Αρθρογραφία


Μήπως Ο Στέφος Είναι Ακόμη Εδώ; - Περίπτωση Γρηγοράκη

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 13/06/2015

Ο Νίκος Στέφος, πρώην  Επικεφαλής της Παράταξης ‘Συμμαχία Πολιτών’ είναι γνωστό ότι “τα μάζεψε και έφυγε” από την πολιτική σκηνή της πόλης. Ειναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα η μήπως πολιτικά ΖΕΙ ανάμεσά μας;
Πίσω έμεινε ο “έμπιστος στρατιώτης” Μανώλης Γρηγοράκης’, για να συνεχίσει από το Δημοτικό Συμβούλιο το ´βιολί´ του πρώην Επικεφαλής του .
Δεν μπορούμε να πούμε ότι με το που έκατσε ως πρώτος επιλαχόν στη θέση του Στέφου, δεν έδειξε διάθεση να ακουστεί όπως άλλα κομματικά παιδιά (Νάνου, παλαιότερα Καραμουσαλής, σήμερα Αναγνωστοπούλου κλπ) . Ίσα ίσα το αντίθετο .
Θα λέγαμε ότι μιλάει αλλά δεν αντιμιλάει
Μερικούς μήνες πίσω όμως, ως πολιτικό “παλικάρι” του Στέφου έγραφε μεταξύ άλλων στα «Επίκαιρα» του Νικάκη – του άλλου πολιτικού κολωτούμπα- «…Οι τελευταίες εξελίξεις και διαμορφώσεις συμμαχιών που έγιναν με συμπράξεις δημοτικών συμβούλων αλλά και συνδυασμών οι οποίοι επί σειρά ετών πολεμούσαν και κατηγορούσαν τη διαβρωμένη και καθεστωτική δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια με εξέπληξε. Πραγματικά ένοιωσα ένα άδειασμα πολιτικό και ηθικό όταν είδα ανθρώπους που μάχονταν, που λιποθυμούσαν από τον έντονα αγώνα που έδιναν τότε αν και λοιδορόντουσαν από τη συμπολίτευση στην προσπάθεια τους να ξεσκεπάσουν τις αλήθειες, που πολέμαγαν τις άνομες αποφάσεις και κατασπαταλήσεις κλπ της δημοτικής αρχής και σήμερα να συμπορεύονται με ότι ακόμα και πριν λίγο καιρό κατηγορούσαν και καταδίκαζαν»
Σήμερα βέβαια αυτά είναι… μακρινές απόψεις μια και σπανίως έως ποτέ ο Μανώλης, καταψηφίζει θέματα της Δημοτικής Αρχής, ενώ και την λευκή ψήφο-άχρηστη κατά τα άλλα- την αποφεύγει και αυτήν όπως ‘ο διάβολος το λιβάνι’ .
Η αρθρογραφία του στα «Επίκαιρα» του Νικάκη , και αυτή πριν μερικούς μήνες, με τίτλο ‘Ο Εμφύλιος Πόλεμος δυο πρώην συμμάχων’ είναι ίσως ένα μανιφέστο αρνητικής κριτικής στον τότε αλλά και νυν Δήμαρχο Τζουλάκη και μεγάλο τμήμα της σημερινής παράταξής του , με χαρακτηρισμούς μεταξύ άλλων του στυλ ‘Μαυρογιαλούρος’ ’Αμαρτωλοί Βαρόνοι’ και άλλα τέτοια καλλιτεχνικά. Βέβαια στα «Επίκαιρα» δεν ξαναέγραψε….έκτοτε.
Φυσικά, δίπλα του τυχαίνει να κάθεται και ο συνάδελφος του Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Πανταζής, -ο οποίος δημόσια έχει βγάλει την αγανάκτηση και δυσφορία του για πολλές πολιτικές επιλογές Στέφου- και με τον οποίο υποτίθεται ότι πρέπει να αντιπολιτεύεται κοινά και παραγωγικά την Δημοτική Αρχή.
Που τέτοια τύχη ο Δημήτρης. Σαν να μην έφυγε ο Στέφος ένα πράγμα ο Μανώλης.
Ο άπειρος στα Δημοτικά Συμβούλια Γρηγοράκης, διαφοροποιείται συστηματικά και απροκάλυπτα - δικαίωμα του φυσικά - από την λογική της Αντιπολίτευσης, χαϊδεύοντας την παράταξη Τζουλάκη ,όπως μάλλον  θα έκανε και ο μέντορας του Νίκος Στέφος αν μεταξύ άλλων η πολιτική δυσοσμία -όπως ο ίδιος δήλωνε - δεν τον έδιωχνε από την Νεα Σμύρνη .
Γιατί το κάνει ; Αρχικά για το καλό της πόλης και κυρίως διότι αυτός ΔΕΝ αναπνέει την δυσοσμία που περιέγραφε ο πρώην επικεφαλής του, ή έχει πάθει ανοσία.
Εν συνέχεια είναι προφανές ότι επειδή στην Δημοτική Αρχή υπάρχουν κομματικά στελέχη της ΝΔ , δηλαδή κομματικά φιλαράκια του, που πριν μερικούς μήνες βέβαια αποκαλούσε «Γαλάζιους Γενίτσαρους», ε δεν είναι και εύκολο να βρίσκονται στις Τοπικές Κομματικές Συγκεντρώσεις και στο Συμβούλιο να τους πάει ‘κόντρα’ .
Τελευταίο αλλά ίσως μεγάλης πολιτικής σημασίας, θέλει και να τιμήσει την τελευταία εντολή του Κου Νίκου, να στηριχθεί η Δημοτική Αρχή.
Από κίνητρα, πολιτικά τουλάχιστον δεν νομίζω να απολαμβάνει η να πρόκειται να καρπωθεί διότι όπως λέει και ένας φίλος ‘ μόνος σου ήρθες στην πολιτική αγκαλιά μου δεν σε ζήτησα . Θες και κίνητρα ;; Άσε ρε φίλε ‘.
Κλείνοντας να θυμίσουμε (ΑΝ και ΔΕΝ ξεχνιόνται αυτά), ότι ο Νίκος Στέφος στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών στήριξε την παράταξη Τζουλάκη, οπότε μάλλον άφησε τον ‘Ατλαντα’ Μανώλη να συνεχίσει να την στηρίζει από την αντιπολίτευση βέβαια πια.
Το έκαναν και άλλοι πριν από αυτόν στο παρελθόν -χωρίς να έχουν κακή πολιτική κατάληξη-  δεν είναι ο πρώτος . Απλά είναι πολιτικά προβλέψιμος, ιδιαίτερα ‘διασκεδαστικός’ και καταφέρνει μάλλον να μην έχει πραγματικές πολιτικές συμπάθειες από κανέναν, διότι οι ρόλοι σε κακο-παιγμένα πολιτικά θέατρα ΔΕΝ κρύβονται και το πολιτικό του βάρος του είναι αμελητέο για να γίνει σοβαρά αποδεκτός

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: