Αρθρογραφία


Η Γλώσσα Του Νικάκη Μέρος Ά

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 17/01/2015

        Είναι πλέον γνωστό ότι ο Γιώργος Νικάκης έκανε αγωγή εναντίον της Ένωσης Συντακτών Ηλεκτρονικού Τύπου και Λοιπών Σύγχρονων Μέσων ζητώντας φυσικά χρήματα για την τιμη και την υπόληψη του. Γνωστό είναι ότι ενέπλεξε και τον γιό του σε αυτόν του τον αγώνα για δικαίωση ή καλύτερα χρηματική δικαίωση διότι η τιμή και η υπόληψη του καθενός έχει και τιμή σε ευρώ. Ο Νικάκης  ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ακολουθεί το παράδειγμα του πρώην αρχηγού του και υποψηφίου δημάρχου στην δημοτική παράταξη, Νίκου Στέφου, που επίσης ζητάει χρήματα για την υπόληψή του. Την αγωγή την έκανε επίσης εναντίον της Εριέλλας Χρυσού πρόεδρο της Ένωσης, του Δημήτρη Πετρόπουλου, ταμία και εναντίον του Πέτρου Περιμένη, μέλους. Όλη την αγωγή μπορείς να διαβάσεις στο λινκ http://joom.ag/5UAb. Σε αυτό το κείμενο θα δούμε μαζί τον τρόπο έκφρασης του εκδότη Γιώργου Νικάκη που εκδίδει κατά τα γραφόμενα του την μόνη νόμιμη εφημερίδα της Νέας Σμύρνης και που μερικές φορές τώρα τελευταία «ξεχνάει» να μοιράσει όπως ο ίδιος νόμος ορίζει. Μπορεί να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, εξάλλου ήδη έχει αλλάξει μερικές έδρες στην ατομική του επιχείρηση – αυτή που εκδίδει και την εφημερίδα «Τα Επίκαιρα» - και αυτά τα χρήματα που ελπίζει να πάρει με αίολους ισχυρισμούς υπέρ της τιμής και της υπόληψης του όπως ισχυρίζεται, να του δώσουν μια οικονομική ανάσα μέσω του αδόκιμου και αβέβαιου δρόμου των αγωγών- αν δεν προλάβει να το κάνει ο δήμος Νέας Σμύρνης. Είναι επίσης κοινή αντίληψη της κοινωνίας που ζούμε ότι ένας ΚΥΡΙΟΣ κε Κ κεφαλαίο ο οποίος θεωρεί ότι έχει προσβληθεί η τιμή και υπόληψή του ή η προσωπικότητά του ζητάει την αποκατάσταση και μόνο αυτήν και όχι χρηματική ικανοποίηση, γιατί τότε το κίνητρό του είναι οικονομικό και μόνο και όχι ηθικό, καθώς και η ζημιά της εφημερίδας και όχι η προσωπική του δικαίωση.


    Πίσω στο θέμα μας, δηλαδή την γλώσσα της αγωγής του Νικάκη και υιού. Ο τρόπος γραφής της αγωγής και οι διατυπώσεις παραπέμπουν περισσότερο σε κείμενο εφημερίδας παρά σε κείμενο δικογράφου. Περισσότερο ταιριάζουν στην γλώσσα των πρωτοσέλιδων από «Τα Επίκαιρα», με τα γνωστά αναφερόμενα στον Κουτελάκη «αρχιερέας της διαφθοράς» κτλ. Ειδικότερα εκφράσεις όπως τα “«όρνεα» της δήθεν δημοσιογραφίας”, “εκλογική αποτυχία του πατρόνα τους”,  “δημοσιεύματα «γκεμπελικού» χαρακτήρα ”κτλ συνιστούν κάθε μία από αυτές αξιόποινη πράξη και δίνει δικαίωμα υποβολής μηνύσεως. Το πρώτο που αναφέρει στην αγωγή ότι είναι ότι τον πείραξαν τα δημοσιεύματα περί λήψεως χρημάτων από τον Δήμο. Είναι γεγονός ότι χρήματα δίνονταν και δίνονται στον Νικάκη μέσω της εφημερίδας «Τα Επίκαιρα», νόμιμα διότι τυπικά πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Αυτό που ξεχνάει να αναφέρει είναι ότι η ΤΡΟΙΚΑ που έχει εγκατασταθεί εδώ και μερικά χρόνια στην χώρα μας ορίζει με πόσα χρήματα θα επιχορηγηθούν οι δήμοι. Με πόσα μνημονικά χρήματα για να είμαστε ακριβείς. Από την άλλη, ο Νικάκης παινεύεται ότι είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Ανεξάρτητων Ελλήνων Νέας Σμύρνης, που είναι «αλλεργικοί» στο μνημονιακό χρήμα με τις γνωστές πολιτικές τους θέσεις. Ο Νικάκης έχει προφανή αδυναμία να ξεχωρίσει  το «νόμιμο από το ηθικό» αφού από την μία συντάσσεται με αντιμνημονιακές δυνάμεις και από την άλλη εισπράττει νομιμότατα μνημονιακό χρήμα. Βέβαια οι σύντροφοι του στην Συντονιστική Επιτροπή ΑΝΕΞ Νέας Σμύρνης ήταν πρόσφατα καλεσμένοι στο RadioString το webradio της Νέας Σμύρνης, στην εκπομπή του Δημήτρη Πετρόπουλου, ουσιαστικά ακυρώνοντας κοινωνικά την επιλογή του Νικάκη να νομίζει ότι μπορεί να εισπράττει μνημονιακό χρήμα με το σκεπτικό του «άλλο εγώ».


        Περαιτέρω συνεχίζει κατηγορώντας ότι η έκδοση του «Προφήτη» «είναι καθηγούμενη ενέργεια και όπισθεν αυτής υποκρύπτονταν υποψήφιος για το δημαρχιακό αξίωμα του Δήμου Ν. Σμύρνης και ως εκ τούτου ήταν προφανές ότι η δήθεν ανεξάρτητη έκδοση υπό της εταιρίας με τον βαρύγδουπο τίτλο «ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΕΣΩΝ» δεν ήταν τίποτα άλλο παρά κεκαλυμμένη υπό τον μανδύα ενημερωτικού εντύπου προεκλογικού φυλλαδίου». Αυτό όπως καταλαβαίνουμε εμπλέκει ΟΛΟΥΣ τους υποψήφιους δημάρχους κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο. Ο Τζουλάκης, ο Κουτελάκης, ο Πάντος, ο Στέφος, Ο Παπασπυρίδης και ο Βρεττός θα καλεστούν ως μάρτυρες στο δικαστήριο να αποδείξουν τελικά αν κρύβονταν πίσω από την έκδοση του Προφήτη. Σύντομα θα προσπαθήσουμε να έχουμε τις θέσεις τους επί των προεκλογικών προθέσεων τους ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι στο δικαστήριο επειδή τους εμπλέκει ο Νικάκης και ο υιός του και δεν κατονομάζει ευθέως τον έναν και μοναδικό υποκινητή σύμφωνα με τα λεγόμενα του. Σε μεγάλο μπελά τελικά έβαλε υποψήφιους δημάρχους που τώρα είναι αναγκασμένος να κατονομάσει και ο ίδιος με στοιχεία ώστε να μην χαρακτηριστεί ψευδής αναφορά   

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: