Αρθρογραφία


Όσκαρ και Χρυσά Βατόμουρα Νέα Σμύρνη 2019

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 26/01/2020

Όσκαρ και Χρυσά Βατόμουρα Νέα Σμύρνη 2019

Για ακόμα μία χρονιά, ο Π. θα απονείμει απλόχερα χρυσά αγαλματίδια, γνωστά και ως όσκαρ, στους δημοτικούς συμβούλους της Νέας Σμύρνης για τη χρονιά που πέρασε. Φέτος, βέβαια, θα απονεμηθούν και τα αντίστοιχα χρυσά βατόμουρα ώστε να είναι κατανοητό εάν η εκάστοτε «ερμηνεία» αξίζει όσκαρ ή βατόμουρο.

Η συντακτική ομάδα απολογείται εκ των προτέρων εάν μέσα στα τουλάχιστον 15 δημοτικά συμβούλια του 2019 έχει ξεχάσει κάποια αξιομνημόνευτη στιγμή.

Με εξαίρεση λίγους δημοτικούς συμβούλους, όλοι είχαν τις δικές τους ξεχωριστές στιγμές. Άλλωστε, ήταν χρονιά εκλογών, ότι αυτό σημαίνει για τον εκνευρισμό και τα όρια υπομονής των υπό κρίση αιρετών.

Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης: ο Δήμαρχος, πιθανόν στην τελευταία του θητεία στο Δήμο, θα λάβει και όσκαρ και βατόμουρο.

Το όσκαρ ικανότητας συμπόρευσης με Δεξιές παρατάξεις (Κούπας, Στέφος, Λαρίσσης) του αξίζει δικαιωματικά διότι κατάφερε, είτε προεκλογικά (2014 Κούπας), είτε μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου (2014 Στέφος), είτε μετεκλογικά (2019 Λαρίσσης) να συσπειρώσει υπό τον ίδιο (εκ ΠΑΣΟΚ προερχόμενο) όλες τις Δεξιές παρατάξεις. Τώρα βέβαια, το ότι αρκείται η Δεξιά στη Νέα Σμύρνη να είναι πάντα υπό τον «πράσινο» Τζουλάκη είναι για βατόμουρο από μόνο του.

Ο Δήμαρχος λαμβάνει και ένα χρυσό βατόμουρο για τις ατυχίες, όπως ο ίδιος δήλωσε σε δημοτικό συμβούλιο, που αντιμετωπίζει με την Περιφέρεια στην επιλογή εργολάβων μεγάλων έργων της πόλης, όπως το Αρτάκης και η Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Στο Βαγγέλη Χατζαντουριάν είχαμε πραγματικά δυσκολία σχετικά με τον αριθμό των βατόμουρων που θα του απονείμαμε. Κάτι τα «κουβαδάκια», κάτι η «αισθητική του δημοτικού συμβουλίου», κάτι «του χρόνου μπορεί να μην είμαι εδώ», κάτι «η Εστία έχει πάρει λάθος δρόμο», μπερδευτήκαμε. Αποφασίσαμε να του δώσουμε για αρχή με τη σειρά μας το βατόμουρο της πιο επιτυχημένης έρευνας αγοράς μια και ψώνισε ηλεκτρονικό υπολογιστή με 24.000 όταν σύμφωνα με το Γιώργο Κουτελάκη το συγκεκριμένο μοντέλο, όπως περιγράφεται στη Διαύγεια με ΑΔΑ: ΩΡΒΙ0ΕΜΩ-95Μ, στοιχίζει 1.500 ευρώ.

Στην Κλαίρη Δεληγιάννη πρέπει να δώσουμε ένα βατόμουρο - «ασανσέρ» διότι μας ζάλισε με τα ανεβοκατεβάσματα που είχε σε θέσεις ευθύνης έως και τις πρόσφατες δημαιρεσίες. Αντιδήμαρχος, εντεταλμένη, υπεύθυνη και ξανά αντιδήμαρχος.

Στο Διονύση Κονιδάρη θα απονείμουμε ένα βατόμουρο τελειότητας διότι, όπως ο ίδιος δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο, οι παιδικές χαρές της Νέας Σμύρνης είναι σε τέλεια κατάσταση, παρόλο που κατ’ επανάληψη υπάρχουν αναφορές για παιδιά που έχουν χτυπήσει.

Στον Παναγιώτη Τσιάπη θα έπρεπε να δώσουμε ολόκληρη τη βατομουριά για τη θέση στην οποία δέχτηκε να βρεθεί όταν με τη διπλή του ψήφο αποφασίστηκε να μην μειωθούν οριζόντια τα δημοτικά τέλη για όλους τους δημότες για το 2020. Θα του δώσουμε όμως μόνο ένα χρυσό βατόμουρο, γιατί όπως είπε και ο ίδιος, το θέμα το ψήφισαν άλλοι 17 συνάδελφοι του από την παράταξη Τζουλάκη.

Ένα βατόμουρο πρέπει να απονείμουμε και στο Νίκο Σιούτα, ο οποίος κατάφερε να εκλεγεί το 2014 δημοτικός σύμβουλος με τους καλύτερους οιωνούς και να αποχωρήσει (δεν ήταν υποψήφιος το 2019) αφήνοντας τελείως διαφορετικές εντυπώσεις.

Όσκαρ πολιτικής πειθαρχίας σε παράταξη μοιράζονται οι Δημήτρης Πανταζής και Μανώλης Γρηγοράκης καθώς τίμησαν την υπόσχεσή τους να συμπορευθούν με την παράταξη του Δημάρχου με εκλογικό νόμο απλής αναλογικής και έλαβαν το αντίστοιχο κόστος. Τουλάχιστον τους μένει το όσκαρ.

Στο Στάθη Κούπα θα δώσουμε το όσκαρ υπομονής σε συνεργασία για την αγαστή πολιτική του συνύπαρξη με τους Γιώργο Λαρίσση και Πέτρο Κουκά που τους … ενώνουν τόσα πολλά από το παρελθόν.

Από ένα όσκαρ αξιοπρεπούς συνύπαρξης και παρουσίας στα δημοτικά απονέμουμε στους Αλέξανδρο Ζαβό, Ιωάννα Καρυοφύλλη και Κώστα Κλειδόπουλο.

Στον Πολύδωρο Συρίγο θα δώσουμε τη δυνατότητα να επιλέξει ποιό βατόμουρο θα δώσει στον εαυτό του. Όλο και κάτι θα βρει, είχε άλλωστε τόσες στιγμές που προσφέρονται…

Στο Γιώργο Κουτελάκη θα δώσουμε το βατόμουρο της ικανότητας να διαβάζει μελλοντικές οικονομικές καταστάσεις «ψιλοχρεοκοπώντας» το Δήμο Νέας Σμύρνης. Αξίζει όμως να λάβει ένα όσκαρ μαχητικότητας για το πρώτο εξάμηνο του 2019, ειδικά στα θέματα που αφορούν τον Πολιτικό Οργανισμό και τον «άσπονδο» πρώην συνεργάτη του Βαγγέλη Χατζαντουριάν.

Στη Νόρα Γαλανοπούλου θα δώσουμε επίσης βατόμουρο γιατί και αυτή μας «ζάλισε» με τα πέρα δώθε από Κουτελάκη σε Τζουλάκη και πίσω σε Κουτελάκη.

Ένα βατόμουρο κομματικής πειθαρχίας δικαιούται ο Γιάννης Κιουλάνης του ΚΚΕ καθώς, σεβόμενος όπως είπε την κομματική εντολή που έλαβε, ακύρωσε τη συμμετοχή του στο προεκλογικό debate των πολιτικών αρχηγών μερικές ώρες πριν αυτό πραγματοποιηθεί.

Ο Θέμης Παυλόπουλος θα λάβει το όσκαρ «ικανότητας εκνευρισμού ακόμα και του Δαλάι Λάμα» όποτε αναπτύσσει εκτενώς τις διαδικασίες του συμβουλίου τις οποίες και γνωρίζει άριστα.

Τα όσκαρ μαχητικότητας και καλύτερης ατάκας θα δοθούν αντίστοιχα στο Γιάννη Φραγκούλη της Πόλης Ανάποδα και στον Άγγελο Βρεττό του ΚΚΕ.

Βατόμουρο παραταξιακής πειθαρχίας θα λάβει η Ελένη Κασίμη της παράταξης του Κουτελάκη για το γεγονός πως συχνά μπερδεύει την παραταξιακή γραμμή με την κομματική γραμμή ή όλοι οι υπόλοιποι συνάδερφοί της στην παράταξη απλά κάνουν λάθος.

Ο Γιώργος Λαρίσσης λαμβάνει το βατόμουρο χαμένου πολιτικού χρόνου καθώς θα μπορούσε αντί για σύμπραξη να έχει εξαρχής συμμετάσχει στο συνδυασμό του Δημάρχου.

Όσκαρ πρώτου αντρικού και «παντελονάτης» άνευ πρόσφατου προηγουμένου πολιτικής συμπεριφοράς θα πάρει ο Γιάννης Καρυτινός ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε από το πρώτο δημοτικό συμβούλιο όταν διαφώνησε σε θεμελιώδη ζητήματα, όπως αυτό της σύμπραξης, με τον επικεφαλής της παράταξής του Γιώργο Λαρίσση.

Τέλος, ένα όσκαρ πολιτικής συμπόρευσης και ενότητας σε βασικά δημοτικά θέματα θα δώσουμε σε όλες τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης για την ικανότητα τους, πατώντας σε αυτά που τις ενώνουν και παραμερίζοντας αυτά που τις χωρίζουν, να παρουσιάσουν ένα ενιαίο πρόσωπο απέναντι στη Δημοτική Αρχή.

Και του χρόνου!


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: