Αρθρογραφία


Μήπως ξεφύγαμε κ. συνάδελφοι;

Νίκος Ελευθερόγλου | 28/10/2022

                                                                                                                 Μήπως ξεφύγαμε κ. συνάδελφοι;

                                                                                                          

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου-Δημοσιογράφος

Είχα αποφύγει όλες αυτές τις ημέρες να ασχοληθώ με την υπόθεση της 12χρονης και τα όσα φρικιαστικά αποκαλύπτονται όλες αυτές τις ημέρες.

Θέλω να πιστεύω πως η ΕΛ.ΑΣ, θα βρεί όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτήν την τραγωδία και θα τους στείλει στην δικαιοσύνη, που θα κάνει τη δουλειά της, χωρίς καθυστερήσεις και εξαντλώντας τα περιθώρια που της δίνει ο Νόμος. Τα όσα φέρονται να διέπραξαν όλοι αυτοί οι…άνθρωποι της διπλανής πόρτας, πραγματικά προκαλούν ανατριχίλα. Αλλά δυστυχώς ανατριχίλα, προκαλούν και τα όσα διαπράττουν συνάδελφοί μου δημοσιογράφοι στο διαδίκτυο, αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Πίστευα ότι η περίπτωση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ήταν μια θλιβερή εξαίρεση σε ότι αφορά την παρουσίασή της από συγκεκριμένα ΜΜΕ και εκπομπές. Αλλά τα όσα συμβαίνουν τώρα με την υπόθεση Κολωνού, ξεπερνούν και την κάθε αρρωστημένη φαντασία, για λίγη τηλεθέαση παραπάνω, για λίγα φύλλα πώλησης παραπάνω. Παρά την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, ο κατήφορος αντί να τελειώσει συνεχίζεται. Μέχρι και την ψυχιατρική γνωμάτευση του κοριτσιού έκαναν φύλλο και φτερό, για να πάρουν μερικά κλικ. Ειλικρινά δεν ξέρω ποιοι είναι μεγαλύτεροι ένοχοι σε αυτήν την ιστορία. Οι “πηγές” που τα διαρρέουν, ή αυτοί που τα χρησιμοποιούν με πρόσχημα την ενημέρωση.

Διότι μόνο στην ενημέρωση δεν προσφέρουν όλα αυτά. Το τραγικότερο είναι ο εθισμός της κοινωνίας σε αυτά τα φαινόμενα. Γιατί ναι μεν ο κόσμος απομακρύνετε τρέχοντας από τα ΜΜΕ, ταυτίζοντας τους εκπροσώπους του, στα χαμηλότερα σε σχέση με την αξιοπιστία του, αλλά είναι οι ίδιοι που όταν τους προσφέρουν άρτο και …θεάματα της κλειδαρότρυπας δωρεάν, δίνουν τηλεθεάσεις και κλικ. Και αυτό δείχνει τη συνολική μας κατάντια ως κοινωνία. Δεν ξέρω ειλικρινά εάν υπάρξει παρέμβαση των συνδικαλιστών μας οργάνων ή της δικαιοσύνης ή των δικηγορικών συλλόγων για το…χαρτοπόλεμο της δικογραφίας.

Η οποία είναι τάχα μου δήθεν απόρρητη. Αυτό ελάχιστη σημασία έχει πλέον. Εκείνο που πραγματικά με ανησυχεί είναι ο κατήφορος χωρίς τέλος, που κυριαρχεί και εθίζει την κοινωνία στη λογική της κλειδαρότρυπας. Ναι ο Τύπος πρέπει να αποκαλύπτει, ναι ο Τύπος βοηθάει αποκαλύπτοντας τέτοια φρικιαστικά περιστατικά, αλλά και ο Τύπος είναι που εθίζει την κοινωνία σε αυτά τα…αναγνώσματα. Τηλεοπτικά, διαδικτυακά και έντυπα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι στα ΜΜΕ, ότι μπορεί πρόσκαιρα να κερδίζουν κάποιοι, αλλά γίνονται άθελά τους (;) συνένοχοι σε ένα έγκλημα διαρκείας.

Για αυτό καλό είναι να αναρωτηθούμε άπαντες μήπως έχουμε ξεφύγει πολύ τελικά βυθίζοντας την κοινωνία και τους εαυτούς μας στο βούρκο τον οποίο καταγγέλλουμεΣχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: