Αρθρογραφία


Η Κλεοπάτρα Της Νέας Σμύρνης Βορεια Της Αιγύπτου

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 24/10/2015

Η Κλαίρη (Κλεοπάτρα) Δεληγιάννη είναι από τους επαγγελματίες πολιτικούς της Νέας Σμύρνης (ένεκα ΠΑΣΟΚ) που για πολύ καιρό κατάφερνε να είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας άρα και της κριτικής. Από την άλλη βέβαια πριν το 2009 δεν υπήρχε πραγματική δημοσιογραφία στην πόλη παρά μόνο έντυπα που περιορίζονταν να περιγράφουν πόσο φανταστική είναι η ζωή στην Νέα Σμύρνη (Δημοσιογράφος, Νέοι Ορίζοντες κ.α) ή να καταγγέλλουν ανώνυμα (Τα Επίκαιρα). Πάνω σε αυτά πρόσθεσε και το γεγονός ότι επικεφαλής σε μία «μόνιμη» παράταξη ήταν ο Κουτελάκης που και τα φώτα της ράμπας τράβαγε πάνω του με όποιο κόστος και οι υπόλοιποι συμπεριλαμβανομένης της Κλαίρης ζούσαν στην πολιτική σκιά του. Γράφει ο αείμνηστος δικηγόρος Αντώνης Πανταζής στο προσωπικό του blog: «Δεληγιάννη Κλεοπάτρα (Κλαίρη), (ΠΑΣΟΚ), Πτυχ. Φιλολογίας και Πολιτικών Επιστημών Πανεπ. Αθηνών - σύζυγος του Γυμνασιάρχη στο 4ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης Μαθηματικού Άρη Δεληγιάννη, και μητέρα [δυο θυγατέρων], και για μιάς εγγονής, Ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης, πρωτοεκλέγεται 15η Δημ. Σύμβουλος με το Συν. «Νέα Σμύρνη – Ποιότητα Ζωής – Γ. Κουτελάκης (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝασπισμός Αριστεράς κ.λπ», με 395 στ. πρ. (2007-2010),  Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ (Κέντρου Προ-σχολικής Αγωγής - Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί) (2010), και τώρα με το Συν. «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση – Νέα Σμύρνη Ποιότητα Ζωής» - Στ. Τσουλάκη, 5η στη σειρά επιτυχίας με 808 σταυρούς προτίμησης.

Κατόπιν “πρόσκλησης” της ιδίας φιγουράρει σήμερα στο εξώφυλλο του Προφήτη. Ο Νικάκης που σχολίαζει, την έχει βάλει φιλοξενήσει παρομοίως στην εφημερίδα “Τα Επίκαιρα” πρώην ιδιοκτησίας του.
Η φωτό στο εξώφυλλο ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην προεκλογική της καμπάνια από την ίδιαΚατόπιν “πρόσκλησης” της ιδίας φιγουράρει σήμερα στο εξώφυλλο του Προφήτη. Ο Νικάκης που σχολίαζει, την έχει βάλει φιλοξενήσει παρομοίως στην εφημερίδα “Τα Επίκαιρα” πρώην ιδιοκτησίας του.
Η φωτό στο εξώφυλλο ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην προεκλογική της καμπάνια από την ίδια

Arbeit macht frei
Η Δεληγιάννη είναι μια πολιτικός που πιστεύει και κάνει πράξη την ανιδιοτελή προσφορά …των άλλων.  Δεν είναι πολύς καιρός που μέσω της υπηρεσίας που εποπτεύει καλούσε τον λαό της Νέας Σμύρνης να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στον δήμο.
Κάλεσμα εθελοντών ιατρών, δικηγόρων, λογιστών
Αγαπητοί φίλοι,                    
Ο εθελοντισμός ως μια πράξη που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, επαγγελματικής ιδιότητας και ηλικίας ξεκινά από την καρδιά του καθενός και διαχέεται στο περιβάλλον που ζει και κινείται χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, χωρίς φραγμούς ή περιορισμούς. Ο Εθελοντής παίρνει «προσφέροντας». Έγραφε η ανακοίνωση μεταξύ άλλων. Τουλάχιστον, ως ένδειξη καλής θελήσεως μία από τις κόρες της θα μπορούσαν να προσφέρουν εθελοντικά. Όμως σε έναν δήμο με μια παράταξη και τους περιφερειακούς της που έχουν αρκετοί  τους συγγενείς και τα τέκνα τους στην μισθοδοσία (Καλογρίδης, Χατζαντουριάν, Συρίγος κτλ), γιατί να μην το κάνει και η Δεληγιάννη; Να σημειωθεί ότι η Κατερίνα Δεληγιάννη εργαζόταν στον πλέον διαλυμένο ΟΝΑ (Οργανισμό Νεολαίας Άθλησης), πριν η μάνα της εκλεγεί. Αφού εκλέχτηκε βεβαίως η Κλαίρη, η γυμνάστρια Κατερίνα Δεληγιάννη, με κάποιο μαγικό αλλά σίγουρα νόμιμο τρόπο, προσελήφθηκε με απευθείας ανάθεση πάντα στον πολιτικά ανήθικο Πολιτιστικό Οργανισμό διοίκησης Χατζαντουριάν που σύμφωνα με τα λεγόμενα του «δίνει δουλειά σε Νεοσμυρνιώτες». Η μάνα της ξέχασε και τα περί εθελοντισμού και πολιτικής ηθικής διότι όπως εκμυστηρεύτηκε στον τότε δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Περιμένη, όταν την εγκάλεσε, «το κορίτσι έχει σπουδάσει και αξίζει να πληρώνεται». Ας δούμε μαζί τι περίπου έχει εισπράξει τον τελευταίο χρόνο και με ποια ειδικότητα από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Χατζαντουριάν η νεαρή Κατερίνα.
Στην δημοσιογραφική έρευνα του “Π” που έγινε ενδεχομένως να παραλήφθηκαν ακούσια περισσότερα στοιχεία λόγω του γεγονότος ότι την εποχή που άρχισε ο έλεγχος στις δραστηριότητες του Χατζαντουριάν  στον  Πολιτιστικού Οργανισμού για κάποιο α΄γνωστο λόγο οι αποφάσεις καταχωρούνται με τέτοιο τρόπο  που να γίνεται δυσκολότερο για τον πολίτη να βρίσκει δημόσιες αποφάσεις. Οι υπόλοιπες αποφάσεις του δήμου που δημοσιοποιούνται ακολουθούν πιο αναλυτική παρουσίαση.  Στοιχεία για την μισθοδοσία της Κατερίνας όταν εργαζόταν στον ΟΝΑ δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε διότι σε κάθε προσπάθεια που έγινε ως “Ένωση Συντακτών Η.Τ.Λ.ΣΥ.Μ” να γνωστοποιηθούν γενικότερα οικονομικά στοιχεία,  λάβαμε την απόλυτη σιωπή, που είναι και παράνομο έτσι και αλλιώς. Τι έχουν να κρύψουν οι εμπλεκόμενοι Τζουλάκης (δήμαρχος), Κούπας (αντιδήμαρχος οικονομικών) και όσοι έχουν την αλαζονεία της εξουσίας να μην απαντούν; Επιπλέον η Κλεοπάτρα Δεληγιάννη έχει κατηγορηθεί ότι «βάζει (κόσμο) στον δήμο από το παράθυρο» σύμφωνα με δήλωση της πρώην δημοτικής  συμβούλου Ντόρας Κασιμέρη και προέδρου της Ηλιαχτίδας. Το απολαυστικό βίντεο μπορείς να το παρακολουθήσεις μόνο στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας. Τιτλοφορείται «κατινιές στο δημ. Συμβ. Νεας Σμύρνης» και αξίζει τον κόπο για να πάρεις μια μικρή ιδέα από το επίπεδο μερικών δημοτικών συμβούλων. Φυσικά αυτά διαγράφονται από τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου όπως τα παρουσιάζει ο δήμος.

Κατερίνα Δεληγιάννη                
Ποσό    Ημερομηνία    Απόφαση Χατζαντουριάν    τρόπος    περιγραφή    ΑΔΑ
4.500 €    13/02/2015    7η    απευθείας ανάθεση    επιμέλεια και την οργάνωση εκδηλώσεων του τμήματος χοροκίνησης    ΩΥ7ΔΟΕΜΩ-3ΦΚ
4.080 €    03/04/2015    93η    απευθείας ανάθεση    επιμέλεια της προετοιμασίας των εκδηλώσεων του τμήματος χοροκίνησης    7ΜΜΡΟΕΜΩ-ΤΡ3
1.000 €    12/06/2015    186η    απευθείας ανάθεση    υπευθύνη τάξης, στα πλαίσια της Δημιουργικής Απασχόλησης
2015    Ω0Κ7ΟΕΜΩ-Η1Β
2.700 €    22/07/2014    209η    απευθείας ανάθεση    επιμέλεια εκδηλώσεων της θεραπευτικής γυμναστικής και χοροκίνησης    ΩΣΚΒΟΕΜΩ-ΑΥΜ
3.020 €    26/06/2015    220η    απευθείας ανάθεση    επιμέλεια προετοιμασίας των εκδηλώσεων του τμήματος χοροκίνησης    7Υ1ΡΟΕΜΩ-5Α2
1.180 €    26/06/2015    221η    απευθείας ανάθεση    επιμέλεια του φωτοϊστορικού αρχείου του Πολιτιστικού Οργανισμού αναφορικά με τις διαφορετικές εκδηλώσεις του τμήματος χοροκίνησης    Ω19ΨΟΕΜΩ-4Φ8
2.300 €    07/10/2014    263η    απευθείας ανάθεση    επιμέλεια εκδηλώσεων της χοροκίνησης    ΩΞΩΥΟΕΜΩ-Τ3Β
18.780 €    ΣΥΝΟΛΟ    

Η δημόσια παρκετέζα
Όταν η Δεληγιάννη ήταν υπεύθυνη για τα σχολεία υπέπεσε και ένα άλλο ατόπημα θέτοντας την ασφάλεια εργαζομένων σε κίνδυνο. Ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ακόμα και σήμερα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι οι καθαριότητα. Αντιμετωπίζουν και άλλα όπως η κατάχρηση δημοσίου χρήματος που αποδείχθηκε να γίνεται επί χρόνια κάτω από την μύτη του δήμου Νέας Σμύρνης αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο άρθρο. Πριν την πλήρη εφαρμογή του Καλλικράτη οι περισσότεροι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Νέας Σμύρνης δεν είχαν μόνιμες καθαρίστριες. Το μόνο που είχαν ήταν γυναίκες με συμβάσεις έργου που όμως δεν πληρώνονταν άμεσα από τον δήμο αλλά από κρατικούς οργανισμούς ανάλογα με την σεζόν.  Αυτό με απλά λόγια στην τεράστια γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου σημαίνει  ότι πρώτα πρεπει να εκταμιευτούν τα χρήματα από το κεντρικό κράτος στους δήμους της χώρας και μετά να υπογραφτούν οι συμβάσεις έργου μεταξύ δήμου και καθαριστριών. ΠΟΤΕ όμως αυτή η ενέργεια δεν γινόταν ΠΡΙΝ την έναρξη της σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα να υπογράφονται παράνομες συμβάσεις με τις καθαρίστριες από τους εκπροσώπους του δήμου και ετεροχρονισμένα έρχονταν οι ουσιαστικές συμβάσεις. Στο εντωμεταξύ οι καθαρίστριες ήταν ανασφάλιστες. Σαπουνάδα είναι αυτή όλο και κάποια υπάρχει περίπτωση να γλιστρήσει, άσε που δεν είχαν δικαίωμα εργασίας ανάμεσα σε παιδάκια. Για τα πρακτικά την ευθύνη μεχρι ένα χρονικό σημείο για αυτήν την πολιτική την είχε ο Τζουλάκης όταν διορίστηκε δήμαρχος εν μέσω της σεζόν λόγω της δικαστικής  περιπέτειας του Κουτελάκη αλλά διατηρούσε και το κομμάτι της Παιδείας. Όταν αργότερα ανέλαβε η Δεληγιάννη όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτα αλλά τσαντιζόταν και στο δημοτικό συμβούλιο όταν δεν είχε την πλήρη αποδοχή της πολιτικής της.

Έλα να ενώσουμε την πείνα μας
Η Κλαίρη Δεληγιάννη είναι μέχρι και σήμερα υπεύθυνη της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νέα Σμύρνης. Θα την ακούσεις συχνά να λέει ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», αλλά μάλλον στην πραγματικότητα εννοεί από το μηδέν και τα ψίχουλα καλά είναι. Αυτό προκύπτει από τις επώνυμες καταγγελίες σε καιρό κρίσης για τις ελλείψεις που υπήρξαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. (Σ.Σ ο δήμος πολλαπλώς κάλεσε-παρακάλεσε του πολίτες να προμηθεύσουν εκείνοι το Κοινωνικό Παντοπωλείο μέχρι να συνειδητοποιήσει η ηγεσία ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν είναι αρκετές οι προμήθειες – ένα πρόβλημα που ξεκίνησε από την Ιακωβάκη και συνεχίστηκε επί Δεληγιάννη).  Δημοσιεύτηκαν στο nstv.gr, ίσως τον μοναδικό χώρο που ο Νεοσμυρνιός εκφράζεται ελεύθερα:  

Επώνυμη καταγγελία για
το κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου:
ο κόσμος πεινάει
Καλημέρα σας. Θα ήθελα να σας ενημέρωση για ένα οξύτατο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το κοινωνικό παντοπωλείο της Νέας Σμύρνης καθώς από τον Μάρτιο που μας πέρασε οι ποσότητες των αγαθών που παρέχονται ιδιαίτερα στο πακέτο Β είναι σημαντικά περιορισμένες με αποτέλεσμα να μην επαρκούν με τίποτα για δυο μήνες.
Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε το πακέτο β είναι για οικογένειες ενώ το πακέτο α είναι για ένα έως 2 άτομα. Αυτά τα δυο πακέτα έχουν εξισωθεί οπότε μιλάμε για εξαιρετικά περιορισμένο όγκο.
Όσες φορές έχω ρωτήσει οι υπάλληλοι μαγκωμένοι μου αναφέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα και θα λήξει σύντομα αλλά αυτό το ακούω τόσους μήνες τώρα και δεν βλέπω να γίνεται κάτι. Μεχρι τον περασμένο Μάρτιο όλα πήγαιναν ρολόι και ήταν μια πραγματική και ουσιαστική βοήθεια. Ξαφνικά όμως αυτό σταμάτησε και ειλικρινά οξύνθηκε πάλι το πρόβλημα διαβίωσης και επιβίωσης που έχουμε όλοι οι δικαιούχοι της βοήθειας αυτής.
Ίσως εσείς καταφέρετε να μάθετε περισσότερα για το τι συμβαίνει και να ενημερωθούμε και οι δημότες δικαιούχοι σχετικά.
Μετά τιμής
Ιωάννα Ντάνη
Δημότης Νέας Σμύρνης
Με γενικόλογα θέλει η Δεληγιάννη να γεμίσει τα στομάχια των πολιτών
Με γενικότητες και αοριστίες προσπαθεί να δικαιολογήσει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής τον ξεπεσμό του Δήμου Νέας Σμύρνης να ελαττώσει το καλάθι που δίνεται σε συμπολίτες μας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Μετά από επώνυμη καταγγελία στο www.nstv.gr, η Δεληγιάννη και ολόκληρη η Υπηρεσία που πολιτικά προΐσταται αποφάσισε να απαντήσει με την ξύλινη γλώσσα του επαγγελματία πολιτικού που θέλει να συγκρατεί ισορροπίες. Αναφέρθηκε ότι από πέρσι έχει να γίνει διαγωνισμός για τρόφιμα διότι ήταν άκαρπος. Καλά αυτοί οι πολιτικά ύπνοι στον Δήμο Νέας Σμύρνης, δεν είχαν προβλέψει στην περίπτωση που κάτι συμβεί να έχουν εναλλακτικό πλάνο; Και τελικά τι έκαναν αφού συνειδητοποίησαν ότι ο διαγωνισμός ήταν άκαρπος; ποιές ήταν οι ενέργειές τους; ΑΠΛΑ να αφήσουν τον κοσμάκη να πεινάσει και να απαντήσουν ΜΟΝΟ μετά από καταγγελία. Στην Δεληγιάννη ζητήθηκε να δώσει συνέντευξη στην κάμερα αναλύοντας τους λόγους της ελλιπούς λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά μα εξηγηθεί και να επιρρίψει ευθύνες. Να αναφερθεί ότι η Δεληγιάννη ανέλαβε την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου από τον Σεπτέμβριο 2014. Ποιόν προσπαθεί να συγκαλύψει με την άρνηση της σε συνέντευξη; Μα φυσικά την προκάτοχό της Μαρίνα Ιακωβάκη, με την οποία ήταν και στην ίδια παράταξη αλλά η δίψα για εξουσία τις οδήγησε σε άλλες ομάδες.
Η Δεληγιάννη μας λέει ότι είναι απόλυτα κατανοητή η δυσαρέσκεια του κόσμου.

Πεινάει και αυτή και ξέρει; Ή πεινάει και η οικογένεια της, μέλος της οποίας είναι στην μισθοδοσία του Δήμου Νέας Σμύρνης -αυτά όμως σε επόμενο ρεπορτάζ
Ακολουθεί η ανούσια απάντηση της Δεληγιάννη στην καταγγελία. Αν δεν βαριέσαι διάβασε την

Η απάντηση είναι η ίδια τόσο για τους συμπολίτες μας όσο και για τους εκδότες ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων.
Η παραλαβή των προϊόντων που αναγράφονται στο συνημμένο   έγγραφο παραλαβής του Κοινωνικού Παντοπωλείου αφορούν τον μήνα Ιανουάριο. Λόγω του γεγονότος ότι ο διεθνής διαγωνισμός  προμήθειας τροφίμων του προηγούμενου έτους απέβη άγονος δεν υπήρχαν οι απαραίτητες ποσότητες προϊόντων. Αυτό και μόνο το γεγονός ανάγκασε τον δήμο να προβεί σε μείωση των προϊόντων προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι ωφελούμενοι. Από τον Φεβρουάριο του 2015 και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού προμήθειας τροφίμων οι ποσότητες αυξήθηκαν και η δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου συνεχίζει να εξυπηρετεί με επαρκείς ποσότητες τους δικαιούχους τους.
Είναι απόλυτα κατανοητή η δυσαρέσκεια που δημιουργεί η μείωση των ειδών επισιτιστικής συνδρομής αλλά  δεν θα πρέπει να διαφεύγει η πολύ σημαντική παράμετρος της διαφάνειας  όλων των απαραίτητων διαδικασιών προκειμένου να μπορεί η δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου να στηρίζεται σε είδη από τον προϋπολογισμό του Δήμου και όχι μόνο δωρεών επιχειρήσεων  και πολιτών.
Με συνέχεια και συνέπεια προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε εν μέσω κοινωνικο-οικονομικής κρίσης το καλύτερο δυνατό για όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της πόλης μας.
Είμαστε στην διάθεσή σας καθημερινά για να συζητήσουμε κάθε σχετικό θέμα που σας απασχολεί.
 Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Νέας Σμύρνης
(Ελ.Βενιζέλου 18, 2ος όροφος. Τηλέφωνο επικοινωνίας 213 2025 882.

e-mail:kpns@0149.syzefxis.gov.gr
 Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής
Κλαίρη Δεληγιάννη
Καινούργια επώνυμη καταγγελία
για τα ψίχουλα
του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Νέας Σμύρνης:
Η Δεληγιάννη στο στόχαστρο
Η  Φανή Πολυγιάννη γράφει γαι την τραγικές ελλείψεις που έχει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νέας Σμύρνης. Ταϊζουν με ψίχουλα τον κοσμάκη
Επειδή τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος και υπάρχουν και καταγγελίες για το κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης μας έχω να καταθέσω τα εξής απλά από πολύ έγκυρη πηγή! άλλωστε δεν είναι μυστικό είναι γνωστό σε όσους έπαιρναν και συνεχίζουν να παίρνουν τρόφιμα απο το κοινωνικό παντοπωλείο! Απλώς είναι δυστυχώς μια θλιβερή διαπίστωση για την <<Πόλη Πρότυπο>>
Έτη 2012 - 2014 για τριμελή οικογένεια για 1 μήνα και το τονίζω
5 πακέτα ρύζι για πιλάφι
+ 5 πακέτα ρυζι για σούπες
5 πακέτα κριθαράκι
5 πακέτα μακαρόνι κοφτό
5 πακέτα σπαγγέτι
5 μπουκάλια ελαιόλαδο
6 τόνους
5 κονσερβες
5 πακέτα ζάχαρη
5 πακέτα αλεύρι
5 πακέτα φακές
3 πακέτα ρεβύθια
5 πακέτα φρυγανιές
4 πακέτα μπισκότα
6 σάλτσες
2 ξύδι
2 αλάτι
10-12 γάλατα εβαπορε
5 πακέτα φασόλια
1 πακέτο χαρτί υγείας των 10 τεμαχιων
6 πακέτα χαρτοπετσέτες
σκόνη σαπούνι πλυντηρίου ρούχων
1 μπουκάλι χλωρίνη
1 αφρόλουτρο
1 σαπούνι για τα πιάτα
1 άζαξ για τα τζάμια
απο τον Αύγουστο 2014 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 για 2 μηνες πλεον
1 πακέτα ρύζι
1 πακέτα κριθαράκι
1 πακέτο σπαγγέτι
2 πακέτα αλεύρι
2 πακέτα ζάχαρη
2 πακέτα φρυγανιές
1 ξύδι
1 αλάτι
1 πακέτο μακαρόνι κοφτό
2 πακέτα χαρτοπετσέτες
1 πακέτο φακές
2 σέλτσες
και τα απορρυπαντικα ως ειχαν ουτε λογος για λαδι και πολλα αλλα οπως βλεπετε!!
Φεβρουάριος 2015 για 2 μηνες
από 2 πακέτα τα ζυμαρικά
απο 2 πακέτα το ρύζι
2 πακέτα ζάχαρη
2 πακέτα αλεύρι
4 πακέτα φρυγανιές
3 μπουκάλια λάδι
4 εβαπορέ
3 τόνους
3 κονσέρβες
2 φακές
2-3 πακέτα μπισκότα
4 πακέτα σερβιέτες
και τα απορρυπαντικά ως είχαν τα συμπεράσματα δικά σας!!
Ως Ένωση Συντακτών Η.Τ.Λ.ΣΥ.Μ. αποστείλαμε αίτημα ενημέρωσης στην υπηρεσία που προΐσταται η Δεληγιάννη σχετικά με την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας και κατόπιν επώνυμης καταγγελίας για ελλείψεις στα προϊόντα που δίνονται στον κόσμο και κατόπιν των πολιτικών αντεγκλήσεων στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Σμύρνης σχετικά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο σας ζητάμε να μας κοινοποιήσετε γραπτώς τα εξής:
• Τις συμβάσεις έργου που αφορούν την προμήθεια σε προϊόντα προς διάθεση του Κοινωνικού Παντοπωλείου
• Το κόστος του Κοινωνικού Παντοπωλείου ανά δικαιούχο
• Το κόστος συνολικής λειτουργιάς του Κοινωνικού Παντοπωλείου
• Τις συμβάσεις του έργου «Κουζίνα για όλους»
• Τις δράσεις του Δήμου σχετικά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο
• Αναλυτική περιγραφή του προβλήματος του Κοινωνικού Παντοπωλείου
•    Τον λόγο καθυστέρησης ανάθεσης του έργου σχετικά με την προμήθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Η Δεληγιάννη δεν είναι σαν την Καρυοφύλλη,  τον Κούπα, τον Δημάκη, τον Τζουλάκη. Πάντα απαντά. Η απάντηση της συνοψίζεται στο «όλα είναι δημόσια βρείτε στο διαδίκτυο». Ε! κυρία Κλεοπάτρα δεν είναι όλα στο διαδίκτυο.
Οφείλεις να απαντήσεις όπως σε αναγκάζει η πολιτική ηθική και η διαύγεια στην πληροφόρηση.

Άλλο εγώ
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Νοεμβρίου 2013 (έξι μήνες πριν από τις Δημοτικές Εκλογές) η τότε Αντιδήμαρχος Παιδείας και στέλεχος της Παράταξης του τότε αλλά και σημερινού Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη, γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίησή της.
Στην επιστολή της, μεταξύ άλλων, χαρακτήριζε την υπόθεση των ατρύπητων αποδείξεων του Κολυμβητηρίου αρμοδιότητας του τότε Υπεύθυνου Αθλητισμού Πολύδωρου Συρίγου, σημερινού Αντιδημάρχου Παιδείας, ως πάγια τακτική επί σειρά ετών, καθόλα παράνομη, ελέγχοντας πολιτικά αλλά και νομικά τον ίδιο το Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και φυσικά τον τότε Υπεύθυνο Αθλητισμού.
«Με τη δημόσια παραδοχή από πλευράς του κ. Δημάρχου, που αποτελεί πάγια τακτική του Δήμου, η καθόλα παράνομη επί σειρά ετών χρησιμοποίηση ατρύπητων αποδείξεων, καθώς και η παντελής έλλειψη ανάθεσης κάθε πολιτικής ευθύνης προσβάλουν εξ ορισμού την εντιμότητα και την ηθική μου ακεραιότητα» (6/11/13 site Επίκαιρα).  
Έξι μήνες μετά: επέλεξε να ακολουθήσει το Δήμαρχο Τζουλάκη στις εκλογές του επόμενου Μαΐου, όντας συνυποψήφια και σήμερα συν-Αντιδήμαρχος με τον τότε Υπεύθυνο Αθλητισμού.
Συνεχίζοντας στην επιστολή παραίτησης χαρακτήρισε τη Δημοτική Αρχή «με έλλειψη οράματος και κάτω του μετρίου απλή διαχείριση της καθημερινότητας. Δεν υπάρχει καμία διάθεση για δουλειά και δημιουργία και αν κάποιος προσπαθεί και παλεύει από μόνος του να παράγει έργο, δεν έχει καμία στήριξη και βοήθεια ώστε να αναγκαστεί να σταματήσει για να μην προσβάλει το μέσο όρο της απραξίας και του τέλματος», χαρακτηρίζοντας παράλληλα την ηγετική ομάδα υπό το Δήμαρχο Τζουλάκη ως «κλειστή κάστα που λαμβάνει αποφάσεις ερήμην των υπολοίπων». Κλείνοντας την αναφορά στην επιστολή παραίτησης αξίζει να σημειωθεί η αναφορά της «θίγεται η αξιοπρέπειά μου από την έλλειψη πολιτικής ηθικής», περιγράφοντας έτσι τις πολιτικές πρακτικές  υπό το Δήμαρχο ως «αδιαφανείς, μη συμμετοχικές, αυταρχικές και κοντόφθαλμες».
Έξι μήνες μετά: επέλεξε να ακολουθήσει το Δήμαρχο Τζουλάκη στις εκλογές του επόμενου Μαΐου, όντας συνυποψήφια με αρκετούς από τους Δημοτικούς Συμβούλους από τους οποίους και ανεξαρτητοποιήθηκε.
Μεταξύ άλλων λόγων που την οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση, αναφέρθηκε σε
θέματα οικονομικής φύσεως, πέραν των ατρύπητων αποδείξεων, αρμοδιότητας του τότε Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Κουτελάκη.
Τέλος, ευχαρίστησε τον τότε και σημερινό Δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη για τη θέση που της εμπιστεύτηκε, όπως η ίδια υπογραμμίζει «χωρίς την ιδιαίτερη στήριξη και βοήθειά του».
Τον Οκτώβριο του 2013 η παραπολιτική στήλη της εφημερίδας «Επίκαιρα» έγραφε: «το ότι οι σχέσεις της Κλαίρης της Παιδείας είναι μηδενικές με το καθεστώς είναι  γνωστό στους παροικούντες το Δημαρχομέγαρο. Όπως και το ότι πολλοί από τη Δήμαρχο-παρέα την υποπτεύονται πως δεν θα τους ακολουθήσει στις επόμενες εκλογές». Λογικό παραπολιτικό σχόλιο, αν λάβει κανείς υπόψη του το παραπάνω δριμύ κατηγορώ της επιστολής της ανεξαρτητοποίησής της.
Έξι μήνες μετά:  η Κλαίρη Δεληγιάννη επέλεξε να ακολουθήσει το Δήμαρχο Τζουλάκη στις εκλογές του επόμενου Μαΐου.
Στην ίδια πάντα εφημερίδα το 2014 η σημερινή Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής μαζί με άλλους συνυποψήφιους της από την πρώην παράταξη του Στάθη Κούπα παρουσιάζεται καυστικά να βαστάει επιγραφή στην οποία αναγράφεται: «να ντραπούμε … γιατί να ντραπούμε;» με σύντομο σχολιασμό περί πολιτικής αξιοπρέπειας.

Η συνέντευξη
Στις 24 Δεκεμβρίου του 2013 η σημερινή Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, όπως αποδείχτηκε πολύ σύντομα  «μεταξύ παρατάξεων», σχολίασε τις αποφάσεις της εκείνης της εποχής, μοιράζοντας πολιτικές ευθύνες σε όποιους θεώρησε σκόπιμο, στην τηλεοπτική της συνέντευξη στην πολιτική εκπομπή «Λάσπη» του διαδικτυακού τηλεοπτικού ραδιοφώνου της Νέας Σμύρνης, Radiostring.
Υπενθυμίζοντας πως η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ήταν και παραμένει Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών «Η Τιτάνη», η ίδια δήλωσε: «Αν δεν στηρίξουμε ηθικά και οικονομικά τους πολιτιστικούς συλλόγους, μην καμωνόμαστε ότι τους θέλουμε», θεωρώντας ότι η έλλειψη ενημέρωσης και δημοτικής πλαισίωσης δεν είναι οικονομική ανεπάρκεια, αλλά έλλειψη βούλησης. «Επιμένω, την έλλειψη της ηθικής στήριξης προς τους συλλόγους την αφήνω στους ακροατές» Αυτές ήταν μεταξύ άλλων  βολές που δέχτηκε ο τότε και σημερινός Υπεύθυνος του Πολιτιστικού Οργανισμού της Νέας Σμύρνης Βαγγέλης Χατζατουριάν.
Έξι μήνες μετά: επέλεξε να ακολουθήσει το Δήμαρχο Τζουλάκη στις εκλογές του επόμενου Μαΐου, όντας συνυποψήφια με το Βαγγέλη Χατζατουριάν, ενώ αμέσως μετά τις Εκλογές η θυγατέρα της νομίμως ξεκίνησε να εργάζεται στον Πολιτιστικό Οργανισμό, έχοντας υπάρξει από πολύ παλαιότερα Υπάλληλος του Δήμου σε άλλη θέση. Φυσικά κάποιου η συνεργασία  μπορεί να μην ανανεώθηκε για να προστεθεί η κόρη της Αντιδημάρχου στην ομάδα του Π.Ο.
Στη συγκεκριμένη συνέντευξη, ίσως και λόγω ημέρας, «στόλισε» πολιτικά τον τότε Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Κουτελάκη, χαρακτηρίζοντας τον «μαέστρο της Δημοτικής Αρχής», αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί άλλος είχε το όνομα και άλλος τη χάρη του Δημάρχου, μειώνοντας, τουλάχιστον δημοσιογραφικά θα έλεγε κανείς, αφάνταστα την πολιτική προσωπικότητα του τότε και σημερινού Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη.
«Αν ήμουν Υπεύθυνη Αθλητισμού, θα είχα παραιτηθεί αυτόματα υπό το βάρος των ατρύπητων αποδείξεων» ήταν το μήνυμα που έστειλε στον τότε Υπεύθυνο Αθλητισμού Πολύδωρο Συρίγο.
«Αυτή η παράταξη τρώει από τις σάρκες της» τόνισε η Κλαίρη Δεληγιάννη περιγράφοντας την παράταξη του Σταύρου Τζουλάκη, και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κανείς χωρίς ημερομηνία λήξης, ούτε σε ιδέες, ούτε σε κέφι», στοχοποιώντας χωρίς αμφιβολία και τον για τουλάχιστον δώδεκα χρόνια αλλά και σημερινό Υπεύθυνο του Πολιτιστικού Οργανισμού, καθώς και τον για αντίστοιχα χρόνια Υπεύθυνο Αθλητισμού.
Έξι μήνες μετά: επέλεξε να ακολουθήσει το Δήμαρχο Τζουλάκη στις εκλογές του επόμενου Μαΐου, όντας συνυποψήφια και με τους δύο.
 «Ο πιθανός διαχωρισμός της παράταξης στα δύο δεν επηρέασε καθόλου την απόφαση ανεξαρτητοποίησής μου» τόνισε και πρόσθεσε ότι η απόφασή της «δεν είχε να κάνει με πρόσωπα», δημιουργώντας έτσι την εντύπωση ότι για όλα όσα καταλογίζει στην Δημοτική Αρχή, υπεύθυνος δεν είναι μόνο ένας, ο «μαέστρος» όπως τον αποκάλεσε, αλλά ολόκληρη η ηγετική ομάδα με την οποία συμπορεύθηκε έξι μήνες μετά – πλην Κουτελάκη και Ιακωβάκη, στην οποία και έκανε έντονη πολιτική κριτική.
«Η συνεργασία με το Δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη υπήρχε σε βαθμό ελάχιστο μπροστά σε αυτό που θεωρώ απαραίτητο». Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, σχολιάζοντας το σύντομο αντιπολιτευτικό της ρόλο αλλά και τη φυσική της θέση στα έδρανα της Αντιπολίτευσης, είπε: «θεωρώ ότι με ενώνουν πολλές πολιτικές σκέψεις, τόσο με τον Ανδρέα Νεφελούδη, όσο και με τον Παναγιώτη Τσιάπη». Εδώ να υπενθυμίσουμε πως ο Ανδρέας Νεφελούδης αργότερα άφησε την παράταξή του «Η Νέα Σμύρνη Αλλάζει», της οποίας ήταν επικεφαλής, εγκαταλείποντας πολιτικά τη Νέα Σμύρνη αλλά και τη ΔΗΜΑΡ για να προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Παναγιώτης Τσιάπης προσχώρησε από την παράταξη του Ανδρέα Νεφελούδη στην παράταξη του Σταύρου Τζουλάκη, όπως ακριβώς έκανε και η Μαρία Απέργη.
Κλείνοντας τη συνέντευξη, ευτέλισε πολιτικά τις ενδοπαραταξιακές συναντήσεις της πρώην παράταξής της υπό τον τότε και σημερινό Δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη, χαρακτηρίζοντας τις «πολιτική ξεπέτα», αμφισβητώντας ακόμα και το δημοκρατικό τους χαρακτήρα.  
Έξι μήνες μετά: επέλεξε να ακολουθήσει το Δήμαρχο Τζουλάκη στις εκλογές του επόμενου Μαΐου, όντας συνυποψήφια με τους περισσότερους από όσους κατηγόρησε.
Η συνέντευξη με την Κλαίρη Δεληγιάννη θα μπορούσε να είναι μία συνέντευξη μίας διαφορετικής πολιτικού, διαφορετικής αντίληψης και διαφορετικών αξιών. Εξι Μήνες μετά όμως η συμπόρευσή της με τους περισσότερους από αυτούς που πολιτικά στοχοποίησε τόσο στην επιστολή παραίτησής της όσο και στη τηλεοπτική της συνέντευξη, οδήγησε για ακόμα μία φορά στο ίδιο πολιτικό συμπέρασμα: πάνω από όλα η καρέκλα και το προσωπικό και οικογενειακό συμφέρον του κάθε Αιρετού .
Οι Προεκλογικές επιλογές της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής είναι άλλο ένα κλασσικό παράδειγμα πολιτικής κωλοτούμπας. Την είδαμε και από τον Νίκο Στέφο. Δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη.
Φυσικά, και η πολιτική στάση του Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη ελέγχεται ως προς την πολιτική της αξιοπρέπεια, όπως πολύ εύστοχα παρουσίασε η εφημερίδα «Επίκαιρα» στη καυστική της εικόνα. Πρόσφατα βέβαια η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής παραχώρησε συνέντευξη στην εν λόγω εφημερίδα, διότι πράγματι στην πολιτική όλα ξεχνιούνται, έτσι δεν είναι Κα Δεληγιάννη;

Σήμερα
Σήμερα είναι όλοι πολιτικά ικανοποιημένοι. Η Κλαίρη Δεληγιάννη είναι Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ο Δήμαρχος Τζουλάκης παραμένει…. Δήμαρχος κερδίζοντας δίκαια τις εκλογές, Ο Παναγιώτης Τσιάπης είναι Πρόεδρος ΝΠΔΔ, η Μαρία Απέργη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η Κατερίνα Δεληγιάννη εργάζεται στον Πολιτιστικό Οργανισμό μαζί με άλλα «δικά μας παιδιά» νομιμότατα. Όλοι σε αμειβόμενες θέσεις.
Δεν το λες και αποτυχία. Η παράταξη Κουτελάκη είναι Αντιπολίτευση, πληρώνοντας λάθη και εγωισμούς του επικεφαλής της, και η πολιτική συνύπαρξη Τζουλάκη – Δεληγιάννη – Χατζαντουριάν - Συρίγου δεν θυμίζει σε τίποτε το πρόσφατο καταγεγραμμένο παρελθόν. Παλιά, επιτυχημένη  αλλά προφανής και αμφισβητούμενης πολιτικής ηθικής συμπεριφοράς.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: