Αρθρογραφία


Αποσκίτης: «Στόχος Να Επιστρέψει Ο Μίλωνας Στις Επιτυχίες Του Παρελθόντος»

Σαμίδης Στάθης | 21/05/2016

των Σ.Σαμίδη και Γ.Ασημακόπουλου

Την ευκαιρία να αναδείξει τους στόχους και τις προοπτικές της ομάδας μπάσκετ του Μίλωνα είχε ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, κ. Δημήτρης Αποσκίτης, ο οποίος βρέθηκε στο στούντιο του www.NSTV.gr/radiostring , ως καλεσμένος στην εκπομπή «Pregame του Σ/Κ»
 Ο κ. Αποσκίτης, ο οποίος έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη μακρόχρονη πορεία στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ, ευελπιστεί πως, πλέον, από το νέο του πόστο θα συντελέσει στον καλύτερο δυνατό συντονισμό των προσπαθειών που καταβάλλει ο Μίλωνας για να αναβιώσει τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος.
 Αρχικώς, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς υπήρξε μια αλλαγή νοοτροπίας στον Μίλωνα, κάτι που συνέβαλε στη δημιουργία κλίματος ευεξίας και στην εμπέδωση του επαγγελματισμού στην ομάδα. Εν συνεχεία, επικεντρωνόμενος στο κομμάτι των ακαδημιών, αναφέρθηκε στα τουρνουά στα οποία αυτές έλαβαν μέρος και υπογράμμισε τη σημασία αυτών των πρωτοβουλιών για τα παιδιά.
 Πλην των παραπάνω, η συζήτηση περιεστράφη αναγκαστικά και γύρω από το δίλημμα «σχολείο ή επαγγελματικός αθλητισμός», στο οποίο καλούνται να απαντήσουν τα παιδιά από μια ηλικία κι έπειτα, με τον κ. Αποσκίτη να διατυπώνει την άποψη ότι με θέληση και σωστό προγραμματισμό μπορεί να υπάρξει ο κατάλληλος συνδυασμός.
 Όσον αφορά στις αναμνήσεις από την προπονητική του καριέρα στην ανδρική ομάδα του Μίλωνα, επέλεξε να κάνει ειδική μνεία στην σεζόν 1999-2000, σεζόν κατά την οποία ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης εξασφάλισε τον προβιβασμό του από την Α2 στην Α1.
Επιπλέον, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στο γυναικείο μπάσκετ, το οποίο υπηρέτησε ως προπονητής τόσο της Ηλιούπολης όσο και του Αθηναϊκού. Στην ερώτηση τη σχετική με το αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στην ψυχολογία μιας ανδρικής και σε αυτή μιας γυναικείας ομάδας, υποστήριξε πως η εργατικότητα είναι χαρακτηριστικό τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, κάτι που υπερβαίνει τις όποιες ιδιομορφίες υπάρχουν στην ψυχολογία των γυναικών.
Αυτό που τονίστηκε χαρακτηριστικά είναι η συλλογική δουλειά που έγινε φέτος, που κατά τη γνώμη του coach ήταν ίσως μία από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία από πλευράς οργάνωσης. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και την επόμενη χρονιά όπως τόνισε με μοναδικό στόχο ο Μίλωνας να γίνει ένα σωματείο παραγωγής παικτών που με δουλειά και υπομονή θα στελεχωθούν στην ομάδα.
Η κουβέντα έκλεισε με αναφορά στην παρουσία των δύο  Ελληνικών συλλόγων (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός),τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε διασυλλογικό. Τονίστηκε ιδιαίτερα η αναφορά στους Έλληνες προπονητές και το πόσο σημαντικό είναι για τις Ελληνικές ομάδες να έχουν Έλληνες προπονητές, αλλά και στους Έλληνες παίχτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό όπως ο Γιάννης Μπουρούσης.
Τέλος, έγινε κουβέντα και για την οπαδική, και όχι μόνο, βία η οποία μαστίζει το χώρο του αθλητισμού γενικότερα και πως κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να την πληρώσει πρώτος, προκειμένου οι υπόλοιποι να παραδειγματιστούν και να μπει επιτέλους τέλος σε αυτά που βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα.
Το ραντεβού μας ανανεώθηκε για τη νέα σεζόν ,όπου ευελπιστούμε σε περισσότερες επιτυχίες σε όλα τα τμήματα του συλλόγου της πόλης μας. Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά και να πανηγυρίσουμε περισσότερες επιτυχίες γενικότερα.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: