Αρθρογραφία


Το γυναικείο μπάσκετ του Πανιωνίου αποκαλύπτεται στο NSTV

Λεκάκης Ανδρέας | 21/10/2019

Το γυναικείο μπάσκετ του Πανιωνίου αποκαλύπτεται στο NSTV

Γράφει ο Ανδρέας Λεκάκης

Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Πριν από μερικές ημέρες, στην εκπομπή “Πρώτος Σκόρερ” του ραδιοφωνικού σταθμού του NSTV, είχαμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο στούντιο το νέο προπονητή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου, Γιώργο Χατζηδάκη, καθώς και την αρχηγό των “κυανέρυθρων”, Μαριάννα Αξιοπούλου.

Οι καλεσμένοι μας μίλησαν για την προσπάθεια που ξεκινά φέτος η ομάδα στο πρωτάθλημα της Α2, καθώς και για το πώς αυτή χτίστηκε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες:   “Είναι τεράστια τιμή να είσαι προπονητής ενός συλλόγου που ονομάζεται Ιστορικός. Είναι μια δύσκολη περίοδος για εμάς από τη στιγμή που η ομάδα πήρε την απόφαση να συμμετέχει στην Α2 και φτιάξαμε ένα ρόστερ στο... και πέντε. Ανέλαβα μια ομάδα χωρίς κανένα δελτίο, χωρίς να υπάρχει ούτε μία παίκτρια από πέρσι και μέσα σε δέκα μέρες ουσιαστικά τη χτίσαμε από την αρχή” ήταν τα πρώτα λόγια του κόουτς, ενώ η Μαριάννα Αξιοπούλου τόνισε: “Αποδέχθηκα την πρόκληση του Πανιωνίου και υπήρχε μεγάλο άγχος για το αν η ομάδα αυτή προλαβαίνει να στελεχωθεί, γιατί παίζοντας στην Α2 εμένα προσωπικά δε μου ταιριάζει να μην έχω στόχους και δεν ταιριάζει και στον Πανιώνιο να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο από τη στιγμή που βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία. Ευτυχώς φτιάχτηκε ένα πολύ καλό ρόστερ, όμως θα υπάρχει ένα ερωτηματικό στην αρχή αφού η ομάδα δημιουργήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Με τις υπόλοιπες παίκτριες πάντως έχουμε αποκτήσει από την αρχή πολύ καλή χημεία και υπάρχει μια πολύ θετική ενέργεια στην ομάδα”.

Η αρχηγός του Πανιωνίου, η οποία είχε περάσει από την ομάδα και τη σεζόν 2011-12, μίλησε για το πώς είναι να επιστρέφει στο σύλλογο και να παίζει με τα χρώματά του: “Είναι κάτι διαφορετικό. Στο πρώτο μου πέρασμα εκτίμησα πολύ πως ο Ερασιτέχνης αφού είχα αποχωρήσει από την ομάδα φρόντισε ώστε να καλυφθούν τα οφειλόμενα και αυτό είναι κάτι που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση. Επειδή μένω κοντά, πάντα ο Πανιώνιος υπήρχε στα ακούσματα, στα ερεθίσματά μου και επίσης είναι διαφορετικό όταν σε ρωτούν πού παίζεις να λες στον Πανιώνιο. Πάντα ο κόσμος το εισπράττει διαφορετικά”.

Τι θέλει να δει από την ομάδα του φέτος ο προπονητής των κυανέρυθρων και τι να περιμένει να δει ο κόσμος του Πανιωνίου; “Λόγω του είχαμε έλλειψη χρόνου στο σχεδιασμό της ομάδας δε θέλω να βάζω ψηλά τον πήχη. Θέλω κάθε φορά που βγαίνει ο Πανιώνιος στο γήπεδο να διεκδικεί τη νίκη με νύχια και με δόντια. Είμαστε  μια ομάδα με καινούρια διοίκηση, καινούριο προπονητή και δεκατέσσερις καινούριες παίκτριες, επομένως ακόμη και να έρθουν κάποια θετικά αποτελέσματα θέλω να είμαστε ταπεινοί. Προσωπικά θέλω να βγούμε πρώτοι, όμως αν δεν είμαστε συνειδητοποιημένοι υπάρχει κίνδυνος να βγούμε από το στόχο μας” ήταν τα λόγια του Γιώργου Χατζηδάκη, ο οποίος αναφέρθηκε και στο επίπεδο της φετινής Α2: “Είναι ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων, στο οποίο υπάρχουν οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν, οι ομάδες που θα κοιτάξουν να τερματίσουν στα μισά για να μην κινδυνεύσουν και αυτές που θα παλέψουν για τη σωτηρία. Η πρώτη ομάδα ανεβαίνει,  η δεύτερη παίζει μπαράζ και οι τέσσερις τελευταίες υποβιβάζονται”.

Ο τεχνικός του Ιστορικού έκανε έκκληση και στον κόσμο του Ιστορικού να στηρίξει την ομάδα: “Καλούμε τους φίλους του Πανιωνίου να στηρίξουν την ομάδα γιατί κάνει μια τεράστια προσπάθεια και θέλουμε να καταλάβουν πως όταν έρχονται στο γήπεδο θα παίζουμε και για εκείνους” τόνισε, ενώ η Μαριάννα Αξιοπούλου με τη σειρά της είπε: “Επειδή μιλάμε για γυναικείο μπάσκετ, ξέρουμε πως ο κόσμος σπάνια γεμίζει τα γήπεδα και τα διακόσια, ακόμη και τα εκατό άτομα είναι πολυτέλεια. Ακόμη και αυτά τα άτομα όμως μπορούν να σε παρασύρουν να δώσεις τα πάντα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και χρειαζόμαστε δίπλα μας τον κόσμο του Πανιωνίου”.

 Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: