Αρθρογραφία


Απάντηση ΕΣΗΤΛΣΥΜ Στην Κασιμέρη

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 17/09/2016

Σχετικά με την εξώδικη επιστολή της Ντόρας Κασσιμέρη, προέδρου της Ηλιαχτίδας, σχετικά με το άρθρο του εντύπου μας «ο Προφήτης της Νέας Σμύρνης» τεύχος Ιουνίου με τίτλο: «το κουτί της Πα-ντόρας» έχουμε να σχολιάσουμε τα ακόλουθα:
Αρχικά καμία εντύπωση δεν μας κάνει η αποστολή εξωδίκου.H Ντόρα Κασσιμέρη μάλλον δεν γνωρίζει άλλο τρόπο για να διευθετεί τέτοιες καταστάσεις.
Στη συνέχεια οφείλουμε να υποδείξουμε στην πρόεδρο της Ηλιαχτίδας πως όταν λαμβάνει επίσημη αλληλογραφία για συνέντευξη με ημερομηνία 4/1/2016, με κοινοποίηση και στην Κα Μαρία Βρασίδα (μέλος του ΔΣ), από την πρόεδρο ενός άλλου αναγνωρισμένου σωματείου και μάλιστα της πόλης, οφείλει τουλάχιστον να απαντάει γραπτώς, έτσι ώστε να μην θεωρηθεί πως λειτουργεί ατομικά. Περαιτέρω, θεωρούμε αυτονόητο πως εντός των συλλογικών διαδικασιών ενός συλλόγου που σέβεται κατ’ αρχήν τον εαυτό του, οι επίσημες απαντήσεις, θετικές ή αρνητικές, οφείλουν να συνοδεύονται και από τυπική απόφαση του ΔΣ. Αυτές τις δύο παραμέτρους φαίνεται πως, παρά τα 35 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας καθώς και την ηλικία της, δεν τις γνωρίζει ακόμα ή επέλεξε να δράσει μεμονωμένα στη μεταξύ μας επικοινωνία.
Περαιτέρω, είναι γνωστό πως κοινωνικά επιδιώξαμε πέραν του τυπικού και μέσω κοινών προσωπικών γνωριμιών να πείσουμε την πρόεδρο της Ηλιαχτίδας να ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό μέσω του μεγαλύτερου επικοινωνιακού σχήματος της Νέας Σμύρνης. Οι επανειλημμένες αρνήσεις της μας ανάγκασαν να ερευνήσουμε μόνοι μας μέχρι εκεί που ήταν εφικτό και να καταγράψουμε τα αποτελέσματα τις έρευνας με διατυπωμένες κυρίως απορίες στο επίμαχο, κατά τη Ντόρα Κασσιμέρη, άρθρο. Η ιστοσελίδα της «Ηλιαχτίδας» δεν έπεισε καθόλου για την βασική δραστηριότητα φιλοξενίας παιδιών με ανάγκες.
   Ενημερώνουμε κατ’ αρχήν την κοινωνία της Νέας Σμύρνης αλλά και εν συνεχεία την ίδια πως θα συνεχίσουμε την παραπάνω έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες της Ηλιαχτίδας εντός του χώρου στέγασής της. Η δημοσιογραφία επιβάλλει να ελέγχουμε κάθε νομικό πρόσωπο που χρηματοδοτείται από το Δήμο είτε με επιχορήγηση ενοικίου – όπως για χρόνια γινόταν μέχρι πρόσφατα – είτε με άμεση χρηματοδότηση που στην περίπτωση της «Ηλιαχτίδας» παρουσίασε φέτος αύξηση 30% (6.500 ευρώ).
 Δεν θα σχολιάσουμε τη στοιχειώδη έλλειψη χιούμορ της Ντόρας Κασσιμέρη (βλέπε μικρή σατιρική φωτογραφία και φωτογραφία εξωφύλλου) . Θυμίζουμε όμως τον ενημερωτικό και παράλληλα σκωπτικό χαρακτήρα του εντύπου μας ο «Προφήτης της Νέας Σμύρνης» από το πρώτο τεύχος κυκλοφορίας του, χαρακτηριστικά τα οποία αναδεικνύουν και με τρόπο συχνά χιουμοριστικό, θέματα δημοσιογραφικής έρευνας, πολιτικής, πολιτιστικής αλλά και κοινωνικής επικαιρότητας της πόλης μας.
 Η Κα Κασιμέρη θα έπρεπε να δώσει περισσότερο βάρος στις απαντήσεις της, στο τι συμβαίνει από πλευράς ανθρωπιστικής δραστηριότητας εντός του χώρου της «Ηλιαχτίδας», στο πως διαχειρίζεται την δημόσια επιχορήγηση και στο γιατί αρνείται πεισματικά να παρουσιάσει μέσω της ΕΣΗΤΛΣΥΜ στην κοινωνία της Νέας Σμύρνης τις δραστηριότητες της εντός των εγκαταστάσεων της. Δεν το έκανε.
Παραμένουμε στη διάθεση του ΔΣ της «Ηλιαχτίδας» με την πεποίθηση πως κάποια στιγμή θα ανοίξει τις πόρτες της στην κοινωνία της Νέας Σμύρνης, όπως δεν έχει κάνει ποτέ μέχρι σήμερα απ’ όσο γνωρίζουμε. Μέχρι τότε, κάθε στοιχείο που θα ρίχνει φως στο «σκοτάδι των αρνήσεων» της προέδρου της «Ηλιαχτίδας» θα δημοσιεύεται.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: