Αρθρογραφία


Ζητείται Αντιπολίτευση

Βεβόπουλος Αλέξανδρος | 17/04/2021

Αν η χώρα με εντολή του κ. Μητσοτάκη οδηγούνταν αύριο σε εκλογές θα δίνατε την ψήφο σας σε κάποιο κόμμα από την σημερινή αντιπολίτευση ; Φυσικά και ναι αρκετοί θα απαντούσαν και πολύ σωστά. Αυτό είναι δημοκρατία. 
Ωστόσο, από τότε που ανέλαβε το τιμόνι της χώρας η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε δυστυχώς μία ανύπαρκτη αντιπολίτευση. 
Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει έως τώρα αρκετά καλά σε σχέση με άλλες χώρες και στο κομμάτι της διαχείρισης της πανδημίας και στο θέμα των εμβολιασμών. 
Η αντιπολίτευση ωστόσο σε εκείνες τις χώρες είναι πιο σοβαρή και ώριμη σε σχέση με την πολιτική που επιλέγει να ακολουθήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 
Έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση που καθημερινώς διχάζει, πολώνει και λαϊκίζει. Δύο χρόνια τώρα το συγκεκριμένο κόμμα  από αυτήν την θέση δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα ίσα - ίσα δημιουργεί και πρόσθετα προβλήματα για την χώρα και την κοινωνία προσπαθώντας να δημιουργήσει κοινωνικό αναβρασμό. Σε αυτόν τον δρόμο πορεύεται και όλη η αντιπολίτευση αλλά όχι τόσο προκλητικά όπως εκείνος.
Ο κ. Τσίπρας είχε ποντάρει στην αύξηση των κρουσμάτων πιστεύοντας πως τα ποσοστά της σημερινής κυβέρνησης θα αρχίζουν να χάνουν έδαφος. Ωστόσο, συμβαίνει το αντίθετο. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α χάνει από την πολιτική που ακολουθεί σε όλα τα μέτωπα σε αντίθεση με την Ν.Δ που μένει σταθερή. 
Η αξιωματική αντιπολίτευση πραγματικά έχει περάσει κάθε όριο χυδαιότητας. Είναι αυτοί που καλούσαν τον κόσμο στις διαδηλώσεις λέγοντας πως πρέπει να δώσουμε δυνατό παλμό και στην συνέχεια δήλωναν ότι δεν υπάρχουν Μ.Ε.Θ και είναι ευθύνη της κυβέρνησης ενώ αυτές αυξήθηκαν με το που ανέλαβε την πρωθυπουργία ο κ. Μητσοτάκης καθώς επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα το υπουργείο υγείας δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα. 
Είναι αυτοί που την μία μέρα έλεγαν ανοίξτε την αγορά και την επόμενη γιατί ανοίγεται την αγορά.Είναι αυτοί που έλεγαν πως οι εμβολιασμοί καθυστερούν ενώ στην χώρα οι εμβολιασμοί προχωρούν με γρήγορο ρυθμό. 
Έχουν πει πάρα πολλά ακόμα όπως και fake news.
Είναι βυθισμένοι στον πολιτικό βούρκο και συνηθισμένοι στο 3% έχουν οδηγήσει σε άλλες εποχές την πολιτική σκηνή του τόπου.
Την ίδια στιγμή που παρά τα λάθη η χώρα προχωράει σταθερά προς την έξοδο από την πανδημία προκύπτοντας νέες ευκαιρίες με το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει καθώς δεν έχει διαχειριστή με επιτυχία την πανδημία. 
Αλήθεια ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α αφού καταλήγει στο συγκεκριμένο συμπέρασμα γιατί δεν ζητάει εκλογές ; Σε ούτε μία ομιλία που έχει δώσει δεν έχει αναφερθεί σε αυτές σε αντίθεση με το διάστημα 2012-2014 όπου ζητούσε καθημερινά.
Ο κ.Τσίπρας με την στάση που έχει κρατήσει όλο αυτό το διάστημα είναι υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό. Είναι ανεύθυνος, κολλημένος στην πολιτική καρέκλα, ανίκανος όχι μόνο για πρωθυπουργός αλλά και για πρόεδρος κόμματος βάζοντας παν απ όλα το πολιτικό συμφέρον του. 
Ίσως εκεί στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α πρέπει να πάρουν κάποιες αποφάσεις.
Όπως και να έχει πάντως ζητείται σοβαρή αντιπολίτευση και κυρίως αξιωματική αντιπολίτευση...


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: