Αρθρογραφία


Play-out και «αίσιο τέλος» για το Μίλωνα

Καλλιτσάρης Γιάννης | 28/04/2021

                                                                                                   Play-out και «αίσιο τέλος» για το Μίλωνα

Του Καλλιτσάρη Ιωάννη

Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

 

Μια σεζόν που ξεκίνησε με ενθουσιασμό και ολοκληρώθηκε μετά από… 40 κύματα έφτασε στο τέλος για το Μίλωνα και την VolleyLeague. Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με το Μίλωνα στην 6η θέση κάτι που λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο με την εικόνα της ομάδας. Στα playout, όπου η Κηφισιά ήταν ξεκάθαρα η πιο φορμαρισμένη ομάδα, η 5η θέση έμοιαζε απαγορευτική.

Όπως ήταν λογικό, η σωματική αλλά κυρίως η πνευματική κούραση ήταν εμφανής τόσο στον Μίλωνα όσο και στις άλλες τρεις ομάδες των playout. Αυτό φάνηκε έντονα στην ομάδα του Σάκη Ψάρρα καθώς και στα τρία πρώτα παιχνίδια μπορεί η ομάδα να προηγήθηκε (και μάλιστα στα δύο από τα τρία παιχνίδια προηγήθηκε με 2-0) αλλά και στα τρία ηττήθηκε στο τάι μπρέικ. Το παράδοξο είναι πως σε όλα τα παιχνίδια η ομάδα έπαιξε όμορφο και πολύ πειθαρχημένο βόλλεϊ μέχρι τα μισά των αγώνων. Έτσι, η πρώτη νίκη σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος ήρθε στο τέταρτο παιχνίδι, απέναντι στον ΟΦΗ, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε και πάλι στα πέντε σετ. Η νίκη κόντρα στο Φίλιππο Βέροιας, για την 5η αγωνιστική, ήρθε, επιτέλους, με ξεκούραστο τρόπο καθώς το 3-0 σκόρπισε ικανοποίηση στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Τα πράγματα πολλές φορές δε χωράνε μεγάλη ανάλυση αφού, όπως είπε στο κανάλι της VolleyLeagueκαι ο βοηθός του Σάκη Ψάρρα, ο Γιώργος Δενεξάς,δεν καταλάβαμε γιατί ο ομάδα έδειχνε από τη μία μια εντυπωσιακή εικόνα αλλά ξαφνικά «βυθίζονταν». Μπορεί αυτό να μη στοίχησε βαθμολογικά καθώς η 6η θέση εξασφαλίστηκε αλλά χάθηκε η ευκαιρία για ένα βήμα παραπάνω. Αυτό, από την άλλη, θα αποτελούσε υπέρβαση καθώς η Κηφισιά εκτός από μεγαλύτερο μπάτζετ και περισσότερες λύσεις από τον πάγκο δεν αντιμετώπισε τις δυσκολίες και τις απουσίες που συνάντησε ο Μίλωνας.

Ο Σάκης Ψάρρας και το επιτελείο του είχαν συνηθίζει από τα μέσα της χρονιάς και έπειτα να παίζουν χωρίς τον Ανδρέα Ανδρεάδη ο οποίος τέλειωσε τη σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Δορδοκίδης καθιερώθηκε στο βασικό σχήμα κάνοντας ένα αξιόλογο δίδυμο κεντρικών μαζί με τον Μάζιαρζ παρότι ο νεαρός δεν είχε την εμπειρία και τις παραστάσεις του Ανδρεάδη. Ο Δρογκάρης συνέχισε να δίνει ποιότητα ως πασαδόρος ωστόσο η απουσία του λόγω Covid τον έβγαλε από το ρυθμό του και του στέρησε τη σταθερότητα στα playout. Ο Γιώργος Κανελλόπουλος, έχοντας πάρει αρκετά παιχνίδια στη φετινή σεζόν, ήταν μια πολύτιμη λύση που όποτε χρειάστηκε αντικατέστησε επάξια τον Γιώργο Δρογκάρη.

Οι δύο παίκτες που «τράβηξαν άγριο κουπί» είχαν διαφορετικό προφίλ. Από τη μία ο έμπειρος και πολύ ποιοτικός Τέιλορ Χαντ και από την άλλη η αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος, Σπύρος Χανδρινός. Οι δύο αυτοί παίκτες αποτέλεσαν την… αιχμή του δόρατος του Μίλωνα. Πολύ ποιοτικές λύσεις χάρη στην τεράστια εμπειρία τους ήταν τόσο ο αρχηγός, Ηλίας Λάππας, όσο και ο Γιάννης Μαντέκας που σε πολύ παιχνίδια έδωσαν λύσεις. Πάντα, βέβαια, χρειάζεται ένας αξιόπιστος λίμπερο και αυτός ήταν ο Θεολόγος Δαρίδης ο οποίος είχε εξαιρετική απόδοση όχι μόνο στα playoutαλλά σε όλη τη σεζόν. Τέλος, ο πάγκος της ομάδας δεν είχε παίκτες με μεγάλη εμπειρία αλλά είχε ταλέντο που αφήνει υποσχέσεις. Άρης Χανδρινός, Μίλτος Τσαρκατόγλου, Γιάννης Παπαδάκης και Ανδρέας Κάββουρας πήραν λίγο χρόνο αλλά άφησαν θετικές εντυπώσεις και πολλές υποσχέσεις για την επόμενη μέρα.

Η τελική κατάταξη αφήνει χαμόγελα, παρά τις ασταθείς εμφανίσεις των playout και αυτός γιατί η ομάδα στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία κοίταξε κατάματα τις δυσκολίες και στάθηκε όρθια. Και αυτό δε θα γινόταν χωρίς τον Σάκη Ψάρρα και τον Γιώργο Δεναξά. Το δίδυμο αυτό, εκτός από την πολύ καλή δουλειά που έκανε και θα συνεχίσει να κάνει στο Μίλωνα (αφού ανανεώθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών),είναι πολύ εξελίξιμο, εργατικό και με πολύ καλή γνώση του αθλήματος. Αυτό αποτελεί εγγύηση πως η επόμενη μέρα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει πολύ αισιοδοξία και αφήνει μια κρυφή ελπίδα για ένα βήμα παραπάνω στην επόμενη σεζόν.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: