Αρθρογραφία


«Καρδιές Που Ξέρουν Ν’ Αγαπούν, Γιατρεύουν Κάθε Πόνο…» H Ένωση Κρητών Στο Βεάκειο.

Χαλκίδου Ολυμπία | 12/09/2015

της Ολυμπίας Χαλκίδου
Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά παρουσιάστηκε η παραδοσιακή μουσικοχορευτική παράσταση «Καρδιές που ξέρουν ν’ αγαπούν, γιατρεύουν κάθε πόνο …» για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Η Κρήτη απλώνει το χέρι της και πιάνεται με την Θεσσαλία, εκείνη με τη σειρά της δίνει το δικό της στη Μακεδονία. Στον κύκλο πιάνεται η Θράκη και ακολουθούν τα Δωδεκάνησα, για να στήσουν όλοι μαζί… ένα χορό μοναδικό! Κοινός τους παρανομαστής, η αγάπη και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «Βάκχαι», η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης και ο Λαογραφικός Όμιλος «Αορείτης», ο Χορευτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέθεξις», η Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος και η Ακαδημία Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Λυγκήστες». Οι χοροί και τα τραγούδια που παρουσιάστηκαν ήταν παραδοσιακά της Καρδίτσας, της Κρήτης, της Θράκης, της Λέρου και της Φλώρινας..
Στην εκδήλωση το παρών έδωσε μεταξύ άλλων και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ.
 Την μουσική επιμέλεια του Προγράμματος Κρητικών χορών είχε το καλλιτεχνικό σχήμα του Αντώνη Κεχαγιαδάκη. Ο κόσμος ενίσχυσε με την παρουσία του ενώ μια σύντομη αλλαγή του καιρού με παροδική συννεφιά-βροχή , φυσικά δεν ήταν δυνατόν να χαλάσει την παραδοσιακή πολύ-πολιτισμική γιορτή.
Τα χορευτικά της Ένωσης Κρητών χόρεψαν Πεντοζάλη, Συρτό και Καστινό με μεγάλη επιτυχία.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης και Δημοτικός Σύμβουλος,  Νικήτας Περαθωράκης μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr και στην Ολυμπία Χαλκίδου, τονίζοντας πως οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Σύλλογος προσδίδουν αισιοδοξία και χαρά και πρόσθεσε ότι οι «αγώνες» δίνονται και με πολιτιστική προσέγγιση και όχι απαραίτητα με κοινωνική αναστάτωση.
Ο Γαβριήλ Μπορμπόλης, υπεύθυνος νεολαίας στην Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης, μίλησε στην Εριέλλα Χρυσού για τον εμψυχωτικό χαρακτήρα της παράστασης -χορευτικής και θεατρικής-τονίζοντας πως «αν δεν χορτάσουμε από φαΐ, θα χορτάσουμε από χορό». Τέλος, σχολίασε το φιλανθρωπικό σκοπό της εκδήλωσης, τονίζοντας πως μέσω της Εκκλησίας και του φιλανθρωπικού της έργου μπορούν και πρέπει να βοηθηθούν άποροι συνάνθρωποί μας ειδικά την σημερινή εποχή που πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται περισσότερο λόγω κρίσης.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: