Αρθρογραφία


Ασφάλειες,Ταχυμεταφορές,Ενέργεια βγαίνουν «μπροστά» μετά την πανδημία

Κουκορέμπας Βασίλης | 26/06/2021

                                                                Ασφάλειες,Ταχυμεταφορές,Ενέργεια βγαίνουν «μπροστά»  μετά την πανδημία

Γράφει ο Β.Κουκορέμπας

Υπεύθυνος .Ανάπτυξης/Υποστήριξης δικτύου

 

Τόσο το 2020 όσο και το 2021 όλοι οι κλάδοι των επιχειρήσεων επλήγησαν με κορυφαίο αυτόν της εστίασης. Κάποιοι τομείς ωστόσο δείχνουν να έχουν ανοδική πορεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αυτοί δεν είναι άλλοι από το χώρο της ενέργειας, των ταχυμεταφορών και των ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Οι παραπάνω κλάδοι δείχνουν όχι μόνο να επέζησαν αυτού του παγκόσμιου "τσουνάμι" οικονομικής καταστροφής  αλλά και να σημειώνουν αύξηση των πωλήσεων τους τόσο σε Ελλάδα όσο και εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Energy Market, το 2020 παρουσιάζεται αύξηση 23% στους πελάτες που αλλάζουν πάροχο ρεύματος σε σχέση με το 2019. Αύξηση η οποία αφορά οικιακούς αλλά και επαγγελματικούς πελάτες. Στην κορυφή της λίστας των αιτιών αλλαγής παρόχου είναι τα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα συνδυαστικά πακέτα για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο με σημαντικές εκπτώσεις, η έκδοση μηνιαίου λογαριασμού και τέλος οι χαμηλότερες εγγυήσεις.

Συμπερασματικά η εξοικονόμηση χρημάτων για το σπίτι και την επιχείρηση παραμένει σταθερά βασική αιτία αναζήτησης εναλλακτικών παρόχων ενέργειας.

Αύξηση ρεκόρ 171% των ηλεκτρονικών αγορών το α εξάμηνο του 2020 σύμφωνα με την capital.gr.

Διαπιστώθηκε ότι κατά τη διάρκεια του 1ου lockdown στην Ελλάδα οι ηλεκτρονικές αγορές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και οι τρεις κλάδοι που γνώρισαν μεγάλη ζήτηση από τους ηλεκτρονικούς καταναλωτές ήταν αυτοί της τεχνολογίας, των παιχνιδιών και της άθλησης. Φυσικό επακόλουθο των παραπάνω γεγονότων είναι η αύξηση του τζίρου στις εταιρίες courier έως και 10%.

Η Τ.τ.Ε επιβεβαιώνει πως «Ο ασφαλιστικός κλάδος τα πήγε καλά στην πανδημία».

Σύμφωνα με την Capital.gr στις επιπτώσεις της πανδημίας η ανάγκη κάλυψης έναντι διαφορετικών κινδύνων, όπως κινδύνων στον κυβερνοχώρο και αυτών που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή αλλά και έναντι των επιπτώσεων της πανδημίας, αυξάνει τη ζήτηση νέων ασφαλιστικών προϊόντων. Η τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις σε συνδυασμό με την αποτελεσματική εποπτεία εντός του πλαισίου "Φερεγγυότητα ΙΙ" τους δίνουν τη δυνατότητα να αναλαμβάνουν ουσιαστικό αναπτυξιακό ρόλο και ο ρόλος αυτός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω με την εισαγωγή των "Πανευρωπαϊκών Προσωπικών Συνταξιοδοτικών Προϊόντων".

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο εγχώριος ασφαλιστικός κλάδος φαίνεται να έχει ανταπεξέλθει ικανοποιητικά στις επιπτώσεις της πανδημίας. Δεν σημειώθηκαν σημαντικές διαφοροποιήσεις από το προηγούμενο έτος όσον αφορά την εκπλήρωση των διαχρονικών στόχων των εγχώριων ασφαλιστικών επιχειρήσεων σε επίπεδο λειτουργίας πωλήσεων, εξυπηρέτησης και επιχειρηματικότητας.

Με βάση όλα τα παραπάνω στοιχεία και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των πολιτών, η οικογένεια του «City Point» αποφάσισε να ανοίξει νέο κατάστημα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Εξοφλήσεις λογαριασμών, αποστολές φακέλων & δεμάτων σε όλη την Ελλάδα, εξασφάλιση οικονομικού ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, ασφαλιστήρια παντός τύπου! Ένας συνδυασμός υπηρεσιών- αναγκών που πηγάζουν μέσα από την καθημερινότητα του κάθε καταναλωτή είναι εδώ για να κάνει τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη.

Θα μας βρείτε στην οδό Αρτάκης 145, Νέα Σμύρνη

Τηλ. 2109341361-email: neasmyrni@citypoint.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: