Αρθρογραφία


΄Ετσι Ονειρεύομαι Την Παιδεία Στην Πόλη Μου

Σιούτας Νίκος | 12/04/2014

21 προτάσεις για θέματα παιδείας και κοινωνικής πολιτικής
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ
1.Επανεξετάζουμε την κτιριακή υποδομή των Σχολείων μας ατενίζοντας τις ανάγκες της πόλης μας του 2030, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότερες νεότερες σχολικές μονάδες κτίστηκαν όταν αντιδήμαρχος παιδείας ήταν ο κ. Τζουλάκης.
2.Στοχεύουμε με απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ να δημιουργήσουμε βιοκλιματικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, όπου είναι δυνατόν, ώστε όλοι οι μαθητές μας να βρίσκουν στέγη σε δημόσια σχολεία της πόλης μας.
3. Δημιουργούμε   ‘’στέκια πολιτισμού ‘’  στις γειτονιές της πόλης μας , καθόσον ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό και όχι προϊόν εμπορευματοποίησης. Οι μαθητές σχηματίζουν τις δικές τους χορωδίες, μαθαίνουν  μουσικά όργανα και ανακαλύπτουν τις τέχνες  και τον πολιτισμό δωρεάν.
4.Δημιουργούμε κινητή μονάδα ψυχικής υγείας  για την ψυχολογική υποστήριξη  των μαθητών κάθε σχολικής μονάδας. Σχολικοί ψυχολόγοι  και κοινωνικοί λειτουργοί θα επισκέπτονται τα σχολεία μας και θα βοηθούν τους εκπαιδευτικούς. (στόχος μας η ουσιαστική υποστήριξη των σχολικών μας μονάδων)
5.Παράλληλα λειτουργούμε άμεσα σχολές συμβουλευτικής  γονέων
6.Δημιουργούμε κοινωνικό φροντιστήριο για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου αξιοποιώντας την λέσχη απασχόλησης εκπαιδευτικών που θα θεσπίσουμε, αλλά και άλλες εθελοντισμού που θα δημιουργήσουμε.
7.Σε συνεργασία με την πολιτεία θα καταβάλουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας για τηνεπαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και τη στελέχωση των σχολικών μονάδων με βοηθητικό προσωπικό επιστάτες – τραπεζοκόμους κ.λπ
8.Ανοίγουμε τα Σχολεία μας το Σάββατο και με τη συνεργασία  των Συλλόγων  γονέων και κηδεμόνων προσφέρουμε δωρεάν  δραστηριότητες για όλους τους μαθητές μας.
9.Δημιουργούμε κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά  με ειδικές ανάγκες , καθώς τα παιδιά ΑΜΕΑ δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.
10.Επεκτείνουμε τις πράσινες ταράτσες και στα υπόλοιπα Σχολικά μας συγκροτήματα.
11.Χρηματοδοτούμε τις σχολικές μας μονάδες με βάση αλγόριθμο που θα λαμβάνει υπόψη την παλαιότητα του σχολείου , τον αριθμό των αιθουσών ,τον αριθμό των μαθητών τις ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας κλπ.
12.Δημιουργούμε κέντρο αστροπαρατήρησης στο άλσος της Νέας Σμύρνης και καθιερώνουμε ημέρααστροβραδιάς με τη συμμετοχή όλων των Σχολείωντης πόλης μας
13.Γυμναστές – εμψυχωτές θα βρίσκονται στο άλσος της Νέας Σμύρνης κάθε Σάββατο – Κυριακή  και με βάση προγράμματος που θα έχουμε κοινοποιήσει θα βοηθούν στη γύμναση – απασχόληση των παιδιών.
14.Καθιερώνουμε ετήσιο φεστιβάλ δημιουργικών δράσεων των Σχολείων μας  με τη λήξη κάθε διδακτικού έτους.
15.Δημιουργούμε το CINE ΣΜΥΡΝΗ ΣΧΟΛΕΙΟ και προβάλλουμε δωρεάν ταινίες για τους μαθητές και τις οικογένειές τους σε πολυχώρο που θα επιλέξουμε, όπου προσκεκλημένοι θα είναι άνθρωποι του θεάτρου , του πολιτισμού και μετά από κάθε προβολή ακολουθεί συζήτηση.
16.Βοηθούμε στην ίδρυση τράπεζας αίματος ανά σχολική επιτροπή
17.Συνεχίζουμε και αναβαθμίζουμε τον πετυχημένο θεσμό του ΣΥ.ΛΑ.Π.
18.Συνεχίζουμε τη δωρεάν προσφορά καλοκαιρινών διακοπών σε κατασκηνώσεις μαθητών του  Δήμου μας που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά και εξετάζουμε τη δυνατότητα ίδρυσης ή αγοράςπαιδικής κατασκήνωσης σε χώρο εκτός της Αττικής , ώστε με συμβολικό ποσό να απολαμβάνουν τις χαρές του καλοκαιριού τα παιδιά της πόλης μας.
19.Συνεχίζουμε και αναβαθμίζουμε τις αθλοδιακοπέςκαι όλες τις πετυχημένες δράσεις που ανέπτυξε ο ΟΝΑ με τον κ. ΣΥΡΙΓΟ αλλά και τον πολιτιστικό οργανισμό με τον κ. ΧΑΤΖΑΤΟΥΡΙΆΝ η προσφορά και των δύο στην πόλη μας είναι τεράστια.
20.Λαμβάνουμε μέριμνα για την ασφάλιση των μαθητών των Σχολείων μας.
21.Είμαστε σε στενή συνεργασία  με τους εκλεγμένους  φορείς εκπροσώπησης των δασκάλων , των καθηγητών αλλά και την ένωση γονέων , αφουγκραζόμαστε την αγωνία τους και συμπορευόμαστε σε θέματα που έχουν να βοηθήσουν το παιδί αλλά και την οικογένεια.
Εγγυητής για την προσπάθεια υλοποίησης όλων των παραπάνω είναι ένας άνθρωπος  με ήθος, εντιμότητα και ορθολογικότητα σκέψης , έναςεκπαιδευτικός ο Δήμαρχός μας ο ΣΤΑΥΡΟΣ Ο ΤΖΟΥΛΑΚΗΣ τον οποίο εμπιστεύεται η πόλη μας .


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: