Αρθρογραφία


Πύργος: Κλείνει η ΜΕΘ του νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας – Δεν υπάρχει γιατρός να τη στελεχώσει

Ελπίδα Ρεβογέδο | 16/11/2021

Κλείνει εν μέσω πανδημίας η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου  καθώς δεν υπάρχουν πλέον γιατροί για να την στελεχώσουν  με τους ασθενείς να μεταφέρονται στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων της Πάτρας.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, καθώς αποχώρησε ο ένας από τους δύο γιατρούς από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Όπως αναφέρει το ilialive.gr, το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν Ηλείας, γνωμοδότησε αρνητικά κρίνοντας επικίνδυνη τη λειτουργία της μονάδας υπό αυτές τις συνθήκες.

Για το θέμα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, αξιώνοντας δια ζώσης απάντηση στη Βουλή σε σχέση με την έντονη ανησυχία, αλλά και τα αναπάντητα ερωτηματικά που προκαλεί στους κατοίκους η σταδιακή αποδυνάμωση της κλινικής ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου, η οποία μαθηματικά οδηγεί σε αναστολή λειτουργίας της μονάδας, ενώ η πανδημία καλπάζει και οι ανάγκες για διασωληνώσεις αυξάνονται καθημερινά.

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρίνης «από τους συνολικά τέσσερις γιατρούς που υπηρετούσαν στη μονάδα του Γ.Ν. Πύργου, οι δύο παραιτήθηκαν για να τοποθετηθούν σε νοσοκομεία της Αττικής, ενώ πρόσφατα μετακινήθηκε ακόμα ένας γιατρός σε νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του νοσοκομείου και χωρίς να υπάρχει πρόνοια για αναπλήρωσή τους ή στελέχωση της κλινική. Με ποιο σκεπτικό ελήφθησαν αυτές οι αποφάσεις και ποιος τις πήρε;».

Πηγή


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: