίπου λεπτά αργότερα όλοι ευχήθηκαν μεταξύ τους καλές διακοπές και το τελευταίο συμβούλιο του Ιουλίου έλαβε τέλος

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: