Αρθρογραφία


Ποδηλατοδρομίες με εκκίνηση τη Νέα Σμύρνη

Πανταζόπουλος Θέμης | 22/03/2014

Γνωστό πλέον και διαδεδομένο είναι το ποδηλατικό «κίνημα» της Παρασκευής με την ονομασία FREEDAY...
Κάθε Παρασκευή λοιπόν, συγκεντρώνεται πλήθος ποδηλατών στις 21:30 στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο για μία διαδρομή που διαρκεί 4 έως 6 ώρες διανύοντας αποστάσεις από 30 έως 60 χιλιόμετρα με διαφορετικό προορισμό κάθε φορά εντός της Αττικής ...
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων είναι μεταξύ 25 και 30 ετών, καθώς συμμετέχουν τόσο ανήλικοι, με συνοδεία γονέων, όσο και αρκετά μεγαλύτεροι σε ηλικία. Το θέμα είναι να αγαπάς το ποδήλατο και να το λέει η καρδιά σου!
Προσωπική μου άποψη βάσει της μικρής εμπειρίας μου είναι ότι όλοι μπορούν να ακολουθήσουν, διότι οι ρυθμοί και η ένταση των διαδρόμων είναι πολύ χαλαροί, έτσι ώστε να μπορέσουν να ακολουθήσουν τόσο έμπειροι ποδηλάτες, όσο και αυτοί που ξεσκόνισαν τα ποδήλατά τους μετά από πολύ καιρό.
Παρόλο που οι διαδρομές ξεκινούν από τα 40 χιλιόμετρα και μπορεί να ξεπεράσουν τα 60, υπάρχουν στάσεις και μισάωρη ξεκούραση για φαγητό στον εκάστοτε προορισμό. Καλό είναι να έχετε μαζί σας φαγητό, νερό και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστεί.
Για παράδειγμα, εγώ έχω μαζί μου μερικά σημαντικά εργαλεία στο τσαντάκι μου, μια σαμπρέλα ρεζέρβα και μπαταρίες για τα φωτάκια μου!
Η ανακοίνωση για κάθε νέα βόλτα γίνεται από την προηγούμενη μέρα και αφορά την Παρασκευή. Η βόλτα λήγει τις πρώτες πρωινές ώρες ΠΑΝΤΑ στο σταθμό Θησείου, περίπου στις 03:30, αλλά είναι προαιρετική για όσους δεν μπορούν ή επιθυμούν να επιστρέψουν νωρίτερα (καθένας έρχεται για όσο θέλει).
Μετά την επιστροφή στο Θησείο, αυτοοργανώνονται υποομάδες γειτόνων για την επιστροφή στο σπίτι. Όμως, για τους αμετανόητους συνήθως ακολουθεί παλαβοβόλτα μέχρι πρωίας...
Μπορεί να υπάρχουν διοργανωτές και οδηγός βόλτας, ο οποίος είναι διαφορετικός κάθε φορά, όμως δεν υπάρχουν αρχηγοί, ούτε υπεύθυνοι. «Στη βόλτα αυτή, κάθε ποδηλάτης έχει την ελευθέρια και την ευθύνη του εαυτού του» αναφέρεται καθαρά στην ιστοσελίδα. (284)
Το FREEDAY κάθε Παρασκευή εκτός διακοπών Χριστουγέννων/ Πάσχα και Αυγούστου είναι σίγουρο πως θα υπάρξει και θα κινείται στους δρόμους της Αθηνάς, ακόμα και αν βρέξει ή και αν χιονίσει, αν έχει πολλές ανηφόρες, πολλές κατηφόρες ή αν δεν υπάρχουν φαγάδικα και ζεστή σοκολάτα στην στάση ...
Όπως λοιπόν είναι λογικό, η Νέα Σμύρνη και οι δημότες της δεν θα μπορούσαν να απέχουν από ένα τόσο όμορφο, οργανωμένο και οικολογικό γεγονός της πόλης ... Για το λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί σημείο προσυνάντησης στην Πυραμίδα της Νέας Σμύρνης, όπου μαζευόμαστε όλοι στις 20:45, περιμένουμε 10-15 λεπτά και ξεκινάμε όλοι μαζί προς το Θησείο προκειμένου να ξεκινήσει η FREEDAY εμπειρία !!!!

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: