Αρθρογραφία


ΔΕΝ Ακούω, ΔΕΝ βλέπω, ΔΕΝ Μιλώ: Χατζαντουριάν μερός 2ο

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 13/06/2015

Οι υποσχέσεις
Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κατηγορήθηκε μεταξύ άλλων για την μη παραγωγή πολιτισμού από τις Αριστερές Παρατάξεις. Φυσικά επειδή καταλαβαίνει ΚΑΙ ο ίδιος τι σημαίνει Παραγωγή Πολιτισμού, μίλησε για Βεστιάριο Στολών, καρέκλες και φωτιστικά στον ‘Γαλαξία’ αλλά και υποσχέθηκε μετά από περίπου 10 χρόνια πολιτιστικών δρώμενων στην Νέα Σμύρνη υπό την εποπτεία του, χώρο Κουκλοθέατρου, χώρο Καραγκιόζη, ψηφιακή βιβλιοθήκη και άλλα ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ.
Με περίπου 1,300,000 ευρώ να προϋπολογίζονται ΚΑΘΕ χρόνο τα τελευταία  χρόνια, είχε να παρουσιάσει μεταξύ άλλων καρέκλες και βεστιάριο, αλλά και πολλές ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ παραγωγής πολιτισμού. Φυσικά οι εκδηλώσεις δεν λείπουν από την πόλη κάθε χρόνο.
 
“Πληρώσαμε 2 φορές τον ίδιο θίασο”31
Σε παλαιότερη καταγγελία ο Δημάκης (σήμερα είναι γραμματέας του δημοτικού συμβούλιο, στην ίδια παράταξη με τον Χατζαντουριάν), στην εφημερίδα «Τα Επίκαιρα» έγραφε για τον Χατζαντουριάν Συγκεκριμένα: “Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δημ. σύμβουλος της Αντιπολίτευσης  κ. Γ. Δημάκης που είναι κ μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού, αγανακτισμένος  και με έντονο ύφος πέρα από την κατά πρόσωπο κατηγορία του στο πρόσωπο του προέδρου του Π.Ο. κ. Ευ. Χατζαντουριάν  αποκαλώντας τον ως «ανίκανο πρόεδρο», του κουνούσε και κάποια εισιτήρια, λέγοντας του ότι αυτά δεν ήταν εισιτήρια  με τα στοιχεία του δήμου αλλά κάποιου θιάσου τα οποία τα πλήρωσαν οι δημότες που παρακολούθησαν την συγκεκριμένη παράσταση. Το ερώτημα του κ. Δημάκη που τέθηκε στον κ. Χατζαντουριάν ήταν  ότι «εμείς στο ΔΣ ποτέ δεν πήραμε μια τέτοια απόφαση που θίασος θα χρησιμοποιούσε δικά του εισιτήρια, δεν είχαμε ποτέ ενημερωθεί περί αυτού». Συνεχίζοντας είπε: «εδώ φαίνεται να πληρώσαμε δύο φορές το θίασο» και ζήτησε περαιτέρω εξηγήσεις Η απάντηση που έλαβε από τον πρόεδρο του Πολ. Οργανισμού δεν φάνηκε να τον ικανοποίησε! Πάντως  καλό θα ήταν προς αποφυγή των όποιων «σκιών» να δώσει ο αρμόδιος πρόεδρος άμεσα έναν απολογισμό του κόστους των Ιωνικών Γιορτών.  Δεν είναι δε και τόσο δύσκολο ! Κι όταν λέμε «άμεσα» δεν εννοούμε την παρέλευση 3, 4, 6 μηνών όπως διαδικαστικά  έχει συμβεί πέρυσι σε αντίστοιχες ερωτήσεις εκπροσώπων δημ. παρατάξεων ( να θυμίσουμε ερώτηση του κ. Πάντου  επικεφαλής  τότε στη “στροφή”). Φαίνεται κάτι είχε καταλάβει ο Δημάκης τότε. Μετά μάλλον τα ξέχασε και συμπορεύτηκαν πολιτικά.

Λέλος business
 Ας δούμε μερικές από τις δαπάνες του Πολιτιστικού Οργανισμού του Χατζαντουριάν:
Νaman Production
ΛΕΛΟΣ ΑΡΙΣΤ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
▲2015 μελέτη, οργάνωση και εξερεύνηση Χώρων για ξεναγήσεις 3.000 ευρώ32
▲2015 παροχή δύο ξεναγών για την διεξαγωγή των ξεναγήσεων σε μουσεία 4.500 ευρώ33
▲2015 αγορά των εισιτηρίων για τη είσοδο των συμμετεχόντων στις διαφορετικές επισκέψεις των μουσείων 4.500 ευρώ34
▲2015 ενοικίαση κουστουμιών μπαλέτου, παραδοσιακών φορεσιών και καθαρισμό των κουστουμιών βεστιαρίου 5.000 ευρώ35
▲2014 Έξοδα φεστιβάλ κουκλοθέατρου 1.200 ευρώ36
▲2014 Έξοδα Διοργάνωσης Εικαστικών Δράσεων 7.000 ευρώ37
▲2014 έξοδα πολιτισ.Τμημάτων ΝΠΔΔ 12.000 ευρώ38
▲2014 έξοδα εκδηλώσεων Φεστιβάλ Καραγκιόζη 9.000 ευρώ39
▲2014 Εκδηλώσεις παιδικών παραστάσεων 16.000 ευρώ40
▲2014 έξοδα εκδηλώσεων Δημιουργικής Απασχόλησης 15.000ευρώ41
▲2014 ΙΩΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2014 5.500 ευρώ42
▲2014 ΙΩΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2014 5.000 ευρώ43
▲2012 κουκλοθέατρο, θεατρικές παραστάσεις μουσικο-κινητική, θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδια βιωματικά κ.α 15.000 ευρώ44
▲2012 Συναυλία με τον Πάνο Μουζουράκη και Απόστολο Βαλαρούτσο 13.000 ευρώ45
▲2012 οργάνωση μουσικών εκδηλώσεων στον Πολυχώρο Γαλαξία 24.60046
▲2012 μουσική παράσταση «ΙΩΝΙΑΣ Εγκώμιο» 5.735 ευρώ47
Αυτά τα έξοδα είναι ΜΟΝΟ μερικά από αυτά που πλήρωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός με υπογραφή Χατζαντουριάν στον Λέλο. ‘Πολυπράγμων’ ο Λέλος- μια εταιρία που αναλαμβάνει τα πάντα. Θα έλεγε κάποιος ότι ο Λέλος δρα ως ατζέντης. Η ερώτηση είναι ΑΝ η Νέα Σμύρνη και ο Δήμος Νέας Σμύρνης χρειάζονται καλλιτεχνικό ατζέντη για τις εκδηλώσεις τους. Και τελικά ΑΛΛΟΣ δεν υπάρχει?
Δηλαδή αυτός Μόνος του λαμβάνει πολύ παραπάνω από την συνολική ετήσια επιχορήγηση  ΟΛΩΝ των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, που ΠΡΑΓΜΑΤΙ παράγουν και διατηρούν πολιτισμό και παράδοση.Παρόμοια τακτική ακολουθείται και σε άλλους multifunctional προμηθευτές. Σε πολιτικό επίπεδο να σημειωθεί ότι ο Τσιάπης όταν ήταν στην αντιπολίτευση αρκετά τα έχει υπερψηφίσει και ο ίδιος, ενώ φέτος στα Δ.Σ του Πολιτιστικού Οργανισμού ο Δημοτικός Σύμβουλος  Καταλειφός, εκπρόσωπος της Στροφής είναι ΜΟΝΙΜΑ απών. Από την άλλη, κείμενο με την αιτιολόγηση για την μόνιμη απουσία του δεν υπάρχει. Εκτός αν ακολουθεί την πολιτική προσέγγιση του Ζαβού που εξαφανίζεται από την Αίθουσα του Συμβουλίου  όταν διαφωνεί με κάτι.

Τα πανάκριβα κριτήρια του Χατζαντουριάν - το βίντεο
Τα προσωπικά κριτήρια επιλογής του Χατζαντουριάν όντως δημιουργούν ερωτήματα, όχι απαραίτητα μόνο για το ποιος θα πάρει την δουλειά αλλά και την αξία του παραγόμενου έργου. Έτσι στην περίπτωση της παραγωγής βίντεο «Η Νέα Σμύρνη του Μίκη Θεοδωράκη», ο Πολιτιστικός Οργανισμός με υπογράφοντα τον Ευάγγελο Χατζαντουριάν, εκ μέρους του Π.Ο, πλήρωσε16.000 ευρώΑ για βίντεο 18 έως 22 λεπτών! Δηλαδή πάνω από 700 ευρώ το λεπτό. Μια χαρά αυτές είναι δουλειές και μετά μας έλεγαν οι γονείς μας να πάμε να σπουδάσουμε. Θα πει κάποιος ότι η ακριβή αυτή παραγωγή είχε και ακριβά στοιχεία. Βεβαίως! Εκτός από την συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη, που συμπερασματικά προκύπτει ότι την έκανε ο ανάδοχος ΙΔΙΣΜΕ, ΟΛΑ τα άλλα στοιχεία, φωτογραφίες, παλιότερες ερμηνείες του Θεοδωράκη κτλ βρίσκονται ΔΩΡΕΑΝ στο ίντερνετ. Δυο χαρές. Τελικά το βίντεο έγινε στα 42 λεπτά (θα μπήκαν μέσα οι παραγωγοί!) αλλά κατάλαβες τι γίνεται. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Βαγγέλης δεν έβαλε ένα από τα δεκάδες παιδιά που απασχολούνται στον Πολιτιστικό ΚΑΙ σε κάποιο αντικείμενο που πληρώνονται να φτιάξουν το βίντεο ΤΣΑΜΠΑ, όπως κάνουν και τόσα άλλα. Εξάλλου και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι τέτοιες πρακτικές γλιτώνουν τον Δήμο Νέας Σμύρνης χρήματα… αλλά όπως φαίνεται όχι πάντα.

“Φωτογραφικός διαγωνισμός”
Ο Χατζαντουριάν όπως επανειλημμένα έχει ειπωθεί τις αποφάσεις δεν τις παίρνει μόνος του. Συμμετέχει και άλλος πολύς κόσμος εκλεγμένος και μη. Πάρε για παράδειγμα την πρόσφατη περίπτωση που ο Πολιτιστικός ήθελε να νοικιάσει ακίνητο  (και άλλο;) για την στέγαση των δραστηριοτήτων τουΒ. Κάποιοι θα τον πουν «φωτογραφικό» διαγωνισμό αφού προσδιορίζει ΟΧΙ όλη την Νέα Σμύρνη αλλά συγκεκριμένα σημεία, (ΠΟΛΥ συγκεκριμένα) που τελείως τυχαία είναι και ανοίκιαστα κάποιο καιρό. Έτσι σε μέλη της οικογένειας ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ο δήμος θα πληρώνει 1.000 ευρώ τον μήνα για 162 τ.μ στον δεύτερο όροφο. Βέβαια ερωτήματα δημιουργούνται ΑΝ υπήρχαν άλλα ακίνητα για ενοικίαση με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου - Βιθυνίας – Ικονίου – Δαμασκηνού, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Δήμου. Επιπλέον ως εκ θαύματος ο Θεόφιλος Καταλειφός, σύμβουλος της Στροφής, που είναι σχεδόν ΜΟΝΙΜΑ απών από τις αποφάσεις δαπανών του Πολιτιστικού στην επικύρωση του διαγωνισμού ήταν παρών και το ενέκρινε μάλιστα. Ο διαγωνισμός έγινε πρωινές ώρες επομένως η πιθανή δικαιολογία «δεν προλαβαίνω» στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει. Στην απόφαση συμμετείχαν και λαϊκά μέλη (μη εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι), Κώστας Σιούμπουρας, ο οποίος παλαιότερα είχε προσληφθεί ως υπεύθυνος τύπου του Δήμου Νέας Σμύρνης, «χωρίς αντικείμενο» αλλά με μισθό και ο Αντώνης Ζέρβας, που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Κούπα παλιότερα, ενώ στις τελευταίες εκλογές χρησιμοποίησε τα προσωπικά (μυστικά και προστατευμένα υποτίθεται) στοιχεία επικοινωνίας των ανθρώπων που έχουν εγγραφεί για να χρησιμοποιούν τα δημόσια ποδήλατα για την προεκλογική του καμπάνια. ΑΝ γίνει κάποτε έλεγχος ΚΑΙ αποδειχθεί ότι ο διαγωνισμός είναι «φωτογραφικός» θα έχουν και οι ίδιοι την ευθύνη για οικονομική ζημία δημοσίου.  
 
Έγραψαν άλλοι για τον Χατζαντουριάν
Ενδιαφέρουσα είναι η αρθρογραφία εναντίον της διαχείρισης του Πολιτισμού στην Νέα Σμύρνη από τον Χατζαντουριάν που δημοσιευόταν επί χρόνια στην εφημερίδα «Τα Επίκαιρα» του Γιώργου Νικάκη με αρκετή από την αρθρογραφία να την προσυπογράφει ο ίδιος. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει,  «Τα Επικαιρα» έχουν πια θετικό ενδιαφέρον για τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου, ενώ στην πρόσφατη συναυλία του Σάκη Ρουβά που εκτέλεσε το «Αξιον Εστί», η εν λόγω εφημερίδα παρουσιάστηκε  στην Διαύγεια ως προμηθευτής προβολής της εκδήλωσης λαμβάνοντας φυσικά νόμιμα το ποσό των 797 ευρώ αν και ο εκδότης παραμένει ο ίδιος.

Νικάκης ξανά
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΦΙΕΣΤΕΣ – προσωπικό άρθρο του Νικάκη48: “Η συνεδρίαση της Πέμπτης στην οποία παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών για τη Νέα Σμύρνη» Νίκος Στέφος είχε αρκετή ένταση. Κι αυτό γιατί όπως κατ΄αρχήν επισήμαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Γιάννης Δημάκης και Παναγιώτης Τσιάπης κλήθηκαν αιφνιδιαστικά στη συνεδρίαση απλώς και μόνο για την τυπική έγκριση προειλημμένων αποφάσεων από τον κ. Χατζαντουριάν. Επίσης κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις του και αναρωτήθηκαν με πιο σκεπτικό επιλέχθηκαν τα καλλιτεχνικά σχήματα και συμφωνήθηκαν τα χρήματα ενώ κάλεσαν τόσο τον πρόεδρο όσο και τη συμπολίτευση να λαμβάνουν υπόψη τους τις οικονομικές δυσχέρειες των συμπολιτών μας και να ρίξουν περισσότερο βάρος στην κοινωνική πολιτική. Ο κ. Χατζαντουριάν επικαλέστηκε το μειωμένο συνολικό κόστος για φέτος έναντι του περσινού για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Όπως είπε ο προϋπολογισμός των Ιωνικών Γιορτών για το 2012 είναι 185.000 ενώ πέρσι ήταν 220.000. «Ούτε 100.000 δεν έπρεπε να μας κοστίσουν φέτος» αντέτεινε ο Παναγιώτης Τσιάπης» ενώ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού έκανε πως δεν καταλάβαινε όταν του επισημάνθηκε από την αντιπολίτευση ότι με ένα τρικ έβγαλε έξω από το συνολικό κόστος τη διαφημιστική προβολή των γιορτών που από μόνος του έκρινε ότι θα του κοστίσουν 16.000 ευρώ για διαφημιστικά φυλλάδια και άλλους αδιευκρίνιστους τρόπους προβολής…”

Νικάκης ξανά-ματά
ΚΑΠΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ;…! - προσωπικό άρθρο του Νικάκη49:
“Άδικα λοιπόν ο Γ. Δημάκης  αγωνιά και ενίσταται για την μη σωστή λειτουργία του Πολιτιστικού Οργανισμού από μέρους του προέδρου του. Μάταια καταγγέλλει όπως φαίνεται  το ‘’πανηγύρι’’  διαχείρισης που γίνεται εκεί μέσα. Σε πρόσφατες δε καταγγελίες του που αφορούσαν εισιτήρια θεατρικής παράστασης στις Ιωνικές Γιορτές όπου δεν υπήρχε καμία απόφαση αλλά κι ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. του Π.Ο. περί της πώλησης των από τον ίδιο το θίασο κι όχι τον Π.Ο. όπως θα έπρεπε,  τον κατηγόρησε μέμφοντάς τον ότι φέρει μεγάλη ευθύνη γι αυτή του την ενέργεια. Βέβαια η απάντηση που δόθηκε ήταν αποστομωτική.  Χατζατ.:  «Δεν έχω υποχρέωση να σας ενημερώσω και να σας δώσω κανέναν  απολογισμό» Την απάντηση δε αυτήν του κ. Χατζαντουριάν ήρθε να επικροτήσει και συνηγορήσει  απαξιωτικά με τοποθέτηση του, ο «γενικώς τέως» κι επί παντός επιστητού λαλίστατος κ. Κουτελάκης, ο οποίος είναι μάνα και ειδικός στη συγκάλυψη των δυσμενών θέσεων των συναδέλφων του δημ. συμβούλων. Απευθυνόμενος δε, στον  κ. Δημάκη είπε ούτε λίγο ούτε πολύ και με περίσσια αλαζονεία  ότι « δεν είναι υποχρεωμένος ο κ. Χατζαντουριάν  να δώσει κανένα απολογισμό για τις Ιωνικές γιορτές αλλά και για όσες εκδηλώσεις γίνονται από τον Π.Ο. και κακώς ήδη το συζητά  όχι μόνο με τον κ. Δημάκη αλλά και με τον οποιοδήποτε». Ακόμα τελειώνοντας είπε ότι : « δεν μπορεί να απολογείται για κάθε εκδήλωση χωριστά ο πρόεδρος του Π.Ο.,  όλα θα αναφερθούν στον ετήσιο απολογισμό και τότε θα γίνει η ενημέρωση του κάθε ενδιαφερόμενου».”

Μα και πάλι Νικάκης;
«Ποιοί κλέβουν τον “Γαλαξία”; Μυστήριο με την αδιάφορη και περίεργη στάση του Δήμου50: “Κουκούλωμα; Ο μόνος που δεν έδειξε να ανησυχεί και δεν εμφανίστηκε να δει επί τόπου τι συμβαίνει είναι ο κατ΄εξοχήν υπεύθυνος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Χατζαντουριάν! Κι όχι μόνο αυτό αλλά δεν ειδοποίησε ούτε καν την Αστυνομία και τη Σήμανση ούτε καν διέταξε ΕΔΕ και ούτε άλλαξε τα κλειδιά του «Γαλαξία»!!! Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών για τη Νέα Σμύρνη» Νίκος Στέφος με δήλωσή του προς τα «Επίκαιρα» κάλεσε να δώσουν απαντήσεις τόσο ο κ. Χατζαντουριάν όσο και ο κύριος Δήμαρχος σε 7 τεράστια ερωτήματα:
«1.Γιατί δεν ειδοποιήθηκαν η Αστυνομία και η αρμόδια Σήμανση    για την αναζήτηση ενδεχομένως αποτυπωμάτων ή όποιων άλλων στοιχείων θα οδηγούσαν στη σύλληψη των δραστών;
2. Γιατί ο αρμόδιος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού δεν εμφανίστηκε στον «Γαλαξία» για να δει τι τρέχει βρε αδερφέ;
3. Γιατί δεν διατάχτηκε καμία απολύτως ΕΔΕ όταν είναι σίγουρο ότι οι δράστες μπήκαν ανοίγοντας κανονικά την πόρτα του «Γαλαξία» και άρα είχαν στην κατοχή τους τα κλειδιά της ειδόδου γνωρίζοντας ταυτόχρονα τον κωδικό του συναγερμού; Κι αυτό τη στιγμή που τα κλειδιά μοιράζονταν 6 άτομα, δηλαδή υπάλληλοι του Πολιτιστικού Οργανισμού και ο αντιδήμαρχος κ. Κονιδάρης. Άρα θα ήταν φυσικό οι όποιες υποψίες να έπεφταν καλώς ή κακώς σε κάποιους απ΄αυτούς χωρίς να σημαίνει ότι φταίνε απαραίτητα οι άνθρωποι και η διενέργεια μιας ΕΔΕ θα ήταν η στοιχειώδης αντίδραση ενός ορθά λειτουργούντος και ευνομούμενου δημόσιου οργανισμού όπως είναι ο Δήμος. Κι όμως, δεν έγινε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ…
4. Γιατί ο Πολιτιστικός Οργανισμός ή ο εποπτεύων Δήμος Νέας Σμύρνης δεν κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων;
5. Γιατί δεν άλλαξε ο κ. Χατζαντουριάν τα κλειδιά αμέσως μετά την πρώτη κλοπή ώστε να αποτρέψει τον πειρασμό και για δεύτερη κλοπή, κάτι που τελικά δεν αποφεύχθηκε;
6. Γιατί δεν άλλαξε ούτε και σήμερα ακόμα τα κλειδιά του «Γαλαξία»; Δηλαδή, είναι σαν να λέμε στους κλέφτες: «ελάτε, δεν πειράζει, μπείτε και πάρτε ό,τι θέλετε»!!!
7. Γιατί δεν άλλαξε τον κωδικό του συναγερμού ούτε μετά την πρώτη κλοπή ούτε και τώρα, μετά τη δεύτερη και ακόμα πιο σοβαρή κλοπή;»

Οι εκπαιδευομένοι  αυλικοί του Χατζαντουριάν
Δίπλα στον έμπειρο Υπεύθυνο του Π.Ο της πόλης, ξεκίνησε και θήτευσε με επιτυχία τα τελευταία χρόνια , ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κρικρής, μαθαίνοντας φυσικά τον Πολιτισμό από τον καλύτερο…, ενώ πρόσφατα η Μαριέττα Μπακαλοπούλου ως αντιπρόεδρος του Π.Ο κάνει και αυτή τα πρώτα της βήματα… παίρνοντας μαθήματα απευθείας αναθέσεων  τύπου Λέλου.Φυσικά όλες οι αποφάσεις έχουν την δημοκρατική πλειοψηφία των μελών του Νομικού Προσώπου στις εισηγήσεις του επικεφαλής του.

Το Φακελωμα
Αυτή είναι μια γενική εικόνα για τον Χατζαντουριάν και το έργο του όπως έχει καταγραφεί στον τοπικό Τύπο -χωρίς να έχουμε ενημέρωση για οποιαδήποτε διάψευση των παραπάνω- και στην Διαύγεια. Τελειώνοντας, το άρθρο θα  γίνει αναφορά στην γνωστή κάρτα εισόδου των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, με την υπόσχεση ότι πλέον πιο συχνά θα δημοσιεύουμε τις δαπάνες του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης σε πιο ειδικό επίπεδο και ακόμα περισσότερες αποκαλύψεις με τις σχέσεις του Χατζαντουριάν και του ΝΠΔΔ που προΐσταται με την κοινωνία της Νέας Σμύρνης.
«Η «ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΩΝ ΙΩΝΙΚΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ» …! ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΕΑ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΑ!51
Η γνωστή μέθοδος έκδοσης της «ειδικής κάρτας» ήταν αναμενόμενη να τεθεί κι εφέτος ακόμη περισσότερο σε ισχύ αφού μπαίνουμε σε τροχιά εκλογών και μάλιστα χρονικά σε λιγότερο από δέκα μήνες, για να μπορέσει κάθε δημότης να παρακολουθήσει κάποιες από τις ακριβοπληρωμένες μουσικοθεατρικές παραστάσεις των Ιωνικών Γιορτών. Κατά τα λοιπά οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες για το κοινό! Και βέβαια είναι ελεύθερες όσες θα γίνουν από τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις με το αντίστοιχο τίμημα και την«ειδική κάρτα»! για να πούμε και του στραβού το δίκιο η διαδικασία αυτή έχει και το θετικό της αποτέλεσμα. Ναι μεν ταλαιπωρεί το δημότη να πάρει την κάρτα για μία παράσταση δύο μέρες πριν την παράσταση προκειμένου να του εξασφαλιστεί αριθμημένη θέση, αφήνει δε έξω τους θεατές εκείνους που έρχονται από άλλες περιοχές εκτός Ν. Σμύρνης. Παρόλα αυτά όμως εάν δεν καλυφθούν οι θέσεις από τους δημότες επιτρέπουν την είσοδο και στους μη δημότες, λίγο πριν την έναρξη της κάθε παράστασης. Η μέθοδος αυτή της «ειδικής κάρτας» αποτελεί ένα μεγάλο ψηφοθηρικό όπλο (για την καταρρέουσα από τη δυσοσμία των σκανδάλων δημοτική αρχή), μέθοδο που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να μπορέσει να συλλέξει τα πλήρη στοιχεία των ενδιαφερομένων δημοτών και τα οποία αξιοποιεί μετά, για ενημέρωση τους τόσο για τα προπαγανδιστικά έργα της, όσο και για την αποστολή προεκλογικού υλικού της, που είναι κι ο βασικότερος λόγος. Βάζουν λοιπόν οι εγκέφαλοι αυτού του «φακελώματος» σε μια διαδικασία ταλαιπωρίας το δημότη στήνοντας τον σε ουρές, προκειμένου να του δώσουν το μαγικό χαρτάκι (τυρί στη φάκα) να παρακολουθήσει κάποιες εκδηλώσεις (και βέβαια με το αζημίωτο) κι έτσι να του αποσπάσουν τα στοιχεία του και να τα οικειοποιηθεί η δημοτική αρχή δεόντως. Δε γνωρίζουμε αν αυτά τα στοιχεία μπορεί να δίνονται και σε ιδιωτικές εταιρείες έρευνας κλπ που ασχολούνται με το ταχυδρομικό μάρκετινγκ, τηλε-πωλήσεις κλπ. Γιατί αιωρείται σε κάποιους χώρους της πόλης, ότι γίνεται «εξυπηρέτηση» σε τρίτους αυτών των προσωπικών στοιχείων, βέβαια με το «αζημίωτο»….», έγραφαν τότε τα «Επίκαιρα» του Νικάκη.

Βούκινο στην κοινωνία
Ο μάχιμος δημοτικός σύμβουλος Πετρος Περιμένης52, στις Ιωνικές Γιορτές του 2011 κατόπιν καταγγελιών από συμπολίτες και οδηγούμενος από ένα προσωπικό ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει με τα εισιτήρια, σε συνεργασία με το nstv.gr, την webTv της Νέας Σμύρνης έκανε επιτόπιο ρεπορτάζ στον χώρο του Άλσους. Με σύμμαχο μόνο μια κάμερα και ένα μικρόφωνο, προσήλθε στο ταμείο ρωτώντας να μάθει ποίοι είναι εκείνοι που διαχειρίζονται χρήματα των πολιτών με το δικαίωμα του πολίτη και δημοτικού συμβούλου. Οι απαντήσεις που πήρε ήταν μπερδεμένες από το «εμείς είμαστε με το θέατρο» μέχρι « εμείς δουλεύουμε με μπλοκάκι». Οι εργαζόμενοι δεν ήταν σίγουροι για λογαριασμό τίνος  εργάζονταν. Αφού αγόρασε κανονικά ένα εισιτήριο, συνέχισε προς τον δημόσιο χώρο του θεάτρου του Άλσους, όπου δέχθηκε την λεκτική και σωματική επίθεση των εν λόγω εργαζομένων. Η κάμερα κατέγραψε όλο το γεγονός, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Επίκαιρα» και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νέας Σμύρνης αποποιήθηκε οποιαδήποτε σχέση με του εν λόγω εργαζόμενους καταδικάζοντας το γεγονός. Το βίντεο μπορείς να το παρακολουθήσεις στην ηλεκτρονική μορφή του «Προφήτη».
Περισσότερα για τα  έργα και ημέρες του Χατζαντουριάν ΚΑΙ σε επόμενο φυλλο.

 

31. e-epikaira.gr, Οκτώβριος 2012
32. ΑΔΑ 9ΟΘ3ΟΕΜΩ-Η3Π
33. ΑΔΑ Ω9ΞΓΟΕΜΩ-ΒΩ2
34. ΑΔΑ 9ΘΗ3ΟΕΜΩ-7ΛΟ
35. ΑΔΑ ΩΠ3ΜΟΕΜΩ-Ν0Α
36. ΑΔΑ 7920ΟΕΜΩ-3ΤΜ
37. ΑΔΑ ΒΤ01ΟΕΜΩ-Κ1Κ
38. ΑΔΑ Β3ΓΞΟΕΜΩ-17Ρ
39. ΑΔΑ ΩΩΘ2ΟΕΜΩ-9ΘΒ
40. ΑΔΑ ΩΣΝΚΟΕΜΩ-4ΦΚ
41. ΑΔΑ 7Ε9ΜΟΕΜΩ-0ΗΛ
42. ΑΔΑ ΒΘΩΒΟΕΜΩ-Υ00
43. ΑΔΑ Ω87ΔΟΕΜΩ-ΛΣ8
44. ΑΔΑ Β416ΟΕΜΩ-66Σ
45. ΑΔΑ Β41ΓΟΕΜΩ-2ΦΛ
46. ΑΔΑ Β44ΜΟΕΜΩ-ΔΒΡ
47. ΑΔΑ Β41ΓΟΕΜΩ-ΔΒΩ
48. e-epikaira.gr, Ιούλιος 2012
49. e-epikaira.gr, Νοέμβριος 2012
50. e-epikaira.gr Ιούλιος 2012
51. Τα Επίκαιρα, αρ. φύλλου 434 Σεπτεμβρίου 2013
52.Nstv.gr
Α. ΑΔΑ: Β43ΩΟΕΜΩ-ΙΘΙ
Β. ΑΔΑ: ΩΓΩΩΟΕΜΩ-2ΓΗ

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: