Αρθρογραφία


Κρις Χουγκάζ: “Ήταν χρέος μου να βοηθήσω τον Πανιώνιο”

Λεκάκης Ανδρέας | 12/09/2015

του Ανδρέα Λεκάκη         

Στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού του WEBTv της Νέας Σμύρνης είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον μέχρι πρότινος προπονητή της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου, Κρις Χουγκάζ. Ο πρώην πλέον τεχνικός των κυανέρυθρων μίλησε για την απόφασή του να αναλάβει τον Πανιώνιο σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την ομάδα μεσούσης της σεζόν, για τα προβλήματα που συνάντησε στην ομάδα και το πώς τα έζησε από μέσα, αλλά και για την επόμενη μέρα του Ιστορικού, μακριά πλέον από τη μεγάλη κατηγορία.
“Από πάντα είχα ένα ξεχωριστό δέσιμο με τον Πανιώνιο καθώς μεγάλωσα στη Νέα Σμύρνη και έπαιξα μπάσκετ σε όλα τα τμήματα της ομάδας. Ακόμα και όταν έφυγα, πάντα είχα στο μυαλό μου τον Πανιώνιο και τον τελευταίο χρόνο παρακολουθούσα από μακριά την άσχημη κατάσταση που διαδραματιζόταν μετά την αποχώρηση του κου Λιανού από την προεδρία. Όταν τον περασμένο Φλεβάρη με πλησίασαν οι άνθρωποι του Πανιωνίου για να αναλάβω την ομάδα, εγώ δούλευα στον Απόλλωνα Λεμεσού, όπου διένυα μάλιστα μία επιτυχημένη χρονιά. Μόλις έμαθα για το ενδιαφέρον του Πανιωνίου, όμως, θεώρησα πως ήταν χρέος μου να βοηθήσω σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και αν και πολλοί θεώρησαν την απόφασή μου αυτή απερίσκεπτη, εγώ ακόμα και τώρα δε μετανιώνω καθόλου για αυτή”.
Ποιά ήταν όμως η κατάσταση που συνάντησε στον Πανιώνιο ο Κρις Χουγκάζ μόλις ανέλαβε τον περασμένο Φλεβάρη; “Όταν ήρθα, ο Πανιώνιος είχε 18 με 19 παίκτες και δε θεωρούσα ότι μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Συν τοις άλλοις, χάσαμε σημαντικούς παίκτες από τραυματισμούς, όπως ο Χάνκοκ και ο Ταπούτος. Όλα αυτά μαζί με την μεγάλη οικονομική στενότητα, τη μη καταβολή μισθών και το άγχος δημιουργούσαν μια ολοένα και πιο άσχημη κατάσταση και κάθε παιχνίδι γινόταν και πιο δύσκολο. Εγώ από τη μεριά μου έλεγα συνεχώς στους παίκτες ότι η ομάδα δε θεωρείται μεγάλη μόνο από τα αποτελέσματά της αλλά από την ιστορία της και ήθελα να καταλάβουν πως ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης ο Πανιώνιος πρέπει να παλεύει μέχρι τέλους”.
Στη συνέχεια, ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου στάθηκε κυρίως στα διοικητικά προβλήματα της ομάδας: “Από τη στιγμή που έφυγε ο κος Λιανός, ένας άνθρωπος που έβαλε πολλά λεφτά και οδήγησε την ομάδα ψηλά, υπήρξε μια διοικητική αβεβαιότητα. Παρά τις τόσες ζυμώσεις που έγιναν για το ποιός θα αναλάβει, δεν υπήρξε τελικά ένας σταθερός πρόεδρος να οργανώσει την ομάδα και να δώσει σιγουριά στους παίκτες. Δεν υποδεικνύω κάποιον συγκεκριμένο ως υπαίτιο της κατάστασης, αναλαμβάνω και εγώ το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί, αλλά είναι γεγονός πως καμία ομάδα δε μπορεί να λειτουργήσει κάτω από τέτοιες συνθήκες”.
Τέλος, ο Κρις Χουγκάζ αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του συλλόγου: “Θα χρειαστεί καλή οργάνωση, αρμονικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων του Πανιωνίου   και συσπείρωση του κόσμου στα δύσκολα για να μπορέσει η ομάδα να βρει ξανά τον δρόμο της. Ο Πανιώνιος είναι ένα σημαντικότατο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ  και μόνο με την αγάπη και το μεράκι όσων δουλέψουν για αυτόν θα φτάσει πάλι εκεί που του αξίζει”.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: