Αρθρογραφία


Πάρης Δρακούλης: ‘Πλάνητας και ΑνΈστιος’

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 10/05/2014

Είναι γνωστός ο υπερβολικός…τουλάχιστον  θαυμασμός που νιώθει ο Παράσχος Δρακούλης για τον Γιώργο Κουτελάκη. Μόνο μια φορά χρειάζεται να καθίσεις για καφέ μαζί τους ή κάπου εκεί κοντά για να καταλάβεις. Θέλει να κάτσει ο Γιώργος μας, ο Πάρης θα τρέξει να βρει καρέκλα. Θέλει ζάχαρη στον καφέ ο Γιώργος μας, ο Πάρης θα σπεύσει να του φέρει. Και να έλεγες ότι είναι μικρά παιδιά... Ο ένας είναι 70-μειον, ζωή να έχει, και ο άλλος 50-φευγα. Τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές, δεν είναι υγιείς. Ούτε από τον έναν να τις κάνει, ούτε από τον άλλο να τις δέχεται.
Αυτό όμως που σε κάνει να διερωτάσαι είναι πώς ‘θυσίασε’ πολιτικά ο Γιώργος τον Πάρη, στις εκλογές για την θέση του Προέδρου της Εστίας. Λίγο πολύ είναι γνωστή η αντιδικία του Δήμου Νέας Σμύρνης για τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ  που πλήρωνε στην Εστία για το κτήριο των σχολείων και που πια δεν πληρώνει. Όταν προέκυψε το θέμα, Δήμαρχος ήταν ο Τζουλάκης, όμως ο Κουτελάκης πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση της επιλογής του Δήμου, να σταματήσει την καταβολή του ενοικίου, που όπως προέκυψε ήταν και το μεγαλύτερο αν όχι το μοναδικό σημαντικό έσοδο της Εστίας Νέας Σμύρνης. Ο Τζουλάκης εκείνη την εποχή, αν και Δήμαρχος, «έπαιζε στο παρασκήνιο» και ο Κουτελάκης βάσει της πατέντας 3/10, ενώ δεν είχε υποχρέωση, ήρθε ανοιχτά σε σύγκρουση με τον Πρόεδρο της Εστίας Καλογείτονα. Ακόμα χειρότερα όμως,  ήρθε σε αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα εκείνων που υποστηρίζουν την Εστία ως ίδρυμα. Δεν ήξερε τότε ότι ‘ήταν γάτα ο κοντός με την γραβάτα’ και ενώ ο Τζουλάκης είχε βάλει την υπογραφή, ο Κουτελάκης «την πλήρωσε». Αυτή η αντιπαράθεση δεν ήταν στιγμιαία, συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.
Ο Δρακούλης λοιπόν πείστηκε, σχεδόν από πέρσι, ότι η θέση του είναι Πρόεδρος της Εστίας και όχι στο ψηφοδέλτιο με τον Κουτελάκη. Και δεν μπορείς να πεις ότι δεν προσπάθησε. Μέχρι και μέλη της Εστίας που δεν τους έχει μιλήσει ποτέ, ζήτησε να τον στηρίξουν. Όμως είναι προφανές ότι ούτε ο ίδιος, ούτε ο Κουτελάκης έχουν κάποιο ειδικό βάρος στην Εστία και γι’ αυτό ο Δρακούλης, έχασε ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.
Ο Καλογείτονας θα ακολουθήσει την παράδοση των προέδρων της Εστίας, δηλαδή αυτή της ισόβιας θητείας και ο Δρακούλης δύσκολο να πάρει σειρά – αν μη τι άλλο δεν είναι παιδαρέλι.
 Έτσι το μόνο που του απομένει είναι να παραμείνει πολιτικά πια ‘πλάνητας και ανΈστιος’ στα σκοτεινά σοκάκια της Νέας Σμύρνης.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: