Αρθρογραφία


Με περικοπές η θέρμανση στα σχολεία της Νέας Σμύρνης - Συρίγος πρ. Δημοτικής επιτροπής Παιδείας

Nstv διαδικτυακή τηλεόραση Νέας Σμύρνης | 29/10/2022

Δήμος Νέας Σμύρνης, με επιστολή του προς τους Προέδρους Σχολικών Επιτροπών, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων και Συλλόγους Γονέων του δήμου, ζητάει να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες, καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και τις πολύ πρωινές ώρες, προκειμένου να πετύχουν εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων της περιοχής.
Αναλυτικά η επιστολή του Δήμου Νέας Σμύρνης:

Θέμα: «Έναρξη σχολικής χρονιάς 2022-2023»

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022-2023 συμπίπτει με την πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση που πλήττει κυρίως της Ευρωπαϊκή Ένωση, επομένως και την χώρα μας.
Αφού σας ευχηθούμε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά θα θέλαμε να σας ευαισθητοποιήσουμε στην προσπάθεια που καταβάλλει το σύνολο της κοινωνίας μας για μείωση της κατασπατάλησης των ενεργειακών πόρων μας.
Η σχολική κοινότητα της πόλης μας μπορεί και πρέπει να αφήσει το δικό της ενεργειακό αποτύπωμα, ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης της χώρας μας.
Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας.
Είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες, καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες.
Τέλος, θεωρούμε δεδομένο ότι οι παραχωρήσεις σχολικών χώρων για εξωσχολικές δραστηριότητες θα γίνονται κατά προτίμηση σε πρωινές ώρες και, όπου αυτό έιναι αδύνατο, δε θα γίνεται χρήση φυσικού αερίου για τη θέρμανση των χώρων.
Σε αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές, θα θεσπίσουμε ειδική δέσμη μέτρων επιβράβευσης των σχολικών μονάδων που θα ανταποκριθούν στη νέα αυτή πρόκληση της εποχής μας.
Σε κάθε περίπτωση, με συνεργασία και κοινή προσπάθεια θα πετύχουμε να εξασφαλίσουμε την ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία των σχολείων μας, προσαρμόζοντας τη δραστηριότητά μας στα νέα δεδομένα

Πολύδωρος Συρίγος, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Νέας Σμύρνης».

Αυτό που δεν εξηγεί ο Συρίγος είναι αν θα ακολουθήσει αυτήν την πολιτική και στους εργαζόμενους του δήμου Νέας Σμύρνης που βρίσκονται στο γραφείο του αφου ως είναι γνωστό εκείνος μάλλον φοράει κασκόλ στο γραφείο και δεν κρυώνει


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: